14-дневният срок за обжалване на решението за удължаване срока за строителство на стадион “Христо Ботев” изтече ли? Този въпрос задават непрестанно читатели на PlovdivDerby.com. Както е известно на 10.05.2018г. Общинският съвет на Пловдив гласува удължаването на срока за строителство с 2 години.

В сайтът на Община Пловдив откриваме, че допълнителното споразумение е изготвено, публикувано и изпратено на Областният управител на 17.05.2018, като е спазен 7-дневният срок за това. В следващите 7 дни Областният управител е трябвало да изпрати писмо, ако смята, че решението на Общинския съвет е незаконосъобразно. От това следва, че срокът е изтекъл на 25 май.

Член 45(6) от Закона за местното самоуправление и местната администрация гласи: “Върнатият за ново обсъждане акт заедно с мотивите за връщането му се изпраща на председателя на общинския съвет в 7-дневен срок от получаването му.”, показа проверка на PlovdivDerby.com.

Тоест до 25 май 2018г. от Общинският съвет в Пловдив трябва да са получили подобно писмо, ако Областният е имал намерение да изпраща такова, за да оспори гласуваното удължаване. Проверка на PlovdivDerby.com показа, че такова в Общинският съвет не е пристигало, тоест би трябвало да се престъпи към официалното подписване на допълнителното споразумение между Общината и Ботев Пловдив.

В какъв срок трябва да се извърши подписването на допълнителното споразумение между кмета на Общината и концесионера, не се упоменава.

Проверка на PlovdivDerby.com показа, че утре с борд на директорите започва поредната страстна седмица на канарчетата. Първата задача, които трябва да бъде отметната е одобрението на трансферите на двама футболисти. Става въпрос за Васил Шопов от Дунав и Костадин Ничев от Пирин. Бордът също така трябва да одобри и преподписването на договора на опитният Йордан Минев.

Все още не е ясна съдбата на Филип Филипов и Лазар Марин. Един от двамата ще трябва да бъде избран от Николай Киров. Контрактите и на двамата изтичат, но в Ботев са решили да задържат само 1 от измежду тях.

Седмицата ще продължи с дългоочакваното подписване на допълнителното споразумение между Ботев и Община Пловдив за удължаването на срока за строителство на стадион Христо Ботев. Веднага след парафирането на този контракт бизнесменът Георги Самиулов трябва да обяви официално желанието си да придобие акциите на клуба. Ще последва свикване на ОС на Сдружението, притежател на акциите, което ще се проведе след 14-дневен законов срок.

 

 

„ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ

КЪМ ДОГОВОР ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА

КОНЦЕСИЯ № 13ДГ342/13.03.2013 г.

Днес, ………………….. 2018 година в гр. Пловдив, между:

Община Пловдив, с адрес: гр. Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, ЕИК 000471504, представлявана от Иван Борисов Тотев -кмет на община Пловдив и Елена Димитрова Димитрова – директор на дирекция „Счетоводство“, в изпълнение на Решение №………………….. на Общински съвет – Пловдив, от една страна, като

КОНЦЕДЕНТ

и

ПФК БотевАД, гр.Пловдив, с ЕИК-201468114, със седалище гр.Пловдив 4000, и адрес на управление гр.Пловдив, район „Източен“, бул.“Източен“№10, стадион „Хр.Ботев“, представлявано от Иван Илиев Йотков-изпълнителен директор, от друга страна, като КОНЦЕСИОНЕР,

Като взеха предвид Договор за концесия № 13ДГ342/13.03.2013 г., сключен между община Пловдив като концедент и ПФК Ботев АД, гр.Пловдив, с ЕИК-201468114 като концесионер, с предмет: правото на експлоатация на услуга от обществен интерес, а именно: „ Управление на услуга от обществен интерес на риск на концесионера, а именно: поддържане в наличност на спортни услуги в областта на футбола, изразяващи се в следното:

