Новата дата за завършване на Колежа ще е 13.03.2020 г. Първата стъпка на Ботев обаче ще е…

23
3350
Утре сутрин Общинският съвет на Пловдив ще гласува удължаването на срока за строителство в концесията за стадион Христо Ботев. Това стана ясно, след като на въпросната точка влезе като извънредна за заседанието утре. Още сутринта PlovdivDerby.com ви информира, че вчера вечерта комисията за следконцесионен контрол се е събрала и е разгледала искането на канарчетата. Днес по обед тя излезе с решение да го приеме и последваха извънредни заседания на още 3 комисии, а в резултат на това Иван Тотев внесе оформено от Общината предложение за удължаване на срока за строителство към настоящия концесионен договор с 24 месеца.
С думи прости това означава, че Общинският съвет ще даде на Ботев Пловдив срок до 13 март 2020-а година да довърши стадион Христо Ботев. За да се рестартират строителството обаче инвеститорът (Ботев Пловдив) ще трябва да изпълни следните предписания, които са дадени от главния проектант на обекта арх. Савов и инж. Емил Цанков.
Предписанията с цел гарантиране здравината и сигурността на конструкцията с оглед на замразеното за 3 години строителство.

 

Арх. Георги Савов и инж. Емил Цаков считат, че следва да се извършат следните неотложни допълнителни СМР (строително-монтажни работи) и необходими дейности, които да гарантират изпълнението на строежа и неговото завършване с достатъчна степен на сигурност и дълготрайност, а именно:

 1. Армировъчни работи:

Степен на корозия на чакащата армировка;

Изоставена армировка без кофражни форми;

Необходимост от почистване или полагане на допълнителна армировка там където е необходимо;

Изправяне и въвеждане в проектно положение на чакащата армировка;

Проверяване на дължините на снаждне и при нужда удължаване.

 1. Бетонови работи:

Частични разрушения;

Изпитване на деструктуриран бетон;

Степен на декарбонизация;

Степен на нарушено бетоново покритие.

 1. Кофражни работи:

Възстановяване на компрометирани във времето кофражни форми.

 1. Хидроизолационни работи:

Възстановяване или ремонт при необходимост.

 1. Стоманена конструкция:

Установяване състоянието на вградени анкерни устройства и други елементи и евентуални възстановителни конструктивни мероприятия.

За продължаването на строителните работи, освен гореизброените мероприятия, арх. Георги Савов и инж. Емил Наков считат, че ще е необходимо и разваляне на изпълнени защитни доливки от предпазен бетон около фусова армировка, почистване, обезмасляване и други възстановителни дейности. Спорел тях, необходимо е да се възложи на специалисти със съответната пълна проектантска правоспособност извършването на инженерен оглед на всички сектори и изготвяне на експертиза за състоянието на конструкцията на обекта и нейните основни параметри, задължителните предписания и свързаните с тях допълнителни СМР.

В предписанието пише също така, че след изпълнение на гореописаните допълнителни дейности и СМР, строителството на обекта може да продължи по изготвения и одобрен технически инвестиционен проект.

23 КОМЕНТАРА

 1. 3
  7

  Поредния балон … дати, дати, ще,ще,ще …ама требе и пара бе селчовци , просто ви се смея на тъпите тикви , които носите върху раменете си . А парата ви е само в лоши , много лоши дългове и приказките за отписване, прехвърляне, отлагане са бла-бал, четете повече книжки, не им разглеждайте само картинките.
  А бе, къде е крана ?

  • 6
   3

   Малограмотен,миризлив мангал,позеленял си от ужас и завист,че стадионът започва да се строи,че дълговете са изчистени.Скоро ще видиш и крановете. Тогава изпразни една крадена бутилка с ракия и с всичка сила я забий в разпрания си от редовна употреба гей-бандитски дирник

   • 2
    7

    Изчистени ?!?
    Изчистена ти е кухата лейка от мозък.

  • Посмей се манго, че скоро ще плачеш и ще виеш срещу луната!
   Мама ти да еба лилава!
   Мангалино – гледам, че новините за Ботев са ти по интересни от тези Локуту.
   Чети, чети, плачи и бърши сополивия нос в ръкава!

 2. 6
  17

  Ботяф що ги няма на финала за купата. Нали бихме Славия в преиграването ъ

  • 11
   3

   Мноооого ти е гадно нали? Побърка се. Цяла вечер само простотии ръсиш с различни никове. А вие къде сте, та се интересуваш толкова от Ботев? Не е лесно да си комплексар.

   • специално за – ХВЪРКАТИТЕ СВРАКИ И СМЪРФОВЕТЕ – построихме LIDL…..прелитайки или ходейки по ИЗТОЧЕН да се заглеждате –-щото погледнете ли в другата посока получавате схващане на крилата или опашките ви заемат положение между задните два крака…

 3. 8
  18

  КОГА ОБЩИНАТА ЩЕ СИ ПРИБЕРЕ ДЪЛЖИМИТЕ НЕУСТОЙКИ ПО КОНЦЕСИЯТА И КОНЦЕСИОННИТЕ ВНОСКИ???
  ИЛИ ТОТЕВ ЩЕ ГИ ОТРАБОТВА 50 ГОДИНИ В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР???

 4. 41
  12

  Стадиона е най-големия кошмар за буферите. Победи – загуби… това са променливи. Но на Колежа лъсва разликата между двата отбора. Не разлика, а направо пропаст. Да събираш 15-20 хиляди на дербитата срещу водещите отбори и 5-10 хиляди в обикновените мачове… Това направо ги убива. Всичките измишльотини, че били любимец на Пловдив, че били истинските майни, стават на пух и прах. Ако пловдивчаните са 1000-1500 човека (от близо половин милионен град), явно те всички ходят на Лаута. Започне ли да се строи стадион „Христо Ботев“ очаквам вълна от масови самоубийства в циганските махали…

 5. 12
  31

  Защо се подписват договори и се гласуват от Общинския Съвет , след като не важат за някой Другари . Ако беше някой друг ,щяха да го спукат с неустойки ,,,,, Глоби до дупка ,но нали е отбора на кмета ,всичко е точно. ,Майната на Договора . Др .Тотев. Ботевъ. не е Пловдив има и други отбори на които феновете. също ходят на……. ИЗБОРИ .

  • 26
   6

   1000 души не са от кой знае какво значение…

 6. 25
  8

  Боли ли ви цигани?Скоро пак ще ревете и ще търсите майките си.

 7. 29
  9

  Скоро крановете и работниците се завръщат.Мангалите да му мислят какво ги чака.

 8. 10
  26

  Честита ви нова кражба, БЪЛГАРИ!!

  • 11
   4

   На нас какво ни пука – ние сме яисти цигани!

 9. 28
  7

  Това вече е края! Прочетох новината, отидох в аптеката, изкупих всичкия валериан и всичкия валидол! Сега гълтам хапче след хапче с надежда да доживея утрешният ден! Исках да ме приемат в болница но и аз, като моите цигански събратя нямам здравни осигуровки!

 10. 10
  27

  Да пожелаем успех на коматевските длъжници да си построят не един два стадиона и зала за ротативки на м-р Пеевски!

 11. 12
  24

  Ах ха хо 2020 бутай и строй наново да ви дойде акъла папагале

Comments are closed.