Капацитетът на стадион „Пловдив” ще бъде намален на 42 000 седящи места. В момента той е за 55 000. Идеята на властимащите в Пловдив е да бъдат запазени лекоатлетическата писта и габаритите на стадиона. Всичко това е е записано в техническото задание на арх. Валентин Маринов, който изготви основата за бъдещия проект на стадиона.

Техническото задание на стадион „Пловдив” вече е готово. Съоръжението е годно за ремонт. Това е показало детайлното конструктивно обследване от 2015 година, а също ипоследните резултатите от скенерите.

Част от трибуните трябва да се съборят, а други само ще се засилят конструктивно.

На мястото на зала „Чайка” пък най-вероятно ще се изгради ВИП ложа. Предвижда се слагането на седалки, смяна на тревното покритие  и изграждането на ново осветление. Първоначалната цел пред Общината ще е Голямата къща да получи лиценз за А група.

Очаква се Общината да пусне обществена поръчка за цялостен проект на Голямата къща. Тогава ще стане ясно и колко ще струва съживяването на легендарния стадион.

Добрите новини за бъдещето на градския стадион “Пловдив” се очаква да бъдат съобщени на пресконференция в сряда (18 юли).

 

24 КОМЕНТАРИ

  1. 12
    2

    Стига глупости.Пак ще се похарчат десетки милиони за стадион,който я става за “А” група,я не.Или направете стадион пловдив адекватен,европейски стадион или не пръскайте парите на Пловдивчани за глупости!!!

  2. 17
    1

    ЗАЩО НИ БАЛАМОСВАТЕ..НЕ НИ ТРЯБВА СТАДИОН ЗА А ГРУПА, А ЗА УЕФА!!!
    ИЛИ ЩЕ УСВОИТЕ ЕДНИ ПАРИ СРАДЦИ НЕЩАСТНИ…
    ЗАЛА ЗА 60 МИЛИОНА ИЗСРАХТЕ..
    А ТУКА КОЗМЕТИКА АЛА БАЛА..
    НАПРАВЕТЕ РЕФЕРЕНДУМ, ВСЕ ПАК ПАРИТЕ СА ВА ПЛОВДИВЧАНИ, А НЕ ВАШИ ЛИЧНИ!!!

  3. 13
    13

    Нищо чудно да го направят за А група. При положение че всичко с Колежа е отбиване на номера. Предполагам, че Тотев така иска да ни успокои при положение, че по някое време в бъдеще стане ясно, че Колежа няма да се прави.

    • Това бъдеще,за което бленуваш ще е някъде ехееййй,когато нито теб,нито мен ще ни има!И като си запознат,кажи какъв номер отбиват?Само не ми бращолеви за избори и не знам какви простотии още!И запомни,Колежа ще го има!!И още нещо-ст Пловдив е заебан преди 30 год и е годен за дострояване,камо ли Колежа които е от 3-4 год.Тъпунгер бандитски!

  4. 12
    1

    Преди нова година Тотю крадеца каза че общината ще отдели 1, 2 милиона лева за частична реконструкция на стадиона! След 3 месеца ОС гласува точно половината (600 000) от които 120 000 за проекти и други подобни бумащини. И това са поредните такива за които някой лапва парички, а реално по стадиона нито пирон. Зад всяко обещание на тази престъпна шайка се крият редица бъдещи далавери. А, и да не забравяме че идат избори догодина и трябва пак да полъжем балъците до тогава!

    • 12
      1

      Само да вмъкна, че 1200000 лева стигат за ТОАЛЕТНА на този стадион, всичко под 15 милиона е кражба и лъжа и това е да покрие със зор ниво А група !

  5. 25
    1

    Лапай Гуджо мръвка , пари за още едно крило на хотела се намериха

  6. 23
    2

    Поредната мощна и оцветена лъжа касаеща най-големия стадион в България! За 30 години този стадион е ползван от мошениците ръководещи Пловдив единствено за предизборни обещания и обект от който периодично да се вадят пари на разни “наши хора” за проекти, обследвания и т-н! Помните ли, колко пъти беше правено това? Много и накрая НИЩО! Така ще е и този път и в това няма грам съмнение! Пловдив има 5 порутени, подобия на стадиони, а на градския, който е най-важния от всяка една гледна точка, не е забит един пирон 30 години!
    Предстоят кметски избори догодина и ГРОБ чрез насадения си за кмет на Пловдив крадец вече взимат мерки! Следва година изпълнена с “розови обещания” от които едва няколко ще бъдат реализирани. Всичко друго ще си остане само с обещанията! Този, който е покорен на партията и тя има полза от него ще намаже! Другите ще пият поредната чаша студена вода!
    Шопите, които са държавата никога няма да допуснат Пловдив да има стадион от ранга на стадион “Пловдив” и това е простата причина до момента този стадион да тъне в забрава! Не и докато те не си построят едно такова бижу! Затова сега натискат Самуилов да построи “Колежа” за да ни запушат устите и така ще си останем с един малък стадион, който ще е крайно недостатъчен за споретен град като нашия, но този стадион пък ще е на частен ФК а не на всички! Това е лошата истина и всеки разумен човек, който милее за великия ни град я знае! Утре ще чуем поредната порция обещания, а след няколко месеца всички ще са забравили за тях! Едва ли вече са останали глупаци, които да вярват, че този стадион някога ще придобие окончателния си вид?

  7. 12
    11

    ний мангалити от Локуту каде се натискаме за стадиона? имами си свлачище и сгъваема трибунка от джилязу.

    • 11
      11

      На този стадион ви цепнахме дирниците седем пъти !

      • 5
        6

        само 1н път за 20г 75-2000г май беше 4:0 и то да не изпаднете ви легнаха ,та голема циганска радост беше…

        • 5
          6

          Сельо , не заблуждавай хората!На стадион 9-и септември(сега Пловдив) ви бихме 4 : 0,точно когато изпаднахме!

  8. 28
    3

    Наистина добра новина, дано стане. Мисля че и Ботев и Локо ще им е във помощ този стадион.

    • 25
      2

      Подкрепям и на двата отбора Стадионите са съборетини

  9. 29
    27

    СУПЕР. НАЙ-ПОСЛЕ ОТБОРЪТ НА ПЛОВДИВ ЩЕ ИГРАЕ ЕВРОМАЧОВЕТЕ СИ В ГРАДА НИ, А НЕ В БУРГАС. ПРЕКРАСНИ НОВИНИ ЗА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ.

    • 31
      24

      вие какво общо имате с Пловдив та и с евромачове?

        • 16
          8

          Манго Вас там няма да ви пуснат и Банго Василий да празнувате 🙂 Банан на Чичо Христо ви е много по-сладак 🙂

      • 4
        5

        Топ предава от Коматевско то пасбището!

    • 13
      10

      Надявай се брат. Ще го закърпят горе-долу да се играят там мачовете от жалкото ни първенство и след някоя година ще лапнат земята в Лаута за жилищно застрояване! Ще поживеем и ще видим? Тия гадове мислят само за селяните и как да крадат! Пука им за Локото!

Коментарите са затворени