1.1. провеждане на приятелски футболни срещи

1.2. провеждане на международни футболни срещи

1.3. провеждане на професионални футболни срещи

1.4. провеждане на фен турнири по футбол

1.5. провеждане на турнирни футболни срещи

1.6. провеждане на детски международни футболни турнири

1.7. провеждане      на тренировъчен футболен процес -осигуряване непрекъснатост и качество на услугата

1.8. провеждане на изпити и селектиране на млади таланти в областта на футбола

и свързаните с тях търговски дейности, осигуряване на непрекъснатост и ниво на качество на същите, управление и поддържане на обекта на концесията – публична общинска собственост, а именно: „Стадион „Христо Ботев“, както и извършване на частични СМР с цел реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадиона на седем етапа и два подетапа, като възнаграждението се състои в правото на концесионера да експлоатира услугата в обекта на концесия „.

Като взеха предвид Допълнително споразумение № 13 ДГ342(1)/25.11.2013 г., с което е изменена точка 5.18.11. от договора за концесия;

Като взеха предвид постъпило в община Пловдив мотивирано предложение с ново заявление с вх. № 18КЛ39-[1]/04.05.2018 г. от ПФК Ботев АД, гр. Пловдив, ЕИК 201468114, допълнение към заявление с вх. № 18 КЛ39/23.02.2018г., с което да се изменят точки 5.3, 5.6. и 5.18. от Договора;

Като взеха предвид Решение, взето с Протокол № 66 от 08.04.2018 г. на Комисията за контрол по изпълнението на концесионните договори, определена със Заповед № 18ОА420/06.03.2018г. г. на Кмета на община Пловдив.

и на основание разпоредбите на чл.137, ал. 1, т. 3, вр. ал. 5, чл. 141, ал.1 и ал. 2 от Закон за концесиите, вр. § 5, ал. 2 от ПЗР на Закон за концесиите и в изпълнение на  Решение № …………..      на Общински съвет – Пловдив се състави настоящото допълнително споразумение към Договор за предоставяне на концесия № 13ДГ342/13.03.2013 г. „, с което

СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЛЕДНОТО:

1.      В член 5.3. думите „в срок от 5 години“ се заменят с „в срок от 84месеца“;

2.      В член 5.6. думите „ в петгодишен срок „ се заменят с „в срок от 84 месеца „;

3.      В член 5.18 думите „в срок от 60 /шестдесет / месеца“ се заменят с „в срок от 84 /осемдесет и четири/месеца;

4.      Настоящото допълнително споразумение става неразделна част от Договор за предоставяне на концесия № 13ДГ342/13.03.2013 г. и сключеното допълнително споразумение към него.

5.      Всички останали клаузи на Договор за предоставяне на концесия № 13ДГ342/13.03.2013 г. и сключеното допълнително споразумение към него с№13ДГ342/1/25.11.2013 г. остават непроменени, доколкото не противоречат на настоящото Допълнително споразумение.

6.      Настоящото допълнително споразумение се изготви в 4 /четири/ еднообразни екземпляра – един за Националния концесионен регистър към Министерски съвет на Република България, един за концесионера, един за Общински съвет – Пловдив и един за досието на концесията.

75 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    15

    Мангалче за каква магистрала говориш като всичките ви лидери са разбити от бой събличани гаврени с счупени кратуни по болниците.Пак ще има дерби и ще молите полицията да ви пази и то публично с декларации като последния път.Ще ви откажем и последните 30 глипака дето са ви агитка.Ще ви смачкаме с кеф циганки заспали.

    • 13
      10

      Курво турска, не те ли е срам да се хвалиш с изпълнения, присъщи за най-страхливите путки!?Цяла България ви разбра какви мишочета сте.Чак и се гордеете с това.Как веднъж не приехте покана за мъжка среща бе, дееба и пиченцата насрани!?Незнам кой ще закриваш, путенце плашливо.Последните няколко месеца не сте спряли да ревете на куките когато някой ваш гризне дървото.Много сте отворени в нета, а като ви натиснат някъде ревете като жени.

