Ботев посреща Верея в мача от 35-ия кръг на Първа лига. Срещата е тази вечер от 20.30 часа.

В предходния кръг на „канарчетата“ спечелиха дербито на Тракия срещу Берое, а старозагорци загубиха от ЦСКА. Преди мача в класирането Ботев е пети с 58 точки, докато „лъвовете“ са позиция назад с 36.

Добрата вест за пловдивчани е завръщането на Стивън Петков след наказание. Той има добра ефективност срещу този съперник, след като се разписа срещу него в последните три шампионатни мача.

В щаба на Верея Елиаш няма да може да разчита на наказаните Здравко Илиев и Веселин Минев.

Любопитни факти преди двубоя:

Жоао Пауло бе в серия от 4 последователни шампионатни двубоя, в които неизменно вкарва поне по гол за канарчетата. Това е най-дългата резултатна поредица за бразилеца, откакто той се подвизава в българското първенство. Играчът обаче вече не е част от тима на Николай Киров, тъй като се завърна в Разград.

Стивън Петков се разписа във всеки един от предишните 3 двубоя на пловдивчани с верейци – при 1:0 на 16 октомври 2017 г., при 4:2 на 12 март т.г. и при 2:2 на 18 април т.г.

Капитанът на канарчетата Лъчезар Балтанов е пред своя стотен шампионатен мач с екипа на Ботев. Дебютът му с жълто-черната фланелка бе на 9 август 2014 г. при 3:3 срещу Литекс в Пловдив, когато вкара и първия от своите 21 гола за клуба.

Срещу канарчетата Верея взе единствената си точка в плейофната фаза досега, като това бе единственият случай, в който вкара 2 гола в един мач – 2:2 на 18 април т.г.

Верея не е вкарвал гол в последните си 4 мача за първенство, или вече 386 игрови минути след попадението на Денислав Станчев във вратата на жълто-черните на 18 април т.г.

В 7-те си мача през пролетта с Благомир Митрев начело верейци взеха 4 точки, после в 7-те срещи под ръководството на Елиаш – само една, като и в двата периода вкараха по 3 гола.

17 КОМЕНТАРИ

  1. Тва не харесвам на Киров, че в важните мачове пуска играчи като Димов и прочие и държи Балатанов резерва, а в някви излишни пуцка вскичко живо.Ако искаше можеше да даде шанс на младите да покажат какво могат.Ушш идва от школата , а не е налага.2 купи не значат, че Киров е добър треньор !

  2. 9
    6

    Пичаги бат Стоян канара каза че днес пак жа прайм порно така че по добре да си полея арпаджика в Стряма ва.

  3. 6
    8

    Жа одим ли на мача ва? Да напълним нашия дом в Коматево!
    Ъййй кьнарйеее

  4. 12
    12

    Дербито на боксовите круши , продали каквото могли, сега ще се правят на футболисти.

    • 5
      1

      Боксовата круша на изпадащите Локо КН 20 мача 4 победи

      • 2
        3

        Поне имат шанс за евротурнирите , не като нас.

  5. 22
    25

    Мен ме интересува кога ще е преиграването със Славия за да играем финал за Купата на България. Поне за бараж за ЛЕ да се класираме…някой знае ли колко точки ни трябват за да изпреварим Левски за баража?

    • 22
      15

      Преиграване няма да има,така че можеш да си спокоен!А мен ме интересува,къде мога да прочета нещо,за вашият 80 годишен юбилей?Няма никъде информация!

  6. 20
    29

    .Хаха. Къде е Жоал Пауло бе лъжци. Що никой не писа, че си е заминал за разград и повече не ще да чуе за вас. Само лъжете и мажете. Всичко при вас е една ОГРОМНА ЛЪЖА.
    Къде е Самуилов???
    Щъде е Палийски, да каже какво става ссъ стадиона със Самуилов с работната площадка. Никой нищо от клуба не е казал официално. А вие само си измисляте новини и си ги нагласяте да е удобно на заблудените ви фенове и да ги успокоявате.

    • 30
      14

      Пауло си е в Бразилия ве лингур смотан!И защо трябва да се дава отчет на гейбандата?Дръжте си наклона и не се занимавайте с големите.

      • 20
        14

        Незнам дали е в Бразилия. Ама преди 2 дена вдигаше една шампионска купа в Разград и беше видимо щастлив.

        • 15
          8

          Той вчера и Димо се снима с купата, че до завчера само потници около него

      • 5
        1

        Ти ,от отбора на Жоро баш педала ли си Рачо-Простачо, че само за гейове мечтаеш?

    • 3
      5

      Отговор ще получиш на зададените въпроси….Когато си в позиция-чакам отговор- си избирай маршрут,че през ИЗТОЧЕН няма да е удобно да се минава…

Коментарите са затворени