Днес, 11 май 2018 година, Фенклуб „Локомотив Пловдив“, най-старият клуб на привържениците на футболен отбор у нас, отбелязва тридесет години от основаването си.

“На този ден през 1988 година в претъпканата зала на Автокомбинат Пловдив ние проправихме пътя на организираните привърженици на футбола в България.

През тези три десетилетия ние изминахме нелек път, изпълнен с възходи и падения. Преживяхме изпадане, доживяхме шампионска титла, посрещнахме обещаващи звезди и велики играчи на Лаута, разделихме се с любимци, които осветяват от небето пътя на черно-бялата идея напред във времето.

На 11 май 1988 година ние институционализирахме привържениците на Локомотив.
Събитието ще бъде заслужено отбелязано след края на шампионата.

11 май е специална дата не само за Локомотив, а също така за Пловдив и за България. На този ден през 1851 година, не къде да е, а отново в Пловдив, за първи път е отбелязан празникът на Кирил и Методий – създателите на българската азбука.

Датата 11 май е знакова за нашия град. На нея първопроходниците на българското Възраждане и организираните привърженици на футбола у нас надигат глава, за да заявят място в историята!

Първи се родихме!”

28 КОМЕНТАРИ

  1. От минарето на изгрев бойс джамия се измяучи мюсолманският ,жълт мангал !

  2. 4
    4

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    Е НЯМА ТАКИВА МАНГАЛИ ????????????????

    Reply

    • 3
      2

      Изсра ли са с цвят Патешки дрисък акне!

  3. 16

    Искам да питам ръководството на фен клуба . Кога ще поискате среща с кмета на Пловдив за да даде яснота по исканата от Локомотив концесия на стадиона и базата в ЖК ” Тракия ” ? Вгледали сте се в пъпа си , а не вземате отношение към бъдещето на клуба . Направете нещо добро за клуба . Ако не направете това , какъв е смисъла от съществуването ви .

    • 14

      Преди това обаче трябва да уточним кое е ръководството на фен клуба и кой членува в него защото никой не знае!!!?

      • 11

        ама декларации и плюнки да пускат знаят…

  4. 17

    Кметчето и зам кметчето да кажат какво става с концесий те и фен клуба да помисли за питане кмета пред общината да кажат какво ще излъжат и защо община ритне честните за едни НЕ може за други заобикалят наредбите и който пита за банкови гаранции забързо беше наведен

  5. 16
    2

    Разни,нелегалки,разни Тошковци,и Равчовци,разни самозабравили се комунисти,може ли по-спокойно?Ако е удобно.

      • 1
        1

        7:3, три пъти по 4:0 , 5:1 , 5:3!!!Това стига ли ти жълта жено?Жълти курви!

  6. 15
    4

    Андрей,Локомотив е бил,Е,и ще бъде,за разлика от Ботев, които винаги са били зависими,от силните на деня,от ЦК НА БКП,от Домусчиев,за вас винаги трябва да се гласува,за вас винаги трябва да се дават народни пари,а ти какво си викаш,аз изучих,вече съм голямата работа,мога да се бъзикам,както аз реша.ДА АМА НЕ.

  7. 9
    3

    А ний стрямалий вместо фен клуб Стоян канара на караше да са фъргаме у рекътъ ва.

  8. 6
    11

    Поканихте ли кореняците фенове от Кюстендил?

    • 2
      1

      Поканихме сопотчани,Рачо-простачо,Любо бъбрека,Жоро-педала,Вълчо безмозъка,меките пухкави ,вдигнати ръчички от магистралата до Ст. Загора,циганите от Изгрев бойс Столипиново,кривите селски тиквоци!Това сте феновете на сопотско-коматевско недоразумение Ботявъ 2011г.

  9. 5
    9

    Защо изпадане е в единствено число като сте гнили сумата години из Б група. За годишнината цирка няма какво да го коментираме, другата година пишете сто.

    • 12
      3

      И аз на това се чудя,и не го разбирам, защо изпадане е в ед.ч. Ботев изпада,и пропада,и толкова много хора(това е в мн.ч.),си криеха тениските,и шалчета,и ги показваха само в дербитата от “В”група,а сега, когато им пуснаха малко трошички,относно копнежа,такава еуфория? Разберете Ботевисти,комунизма си отиде,вече всичко се плаща от джоба,а не от ЦК на БКП,тези години вече ги няма, довечера Андрей, като си налее една водка,да си спомни за доброто старо време, тогава карахме Москвич,но партията майка,помагаше за всичко,сега просто трябва да се навеждаме,пред силните на деня.

  10. 6
    10

    Той отбора от 2004 г. преименуван Велбъжд, а феновете празнуват 30 години, ей тва е циганска работа

    • 11
      5

      Металик Сопот 2010 точно ли намери да го каже……да ти еба майката умряла

      • 5
        7

        Сопот не си е сменял името на Ботев, а Векбъжд си го смени на Локо и сега сте му фенове на Велбъжд.

        • 2
          1

          Истинския Ботев е при Бат Митьо от Крумово,а вие се кланяте на нищото от Сопот,жълти курви!

  11. 10
    9

    Жълтите ако направят стадиона ще стане много трудно за нас черно бели братя.

    • 10
      6

      Ако-то мирише, селянино, мирише като насрания ти задник. Вие тоя стадион го правите вече 6-7 години. ”Ако” викаш хахаххахахахахахахахаха

      • 2
        1

        ХАХАХАХАХАХ 6-7 години алооо в коя година живеш бе момче ! Разбирам, че си мазен циганин ама да не знаеш да бройш е тва вече е трагедия !

        • 1
          1

          От 2013г.е спрял строежа,а ти простако си направи сметка кога е започнал строежа,нали можеш да броиш?

  12. 11
    10

    ,????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    Е НЯМА ТАКИВА МСНГАЛИ ????????????????

    • 7
      5

      ТО ПО ГОЛЯМ МАНГАЛ ОТ ТЕБ НЯМА. НАШЛЯКАЛ ТИЯ ИМОТИКОНИ, КАТО НА СТАР МАНГАЛ МОСКВИЧА.

Коментарите са затворени