      • 9
        8

        Нещо много бързо си забравил как спринтирахте като ви погнаха прасугите?И всичко това се видя директно по ТВ и там цяла БГ видя това,какви смелчаци сте!А за турци не се напъвай, първият отбор в БГ собственост на турчоля сте вие.

        • 7
          6

          Рачо, за турци изобщо не говори.ДПС ви направиха нов отбор 2010г. шматка!За срещите ни с чорбата-хич не си навирай путката в мъжките работи.Един мъжки бой нямате.Само цигански причаквания и засади.През другото време скрити по дупките.Най-страхливата публика в България сте!Славия сигурно са по смели от вас….

      • 6
        7

        Мангал кирлив,ква покана да викате заладжии на които им плащате да се бият бе боклук?Разбиваме ви измислената армийка последните 2-3 години нон-стоп,всичките цигански тартори бити влачени събличани и по болниците с пръснати кратуни.А още кво им се пише да не ти говоря.Само по форумите сте силни,на живо бягате като ученички,даже на собствения си стадион.Циганкииииииии

        • 5
          4

          жълта лайняна курво селска…..дай адресче

          • 2
            2

            Кво адресче да ти давам бе лилипут,ще ти смачкам циганската кратуна с шутове

          • Дай ти адрес, майка ти мръсна, циганска… Лично ще дойда и ще ти спукам тъпата кратуна, мангал.

    • 8
      1

      Ей върлия тук зад компа е лесно или пък 20 на 1 айде дай адресче да те посетя и да ти смажа дупето с ония крем от куромела…….ще ти хареса и пак ще ме търсиш.

    • Готова ли си жено само за мариз говориш покажи се вълро ебано дупенце и кривата ти глава ще бъде изправена за секунди

  2. 6
    5

    Притеснявам се да не стана Нещастната седмица?

    • 5
      6

      …заради масовите самоубийства в бяло-черните цигански махали.

  3. 14
    8

    Време е да направят стадиона на Ботев.Ботев Пловдив има най-голямата публика в България.На другите 3 пловдивски тима ходят по 100 човека на мач.Факт.Чакаме Колежа.

  4. 8
    8

    Селски, първо не се прави на локомотивец и второ, Пловдив може да има един стадион само ако довършат градския, а именно “стадион Пловдив”!
    Иначе защо да не построят стадиона на Локото , който се намира на фантастично място, вместо вашия и пак Пловдив ще има един стадион? Какво ще кажете вие жълтурите тогава?
    Хайде стига с тези глупави и уж либерални “мисли”!

    • 1
      1

      Ако беше локомотивец, щеше да си пожелава Локомотив НАЙ_ПОСЛЕ да си построй школа в Тракия, а не общината да постой стадион на Ботев ПАК с народни пари

  5. 10
    6

    Мангалите от лаута джамия да не реват после че им трошим черепите и ги събличаме по гащи да се прибират.Добрия мангал е мангала с строшен череп.

    • 6
      9

      Онова ,което се случи на магистралата с жълтата пасмен , е точно това което описваш,да но главните герои са други!Да ти припомня :на колене с вдигнати меки и пухкави ръчички ,набити,оплодени ивсичките в жълто!Другото?Другото е болестно състояние ,което ще ти бъде обяснено в психиатрията,обаче при теб е неличимо , крива,селска тикво!

      • 6
        2

        Нищо не се е случило на магистралата циганин страхлив.Бяхте двойно повече и подскачахте като момиченца.Нищо не направихте.Иди на Стоян на свиждане в болницата.

        • 2
          2

          Анонимния,има филмов материал от магистралата доказващ женския ви манталитет,путки непоръбени !Вие сте срамота за пловдивския регион!Селска олигофрения!

          • 2
            1

            Пиши си тука циганко,на живо останалите 20 мангала агитка са тероризирани нон стоп.Ще ги откажем и последните,ще си останете само по нета хаха,с тая магистрала ще си останете дето нищо не направихте.ние ако няхме двойно повече щяхме да ви закопаем на място.ебати циганския клоун,смърф хаха

  6. 11
    12

    В Сопот се родихте, в Коматево ще изгниете.

