Home Други “Свобода” отказа участие в първенството, в Пещера пари за футбол няма

“Свобода” отказа участие в първенството, в Пещера пари за футбол няма

598
0

Свобода(Пещера) няма да участва в новото футболно първенство на Трета Югозападна футболна лига. Новината за окончателното решение оповести кметът на Пещера Николай Зайчев. Той уточни, че мъжкият футболен тим е на практика разпуснат и на негово място от тук насетне ще функционира само Детско-юношеска школа, чийто формации ще играят в областните първенства. Истината е, че на този етап ние нямаме парите за “В” група. Средствата за нормално участие на един мъжки отбор в Трета лига са от порядъка на 200 – 250 000 лева. Парите от спонсори и тези, които общината може да си позволи да отпуска са далеч под тази рамка, призна пещерския градоначалник.

Анализът, който ръководството на клуба направил довел и до изводът, че заради приоритетното харчене на пари за мъжкият тим във „В” група през последните 2 години на практика се е разпаднала Детско-юношеската школа на пещерци. Децата отидоха в друг клуб и сега ние трябва да им създадем условия за да ги върнем. А точно те са бъдещето на нашия отбор, заяви Зайчев. До късно снощи е имало сбирка на ръководството на Свобода с кмета. Предложено е на досегашния тандем Георги Мечечиев – Явор Въндев да оглави школата на Свобода. Въндев има покани да бъде футболист на Чико-Бунара и Оборище(Панагюрище).

Макар и с най-малкия бюджет, през миналия сезон в Югозападна Трета лига отборът показа стабилна игра и зае място в средата на таблицата, като не е треперил за мястото си в групата. Свобода записа два сезона в Трета лига.