Възроденият “Спартак” и неговото ръководство в лицето на Динко Миленчев съвсем скоро ще вземе стадион “Тодор Диев” на концесия, като плановете са за реализиране на проект за модерно спортно съоръжение, с хубав терен, трибуни, осветление, табло и т.н. – съоръжение, каквото другаде в Пловдив няма. Към него ще бъде изградена и многофункционална зала, в която ще може да се тренира при лоши условия, най-често през зимата. Вече няколко строителни фирми изготвят оферти по зададения проект, а общината съдейства на клуба относно концесията.

Съвсем скоро ще бъде пуснат и новият официален сайт на клуба, ще бъде представена и новата емблема, която ще бъде стилизиран, по-модерен вариант на старата. Вече е поръчана и екипировката за мъжкия отбор с нея, а отборът ще стартира от “Б” ОФГ. Скоро ще бъде поръчана екипировка и за школата. Екипировката ще бъде с марката “Ереа”.

Въпреки всички тези хубави новини около “Спартак”, които напоследък ни заливат се намериха и недоволни фенове на отбора. Повод за тяхното недоволство стана това, че емблемата на клуба е променена. По този повод те излязоха с призив в страницата, която обслужваше клуба до преди няколко години. Припомняме, че при закриването на мъжкия отбор на “Спратак” преди време, феновете отново бяха активни в социалните мрежи и пускаха декларации, но като цяло останаха доста пасивни спрямо случващото се. Ето и въпросния призив: “В медийното пространство, освен с хубавите новини за любимият ни Спартак, се прокрадна и едно инфо, което меко казано разбуни духовете сред феновете. Всички ние се радваме, че “гладиаторите” се завръщат на футболната карта. Още повече се радваме на новините за реконструкцията на стадиона – една отдавнашна мечта на изстрадалите запалянковци на този славен клуб. Новината, която разтревожи нас феновете (дано е само слух, а не реалност) е, че новите собственици ще променят емблемата на клуба. Това е просто недопустимо, емблемата на клуба е лицето пред света. Дано новите собственици се вслушат в нас, защото, ако направят някаква драстична промяна на тази светиня за нашия клуб, това ще е най-голямата им грешка!!! Нов официален сайт, нов стадион, добре, но този клуб е наследник на шампиона Спартак. Промените ли емблемата, вие изтривате имената на Диев и компания. Всички сме с вас за хубавите неща за клуба, но не пипайте емблемата на клуба, а се загледайте в историята и за клубните фланелки.

P.S Дано достигналият до нас феновете слух не се окаже истина. Не пипайте светинята в синьо и червено!!!”

6 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    9

    Основно да бъде закрит Спартак ,е жълтата комунистическа върхушка от Кочо Гяуров време!Неуспирим факт! Затова малко уместно е феновете на сегашното Сопотско-коматевското недоразумение да приветстват и пожелават успех на Новия Спартак! Няма морал,но да търсиш морал у жълтите ,като приказката за иглата в купа сено!Успех Спартак!С най-добри чувства!

  2. 10
    2

    Успех на Спартак. Вие сте втория клуб по успехи в Пловдив.

  3. 9
    13

    К’во им пука , коматевци домат си сложиха за емблема и го припознаха .

    • 7
      5

      При Ботев емблемата беше на фалиралото дружество на Христолов и точно заради това беше сложен “доматът”.Ние не сме, като онези с ТИРЕТО, които НЕЗАКОННО използват старата си емблема ЗАПОРИРАНА ОТ НАП.Не виждам подобен проблем при Спартак.Защо трябва да се сменя настоящата емблема ??? Само това искам някой да ми отговори.

  4. 6
    4

    Selski tapak,da go smuchish barabar s maika ti da go smuchish! Uspeh na Spartak!

  5. 16
    9

    А ТАКА МИ НИИ КО ЖА ПРАИМ СЯ.ДНЕС СЕ ПУСНА СЛУХЪТ,ЧЕ МЕСТЕН БИЗНЕСМЕН ПОРИЗВОДИТЕЛ НА ОБОРСКА ТОР ША ВЗИМА ДА РЕКУНСРОИРА И ЖА ПРАИ МОДЕРЕН СТАДИОН В СТРЯМА ТА С КРУШАТА ЩЕ ЛИ ДА СА ЕКИП.
    ЖА МЕСТЯТ ЛОКУТУ ПРИ НАЗИ ОТ САМУ ПРИ НАЗИ В СРЯМА ИМАЛО ВЕРНИ ЛОКУМУТИФЦИ.
    АЗ СЪМ ДА ПРОМЕНЯТ И ЕМБЛЕМАТА НА КЛУБЪТ ДА СМЕ СЪС КОФА ПО СРЕДАТА ОТ ТУИ НИ Е СИМВОЛЪТ НИИ СИ БЪРКАМЕ ПО КОФИТЕ НАЛИ ТЪИ ВА АХМАЦИ.
    ЩА СТАВАМЕ ГРАНД В ЕВРОПА ДА ЗНАИТЕ.
    САМУ ЛОКУ САМУ ЛОКУ И САМУ ЛОКУ.

Коментарите са затворени