  7. 9
    10

    Цирк Канарски няма край. Тая седмица пак ще има забавления с катуна.Страстни забавления. Да са живи и здрави все така да ни веселят и завинаги в Коматево.

  8. 9
    7

    Не виждам защо се чудят между Марин и Филипов. И двамата трябва да останат. Проблем има в защитата а те са що годе млади момчета и имат място да се доказват.

    • 2
      4

      Млади,като оставащият Минев!

  9. 22
    8

    Пожелавам на ботев да им направят стадиона и да има развитие по въпроса.
    Помня когато нямаше яснота около ЛОКОМОТИВ и дано за двата тима има светло бъдеще а за всички комплексари те си знаят. Дано Пловдив има поне стадион който да става .

    • 10
      3

      Ето един нормален фен! Така се разсъждава, така се върви напред, стига тъпотии и обиди, от тях никой не печели! Кога ще го разберете господа “фенове”!

      • а вие така ли разсъждавахте, когато Локомотив поиска терен за база?

    • Пич, не се прави на локомотивец.
      Ако беше такъв щеше да си пожелаваш Локомотив да вземе концесия и да си построй школа, а не Обшинатъа да построй на Ботев стадион пак с народни пари

      • Построй? Това някакъв гръцки бог ли е?

  10. 9
    23

    Значи и автентичния Ботев не взимал 2 купи. Купите ги взеха прекръстеният в Ботевъ – Металик Сопот. Автентичния Ботев си е Архивите на БФС! ФАКТ!!!!

    • 4
      1

      Много си зле с главата!Металик никога не се е прекръствал на Ботев,както стана с Велбъжд,прекръстил се на Локо.Излагаш се!

  11. 26
    6

    Мили мой, няма смисъл да спорите. Ботев е пред Локо по всички измерими показатели. Повече пъти шампион, повече пъти вицешампион, повече бронзов медалист, повече носител на купата, повече участия в ЛЕ, по добри класирания в ЛЕ и повече публика(офиц.статистика).
    Така, че е нормално малките кученца да лаят срещу големия БОТЕВ!

    • 3
      3

      И накрая на село,при условието на най,най,най?!

  12. 9
    9

    Дано Лазар Марин да остане. Местно момче е, с голям потенциал, през последната година и половина израстна много. Колкото до Филипов – добро момче, явно харесва Ботев и с оглед на чисто футболните му качества мястото му е на трибуните при нас, другите фенове 🙂

    • 2
      1

      Роден в село Голямо Конаре,юноша на Спартак Пловдив!

  13. 18
    4

    Щял да се събира борда на директорите за да одобравя два трансфера!!!!!Представяте ли си. Ей тука вече ще се пръсна от смях. То бива бива тъпизъм, ама Андрей ни взе ептен за прости и глупави.

    • 9
      18

      ами канарите сте си такива за общо съжаление

    • 9
      6

      Ако знаеше че всяко предложение,направено от който и да е в клуба,задължително трябва да бъде одобрено от борда на директорите, нямаше да ти е смешно и да се излагаш.

      • 3
        1

        Рачо-Простачо,някой ти го е написал ,защото това не е по твоите възможности и пак е пълно с граматически грешки!Старай се ! Ще се ограмотиш !

        • 1
          1

          А ти просто си една грешка,но не граматическа. Ако си мъничко грамотен щеше да обърнеш внимание на смисъла,не на граматиката,но къде толкова мозък в малоумен даскал.

  14. 15
    10

    Такава смешна статия не бях чел. На 62 години съм, но такива измишльотини и наивни приказки ми идват в повече.

    • 7
      8

      Пий си гинкото!!Може да ти стане по Добре!

      • 3
        1

        Девет думи,пет граматически грешки,докторе!Не си по различен от Рачо!

