“Вчера разговарях с Ангел Палийски и той ми заяви, че на този етап нямаме финансова възможност за нови играчи. Евентуално, ако продадем някой играч, ще вземем нов. След края на първенството ни напуснаха 4- ма играчи, а взехме двама нови. Налага се да залагаме на наши юноши. За тях обаче ще трябва по-специална физическа подготовка, за да могат да навлязат в мъжкия футбол.

За предстоящия мач с Левски Белия заяви:
“Това, че Левски е без треньор е по-скоро плюс за тях. Когато има треньорска рокада, отборите винаги играят по-добре първите си мачове. Левски вече изиграха два официални мача, наблюдавахме ги, плюс една контрола гледахме. Това, че вече са изиграли два официални мача и то с настройка под напрежение, е в тяхна полза. Имат в състава си много количество и качество. Ние обаче ще намерим сили и начин да се справим с тези неща. Надявам се Стивън Петков да е готов и да е в оптимално състояние. Разполагаме с изключително къса резервна скамейка. За Кампус и Пиргов шансовете да играят са минимални.”

Припомняме ви, че преди месец и половина, PlovdivDerby.com ви информира, че канарчетата ще свия бюджета си за заплати на футболисти с 30% спрямо миналия сезон (Припомнете си ТУК>>>)

28 КОМЕНТАРИ

  1. Като няма пари за играчи вземете сервитьори.
    Левски падна от сервитьори в Лига Европа.
    Юношите ако на 17 год нямат физическа подготовка значи има провал в школата.
    Роналдо на 17 почна в мъжки отбори, Мпапе на 19год го побърка на световното.
    Стоичков на 20 год беше звезда.
    До кога ще се чака юношите да са готови?

  2. 9
    1

    Черните манги. от докото ще ги порим и с този състав

  3. 10

    Точно това се прави в момента.Залага се на школата.Тези момчета са бъдещето на Ботев.Кристиян Димитров ще е първия който ще се наложи в отбора.След това идва ред на Крис Добрев и Слави Шопов.Но отбора има нужда от 4,5 добри чужденци.Ако искаме да преследваме някакви цели.Със този състав в момента реалното ни място е между 5 и 8.
    САМО Ботев Пловдив.

  4. 12
    2

    Дойде момента на истината. Когато се прави такова голямо капиталовложение в изграждането на стадион, нормално е да имаме свиване на бюджета за заплати. Но тук имаме още един важен момент- какво правим с продукцията на нашата школа? Този въпрос е най-съществения не само за Ботев но и за всички останали отбори в БГ футбола ни! Какво е необходимо за да доразвием младите ни футболисти, така, че да стават за А група? Треньори по физическа подготовка може би? За ментета футболисти от чужбина имаме пари, но за треньорски заплати нямаме. Лекари, диетолози може би? Да! Хайде да сравним заплатите на един треньор и един лекар с заплатата на един чужденец футболист! Хайде да сравним ползите от един треньор и един лекар за развитието на младите футболисти с ползата от един чужденец. Сега се говори, че момчетата били на 16-17 години и било рано за тях. К. Костадинов на колко години беше като влезна в мъжкия отбор? Ами останалите от златното поколение на колко години бяха? Ами да попитаме къде са 20-21 годишните? Ами къде са футболистите от Раковски? Един Купенов, защо е в друг отбор, а не в Ботев? Къде сбърка Ръководството и треньорския щаб? Във възпитанието ли, в развитието на физическите му качества, или в нещо друго? Никой не обяснява, хубаво е, че поне казаха, че се отказват от него. В същото време кога ще произведем един вратар, или един централен защитник? Кой работи с тях и как работи? Киров обиколи света и специализира, но какво предаде на своите колеги треньори от ДЮШ? Цветанов преди няколко месеца говори за нова програма за осъществяване на прехода на нашите юноши към мъжкия футбол. Как върви работата по тази програма? Сега, едва ли не се реве, че не сме взели нови играчи. Когато не гониш призовата тройка и Евротурнирите, поне трябва да налагаш млади футболисти. В момента в отбора е пълно с кандидат пенсионери-футболисти. Какво очакваме от тях? Да се развиват ли? Да направим изходящи трансфери ли? Трябва на всеки един от тях да се поръча да започнат да предават опита си на младите футболисти. Ако те са истински Ботевисти трябва да са наясно, че кариерата им на футболисти приключва и започва треньорската им работа! Навремето имахме не само големи футболисти, но и големи Човеци. Нищо не криеха, а изграждаха своите приемници. Сега светът и ценностната ни система не са същите, но може да се намери правилния подход за изграждането на нов отбор в основата на който да са наши родни кадри! Надявам се с тези мои думи да зазвънят камбаните на отговорните фактори в Ботев- от собственика до домакина на отбора. Само Ботев!

