Футболният ентусиазъм все още съществува! В Щърково изградиха сами терен, за да има футбол в селото

0
490
Теренът в пазарджишкото село Щърково

Докато на някой места закриват отбори поради липса на пари, то на други футболния ентусиазъм е толкова голям, че може да пребори всичко. В пазарджишкото село Щърково не получават субсидии, тъй като населеното място е прекалено малко, но въпреки това местния клуб „Спартак“ съществува и освен това има доста добър терен. Тимът се състезава в „Б“ ОФГ – Пазарджик-север и завърши 3-ти през последния сезон.

Тук хората сами са събирали пари за да купят трева, за да се заравни терена, разказва пред PlovdivDerby.com Николай Спасов, който помага на клуба. Селото е под 300 жители и няма право на общинска субсидия. От местната община помагат на отбора с техника, за поддържането на терена. Президент на отбора е Димитър Танков и той заедно с Николай Спасов, както и всички местни ентусиасти и момчета от отбора са успели сами да изградят един доста добър терен и да го поддържат в добро състояние. Освен това отборът е боеспособен за групата, в която се състезава.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.