  15. 13
    17

    САМО ДАНО, ПАК ДА НЕ НИ ЗАКРИЯТ

    • 15
      17

      Заспивай манго,гледай си циганското Локу и не злобей в темите за “Ботев”Пловдив!

  16. 19
    28

    ОТНОВО ПРИПОМНЯМ ЧЕ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ПРЕДСТОИ ГРАНДИОЗНО ШОУ СЪС УЧАСТИЕТО НА ВСИЧКИ ОСТАВИЛИ ИМЕНАТА СИ СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ ВЪВ КЛУБНАТА ИСТОРИЯ НА АФД.. БОТЕВЪ. КОМАТЕВО..ОТ ИТАЛИЯ .. ПАОЛО ДИНУЧУ ДИРЕКТНО ОТ ПАНДИЗА..ВАСИЛ НИНОВ ..БРОКЕРИТЕ ДАНОВ. И АЛЕКСАНДРОВ… ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ-КОМАНДОСА ЧОВЕКА КОЙТО СЪС ЕДИН ЗАМАХ ПРЕВЪРНА КОЛЕЖА ВЪВ ГРАДСКА КЛОАКА И НИ ЗАКАРА ЗАВИНАГИ НА СЕЛО ОТ БЕЛГРАД.. КАРАИБРАХИМ..И НОВИЯТ КАНДИДАТ ЗА СЛАВА ГЕОРГИ САМУИЛОВ ЕФЕНДИ ВСИЧКИ ТЕ ЗАЕДНО ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ВЕЧНО.ЗЕЛЕНИЯ ШЕДЬОВЪР ХИТА НА ВСИЧКИ ПОКОЛЕНИЯ… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ…. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ

  17. 21
    21

    Ъййй кьнарйеее
    Ъййй кьнарйеее
    Ъййй кьнарйеее
    Ъййй кьнарйеее
    Ъййй кьнарйеее

  18. 18
    16

    Приказки от 1001 нощи.

  19. 23
    12

    Айше,ко става ма,нашту мангал както върви по улицата и падат,както си върви пада,пада,ай страшно ма,пияни ли са?
    Не бе тъпчо,почват строежа бе мангал,спешното е пълно!
    Ние цял живот крадем,нашту катун се на едно дередже стои,ко ша строят ма?
    Стадиона бе ахмак,
    маалата става страшно,епидемия ша стане,да идват линейкитв и Вълчо таксито,ай ай алах….!

    • 3
      3

      Жълтъ изродъ, хубав ,лош но си имаме стадион в Града! Не се насилвай,не можеш да надскочиш сянката!Ако можеш да бъдеш реалист,помисли(ако можеш) както ви баламосват,,скоро стадион в града няма да имате!Да не стане вечно на село!

      • 14
        21

        2004- шампион и супершампион за Любимеца на Пловдив и изпадане в ”Б” за автентичния Ботев .
        Безценно , за останалото си има Мастъркард .

        • 10
          4

          2 x 5-0 купа, суперкупа, 3-0 и в дивия на циганите

        • 13
          4

          Автентичния Локу никога не е ставал Шампион!Шампион стана прекръстеният в Локу Велбъжд!Автентичното Локу си е в “Б”гр,и там ще си остане!

        • 14
          4

          Историята говори-Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Та това ГМО ли е любимец на Пловдив?Хахахаххаха.

          • 1
            2

            Жълт плагиат,историк има и то само от Сопот ,защото от 2011г. започва историята на ботевъ Сопот!Ясно ли това урунгел,селски?

        • 8
          6

          Купена и наредена титла, признати факти от цялата футболна общественост !

      • 12
        14

        7-3 с тенденция за 15-0 ама партията майка закрилница.

        • 9
          4

          Има такъв резултат,но това беше с Локу,а не с прекръстеният Велбъжд!

      • 1
        2

        Два пъти 5:1,5:3,три пъти :4:0 и…7 на 3!Това достатъчно ли ти е,а селска крива тикво!

Коментарите са затворени