Ботев Пловдив победи с 3:1 Царско село в последната си контролна среща преди началото на сезона.

Генералната репетиция на “жълто-черните” преди началото на сезона се състоя на централния терен на клубната база.

Точни за победителите бяха Стивън Петков, Тодор Неделев и Кристиан Добрев, почетния гол за втородивизионния тим вкара Китан Василев.

Ботев поведе още в 6-ата минута. Стивън Петков пресече слабо изпълнение на аут от вратая на гостите Росен Андонов, нападателят преодоля защитник и стража на Царско село и от малък ъгъл вкара за 1:0.

“Жълто-черните” пропуснаха да удвоят в 22-ата минута, когато Минев и Ндонгала комбинираха отлично по левия фланг, французинът върна към точката на дузпата, но Серкан Юсеин не засече добре и прати топката встрани от вратата.

Ботев стигна до второ попадение в 32-ата минута след точно изпълнение от дузпа, изработена с добра индивидуална игра от Дуде Ндонгала.

Шест минути по-късно тимът на Царско село върна един гол чрез Китан Василев. Попадението на гостите предизвика негодувание сред публиката, тъй като в атаката при него играта не бе спряна заради контузия на Димитър Пиргов, още повече, че лежащият на тревата бранител единствен покриваше засадата. Травмата на Пиргов доведе и до смяната му с Кристиан Димитров.

Крайният резултат оформи Кристиан Добрев в 64-ата минута. 17-годишният талант реализира хладнокръвно сам срещу вратаря след хубава асистенция на Милко Георгиев.

Николай Киров заложи на Даниел Кайзер на вратата, Филип Филипов, Костадин Ничев, Димитър Пиргов и Йордан Минев в защита, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев в халфовата линия, Густаво Афонсо и Дуде Ндонгала по фланговете и Стивън Петков на върха на атаката.

На полувремето Киров извърши две смени, като в игра се появиха Радослав Терзиев и Васил Шопов. В хода на втората част наставникът на “канарчетата” пусна в игра още Мартин Димитров, Милко Георгиев, Радослав Апостолов, Кристиан Добрев, Станислав Шопов, Благовест Данчев и Атанас Янков, като по този начин Ботев завърши мача с деветима състезатели от собствената школа, четирима от тях под 18-годишна възраст.

Контролата пропуснаха Иван Чворович и Диого Кампос.

21 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    8

    Днес е понеделник и очаквам с трепет добрите новини за моя Ботевъ!
    Ъййй кьнарйеее

  2. 3
    6

    КАТ ВА НАПОМПАТ ГОВЕДЪТЪ ДРУГЪ ПЕДЕН ЩЕ ЗАПЕЙТИ!!!

  3. 5
    1

    Абе ЕРОЛЧО пак се навеждаш, ама омръзнами едно и същто дупе да лашкам,миришеш на пръч, по добре щте е дами успееш, Я НАДУЙ ДЯДО КАВАЛА.

  4. 3
    6

    Тази вечер няма да мога да заспя! Защото утре бил съдбовен ден за селските от Кумативу!
    Хааххахаахххаааххххххаахххххааа

  5. 1
    5

    Андрейчо, бах та в скъперника. Разширен репортаж 2:14 . Много си го разширил, от много дърпане ще вземеш да го скъсаш тоя репортаж. Батерия ли нямаш на тела, зарядно ли нямаш или си минал на някой икономичен план Б конект и се стискаш да снимаш. Сиромах си, глад те гони. Джобовете ти празни само жълти стинки.

  6. 14
    4

    ОЧАКВАЙ ТЕ ПОНЕДЕЛНИК.
    СЪДБОВЕН ДЕН ЗА НАС МОМЧЕТА.
    ЩЕ ИМА ДОБРИ НОВИНИ.
    ДО ЦЪРВУЛИТЕ ОТ КЮСТЕНДИЛ СТОЙТЕ МИРНИ ДОКАТО МОЖЕ,ЧЕ ПОСЛЕ СТАВА МНОГО ЛОЩО ЗА ВАС УТРЕПКИ.

    • 6
      16

      Какво лошо става бе помияр?
      Боли ме уя за вас и вашия строеж!
      Датиейбамаматажълтоциганска!!!!

    • 4
      9

      От притеснения ще си го преместя в другия крачол , д’ейба и селскитемоми неподмити.

      • 8
        4

        Само е лошо, че цял живот сме зад Ботев и по успехи и по публика и в Европа!

        • 3
          4

          Ами ката сте наведени и ние сме отзад, навас ви харесва дасте отпред,КАТО ЖЕНИТЕ.

          • 6
            1

            Ерол ,мангал миризлив ,да те шибат анадолците
            Датиебамайкаталокомотивоциганска

    • 1
      4

      Кой Понеделник ? През 10000000000 година ли?

  7. 4
    14

    Кой го интересува Селско Село и Царско село:)))
    Един дол селяни!

    • Като гледам Циганското село от Лаута се интересува!

  8. 5
    10

    Киров казал,че му е къса резервната скамейка.ами защо не се взимат 2-3 още нови,при положение че се освободиха пари от заплатата на Бризола?

  9. 11
    7

    В момента манговци просто бием и това е. А за юношите с вас никои не може да се мери. Аййй мангалййй.

  10. 7
    10

    Това с юношите добре, но след 1-2 години макс ще последват съдбата на Купенов, Шайгата, Куманов….. и куп други юноши от школата! В момента само се хвалят с тях, но в мачовете от първеството няма да видим никой от тях! Най много Кристиян в някой решен мач срещу слабак?

  11. 7
    15

    Охооооо, Росенчо Андонов на вратата на другото село с червените екипи?. Тоя е жълт в червата и отделно беше изгонен от Локото без да помирише терен? заради некадърност! Те затва го финтираха с лекота а 20-те селянина от трибунките се радваха.

Коментарите са затворени