Тежки дни настъпват за футбола в малкия родопски град Пещера, след като стана ясно, че местният клуб Свобода може и да не стартира в първенството на Югозападната Трета лига. Серия от срещи между ръководството на клуба, треньорите и общинарите за момента не дават резултат.

Бюджетът е осигурен частично, но той е крайно недостатъчен, за да може отборът да стартира лятната си подготовка в близките дни и да привлече някои нови състезатели.
“Бъдещето на футбола в Пещера, на отбора на града, е в ръцете на кмета Николай Зайчев, заявиха някои от състезателите днес.

През изминалите няколко дни бяха проведени доста разговори на тема “Ще го има ли ФК Свобода” и ако да, то в какъв вид ще продължи да съществува. А отговор се очаква в следващите часове и дни.

През изминалото първенство старши треньорът Георги Мечечиев и играещият помощник Явор Въндев сътвориха истински подвиг, след като с най-малкия бюджет и най-малката група от футболисти, гарантираха оставането в дивизията още преди средата на пролетния полусезон. Отборът се нареди на 12-о място в крайното класиране с 38 точки. Но това вместо да стимулира обществеността в града и да гарантира по-голяма подкрепа, всичко потече в обратната посока- несигурност, малък бюджет и трудности.