Вчера старши-треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че има изключително къса скамейка, а нови попълнения на хоризонта не се виждат, тъй като му е било заявено, че пари за такива няма! Всъщност основателни ли са притесненията на Белия?

Като всеки един треньори и Киров иска да има по двама класни футболисти за всеки пост. Този сезон явно няма да е такъв за канарчетата. Киров ще разполага точно с 15 играчи със сериозен опит в Елита, като двама от тях са вратари. Тоест Белия ще разчита на 13 полеви играчи, които да изнеса първия полусезон. Е, няма как при това положение Киров да е щастлив.

Най-трудно на Белия ще е в оформянето на защита. Там той ще има петима опитни, от които да избере 4 които да стартират даден мач. Бековете пък са само двама. Един за отляво (Минев) и един за отдясно (Филипов). Точно за това в повечето от контролите си Белия пробва новото попълнение Ничев като десен защитник. В отбрана Киров ще може да разчита и на Кристиян Димитров, който натрупа игрови минути и самочувствие миналата година в Монтана. Кадърът на Локо Пд обаче няма кой знае какъв опит в Елита ни. 17-годишният Атанас Янков ще е младокът, който ще влиза на пожар в сериозните битки, ако се наложи. Това е! 7 човека за 4 позиции. Само за сравнение – градският съперник Локо Пд разполага с 6 централни бранители и 4 бека, като нито един от тях не е голобрад юноша.

За двойката дефанзивни халфове Киров също няма никакъв избор. Той разполага единствено със Серкан Юсеин и Лъчезар Балтанов. Ако един от двамата се контузи или бъде наказан, а второто няма как да не се случи, Киров ще има завърналия се след преотстъпване в Несебър Радо Апостолов – Щайгата.

4-ма са футболистите, от които Белия ще трябва да избира трима за атакуващи халфове. Неделев, Ндонгала, Васил Шопов и Густаво. Тук Киров ще разчита и на 16-годишният Слави Шопов, както и на 17-ките Крис Добрев и Благовест Данчев. На помощ е и 20- годишният Милко Георгиев, който все пак има някакъв опит в Първа лига.

Нападатели – двама! Диого и Стивън! В случаи като този преди мача в събота с Левски (Диого – контузен, Стивън не подготвен на 100%) Киров ще бута между централните бранители на съперниците халфът Васил Шопов или 17-годишният Крис Добрев.

Ако не с друго Николай Киров може да се похвали, че 11 от 24-членната му команда са минали през школата на Ботев Пд. Някои от тях изцяло са продукт на жълто-черната академия, други са били селектирани там в даден момент от тяхното развитие.

Ето и една интересна стартова единайсеторка от играчи на Ботев, които са минали през школата на клуба. Нареждаме ги в схемата 4-2-3-1, която треньорът на жълто-черните най-често използва:


Мартин Димитров

Радо Апостолов – Радо Терзиев – Кристиян Димитров – Атанас Янков

Серкан Юсеин – Благовест Данчев

Слави Шопов – Тодор Неделев – Милко Георгиев

Крис Добрев


Ето и цялата групата на Ботев за началото на шампионата:


Вратари със сериозен опит в Елита:
Иван Чворович и Даниел Кайзер

Вратари без сериозен опит в Елита:
Мартин Димитров


Защитници с опит в Елита:
Йордан Минев, Филип Филипов, Костадин Ничев, Радослав Терзиев и Димитър Пиргов

Защитници без сериозен опит в Елита:
Кристиян Димитров


Халфове и крила със сериозен опит в Елита:
Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Васил Шопов, Густаво Афонсо и Дуде Ндонгала.

Халфове и крила без сериозен опит в Елита:
Радослав Апостолов и Милко Георгиев


Нападатели със сериозен опит в Елита:
Диого Кампос и Стивън Петков


Юноши:
Кристиан Добрев на 17 години
Атанас Янков на 17 години
Благовест Данчев  на 17 години
Станислав Шопов на 16 години

 

42 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Мачовете почват.Пак ще има разбити цигани из целия град.Тик так , тик так.

  2. 8
    1

    Само Ботев Пловдив и успех на отбора утре срещу говедата.Не трябва да ги реанимираме тия евроидиоти,а да покажем,че сме класа пред Вадуц.

  3. 9
    4

    Така се прави половината отбор наши момчета.Нека се дава шанс на нашите кадри без значение резултатите.Така е по добре за българския футбол като цяло,не напразно имаме най-добрата школа в България.Мангалите с пробитите глави имат един техен юноша в отбора,турчина Карасерсем.Цигани се родихте турци ще умрете.

    • 3
      5

      Още ли не си ми счупил кура ве мишок върльо.

