“Марица” изигра поредна контролна среща в предсезонната си подготовка. “Жълто-сините” загубиха с 2:0 от елитния “Витоша” Бистрица, но дадоха сериозен отпор на своя противник. Срещата се игра на стадион “Летище” в София в късния петъчен следобед. Разликата от две нива в българския футбол не бе ясно различима в голяма част от игралното време.
През първата част “Марица” стоеше доста добре на терена, като имаше и няколко възможности за гол. На няколко пъти пловдивчани изненадваха с пробиви на защитници, а Запрян Запрянов пропусна от изгодна ситуация да открие. Съставът на “Витоша” също имаше шансове за гол, но отбраната на “жълто-сините” беше на ниво.
През втората част в отбора на “Марица” бяха извършени множество смени, което даде отражение в играта. На терена се появиха и доста юноши. Междувременно тимът от Бистрица реализира два бързи гола в 59-та и 64-та минути дело на Георги Амзин и Кристиан Узунов. До края на мача Георги Георгиев пропусна да отбележи за пловдивчани.
Следващата контрола на “Марица” е срещу “Атлетик” (Куклен). Двубоят е следващия петък на стадиона в Куклен.
“Марица”, стартов състав: Илия Николов, Пламен Табаков, Атанас Савов, Николай Димитров, Джунейт Узунов, Красимир Иванов, Лъчезар Ангелов, Христо Янчев, Айкут Янъков, Иван Гендов, Запрян Запрянов.
Контроли на “Марица” до края на подготовката:
  • 13 юли, петък, с “Атлетик” Куклен, в Куклен
  • 21 юли, събота, с “Гигант” Съединение, в Съединение
  • 24 юли, вторник, с “Ботев” U19, в Пловдив, кв.”Коматево”
  • 28 юли, събота, с “Хебър”, мястото се уточнява
  • 1 август, сряда, с “Евроколеж”, в село Оризари
  • 4 август, събота – официално представяне срещу “Асеновец” в Пловдив, ст.”Марица”
Началните часове на срещите ще бъдат съобщавани допълнително.