  5. 9
    5

    При нас в Локо е още по-зле! Заплати няма от 6 месеца, а на новите кой ще им плаща ако Пеевски спре парите към Крошо не знам!

  6. 25
    18

    Голям праз – тоя сезон да сме пак поне две места пред циганския навлек от Кюстендил и да се строи стадиона, пък догодина ще го мислим

    • 18
      15

      Дата ебат ЦИГАНИТЕ. ЖЪЛТ КРАСТАВ МАНГАЛ.

  7. 16
    16

    Дано не изпаднем само, то другото е ясно… Остана само един Тошко, другото е… а отзад какво ще правим, бедна ми е фантазията..

  8. 23
    17

    Ботев и без нови попълнения пак ще ни шибат поне с 3:0

    • 16
      11

      Рачо, кога излезе от интензивното ?
      Притеснихме се бе човек, помислихме че сме те загубили !

  9. 26
    12

    Тоя няма пари за отбора, тръгнал стадион да прави , нещо не се връзват нещата.

  10. 27
    20

    Крайно време беше това да се направи и тоя плашок Белия да започне да налага юношите! От както е дошъл няма нито един юноша наложен в състава! Всичко се преотстъпва! Уж голяма школа, уж много таланти, уж правилна работа и накрая? Чичо Венци в Славия с юноши взе купата тука ми влачат разни Диоговци по 150 см! Бюджета е намален само с 500 000 лв и е същият, като бюджета с който взехме купата! Белия да не се прави на ощипана мома, направи няколко абсолютни провала в трансферната политика, вратар от чужбина, всъщност двама и единия стои резерва, Алваро Юлиано същата работа, Бризола с голямата заплата цяла пролет даже не влиза в групата……. и сега била му къса резервната скамейка!? Крис Добрев пък беше често в групата но аз в игра го видях един път за 2 минути!? Време е за юношите, с пари и претенции всеки може!

  11. 23
    25

    Това че няма пари го знаем. Киров също е виновен за това. Да беше се класирал за лига Европа и да спечели пари. Не да реве. Пропиля толкова големи възможности с некадърноста си.

  12. 26
    15

    А бе , къде е Рачо и 3-0 , на опашка за валидол ?

    • 16
      9

      На Скобата, да изкарат някой лев за селекция.

  13. 24
    23

    Ако имахме нормално финансиране (колкото миналия сезон ) щяхме да сме в тройката с 2 класни нови състезатели, което означава, че караме по течението и директорите не могат да осигурят 3 милиона за нормално съществуване, а тук пък на преден план излиза въпроса кой изгони Чандъров, който сам издържа база и отбор в А група, явно е , че Самуилов хвърля някви пари зорлян , което пък означава проблем за Ботев, защото с тези състезатели дори когато Киров треньор отиваме 9 10 място и тва е !

    • 24
      25

      На зле отиват нещата , така бяхме малко преди г-н Пеевски да започне да ни издържа.

  14. 24
    31

    Аз като ви раправх че се разпадаме, вий ми слагахте минуси.

  15. 24
    23

    Изобщо няма да ходим за 1 кръг , казват че глад мори добитъка в Коматево.

  16. 27
    20

    А пари за стадиона ?
    Пак ли ни лъжете , мошеници ?
    Изгнихме в Коматево .

  17. 31
    29

    Вай, вай, Аз бъзиках бувирите, то нас ни сполетя. Нямаме финанс братя канари. Най добре пак да ни закрият. Стига мъки. И без това в това село феновете ни се стопиха и никой не идва на базата. Саде ботев.

Коментарите са затворени