  4. 18
    5

    Ботев изравни най-доброто българско представяне на турнира, а по-късно днес “канарчетата” могат да станат първия български отбор, който е достигал до финала на най-големия юношески турнир в света. В спора за място на финала момчетата на Георги Онов ще се изправят срещу френския Merignac, S.A от 16:30ч.

    • 6
      13

      Ние кога станахме трети на този тунир, вие под масата ходихте прави, още. Винаги след Локо Пловдив

        • 3
          7

          сега ви пуснахме и вие малко свят да видите, да излезете от село за малко :)))

          • 11
            3

            Ами както се казва – дано все така да е. ДЮШ Ботев буквално кърти тази година. Осем титли за сезон. Сега и тези ако отидат на финал, ще се пише история.

  5. 5
    12

    Ще ни шибат с гол гъз селянките!

  6. 17
    4

    Сексът е хубаво нещо, но всичко зависи от коя страна на хуя си. Вие черно бели пендели си знаете от коя сте. Точете от сега лиги и продължавайте да чакате.Големия жълт член няма да ви подмине.

  7. 15
    5

    С каквито и футболисти да играе Ботев все ще ни шибат, така става!

  8. 22
    3

    Ботев победи и бразилския Pequeninos do Jockey с 3:2 и е сред четирите най-добри отбора в света.

    • 5
      3

      Не. Виж как купих 30 футболиста. И още толкова мога да купя, Дебелия изобщо не е скръндза…

  9. 11
    3

    Вече съм нов човек! Вече няма да счупвам глави на Пловдивчани! Промених се! Сега само ще давам дупарата, който иска, да се възползва!

    • 13
      1

      Ма тя разпоретина ма, кой ней минал през кафевата точка

    • 5
      1

      Върляче сега вече усещам как ще ми счупиш кура.

  10. 4
    8

    Ко стана с ядките ва?
    Дъ ни ги изядоа?

  11. 8
    16

    Станали са кожа и кости жълтите ферхундета, и при Митето Христолов не са били толкова гладни.

    • 16
      4

      кучко, ела да те ваксинирам с кожената инжекция.

      • 6
        6

        Ваксинирай майка си , да не сере повече олигофрени като теб !
        Фостата шлюха вокзалная !

    • 8
      2

      Добре, че Локо се издържа от Пеевски иначе щяха да ни закрият вече.

  12. 28
    4

    Тоя Ангел Палийски нали за това стои още в Ботев, защото намирал пари? Май и това се оказа поредната лъжа на сервитьора? Поддръжниците му от събранието в Империал, КАКВО ПРАВИМ НЕЩАСТНИЦИ?

    • 5
      4

      Май точно от Ангелчо идват проблемите. Той е в основата, да не се взимат играчи, а целта е да се бутне Белия.

  13. 20
    9

    Добре е да се залага на младите.Сигурен съм че е за добро.Дали ще сме на 5 или на 8 место накрая няма значение.Половината отбор са наши юноши това от 80-те не се е случвало.Време е да видим защо се дават толкова много пари за подръжка на база и школа.Канари напред.

  14. 23
    6

    е и какво от това тези момчета ще свикнат ще играят едно време петър зехтински, славчо хорозов, трифон пачев, наско пашев, бакалов, вичев да не би да са внесени от бразилия .пълнеха стадиона и носеха радост по трибуните . никой не се е родил научен така че единство от нас феновете се иска подкрепа и да не правим простотии по трибуните да сме зад отбора , ако стане стадиона добре, гледайте реално на нещата, оставете другите отбори , нека гледаме в нашто си канче,

    • 21
      1

      Ама едно време. Те на 16 години бяха готови футболисти, не като сега на 23 г са все още млади надежди.Едно време беше друго. Тогава се раждаха мъже, не като сега дрисльовци.

  15. 22
    17

    Ако ще и 100 закърмени да излезат, докато не видя работа по Колежа на онова село няма да стъпя.

  16. 14
    30

    Пак почнаха оправданията и лъжите. В един цирк играем, знам си номерата до безкрай. Лошото за вси канари е, че жълтата мъка няма край.

  17. 22
    12

    Нямаме финанси за нови играчи. Сега Андро ще ни наглася състава и от 100 кладенеца вода ще носи да ни обяснява че става нещо от наличните футболисти. Нали е протеже на Ачо.

    • 27
      15

      Направо трагедия – това са същите дето ни биха 3:0

  18. 18
    20

    С този закърмен състав ако излезем срещу Уевски отиваме на 0:5. Не може да се играе с млади. Трябваше да вземем 4-5 футбоисти.

Коментарите са затворени