На вниманието на президента на БФС

До президента на БФС
Г-н Борислав Михайлов

Г-н Михайлов, обръщаме се към Вас от името на хилядите жълто-черни привърженици, почитатели на футбола. Искаме да изразим огромното си огорчение и погнуса от събитията, които се разиграха на вчерашния полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България между отборите на Ботев Пловдив и Славия София и най-вече от неадекватното поведение на главния съдия Станислав Ставров и неговите помощници.

Вчера един празник на терена бе помрачен, а върху българския футбол и съдийство бяха лепнати поредните огромни петна, които никога няма  да изчезнат. Смеем да твърдим, че съдийските грешки повлияха с пълна сила върху крайния резултат. Абсолютно редовен гол бе отменен, а стопроцентова дузпа не бе отсъдена в полза на Ботев Пловдив. Бихме проявили разбиране до известна степен, ако това беше първото подобно провинение на лицето Станислав Ставров, но за жалост не е. Това е един от най-наказваните български арбитри, това е един срам за съдийската професия и за българския футбол. Това е човек, който вчера извърши престъпление и отне вярата в играта не само на цял един град, а и на много от футболните привърженици в страната. Хора като него са причината стадионите да бъдат все по-празни.

Именно поради гореизброените факти, ние, привържениците на най-старият футболен клуб в страната, не искаме поредното изваждане на Станислав Ставров от съдийските наряди за няколко мача. Поради тежкия му рецидив, ние настояваме за доживотното му изваждане от футбола, нещо, което не е прецедент в България и вече е правено. Дори и най-тежкото наказание няма да върне пропуснатите ползи на Ботев Пловдив и привържениците му, но ще бъде справедливо. Настояваме и за оставките на съдийската комисия, начело с нейния председател- Йордан Сталев, а също така искаме да оповестят мотивите си за назначението на Станислав Ставров за арбитър на вчерашния мач. Те също трябва да понесат отговорност за вчерашния геноцид над българския футбол и неговите привърженици. Интересен ни е коментарът Ви за това как се получи така, че името на главния арбитър се знаеше от обществеността една седмица преди срещата?

Мислим, че ролята на ръководните фактори в БФС е да водят българския футбол към по-добри времена. С подобни тумори, изпълняващи поръчки, няма как да стане. Върнете частица вяра в хората, че все още си заслужава да гледаме мачове с марка “български футбол” и се вслушайте в нашия глас. Не на последно място, държим да кажем, че е недопустимо член на изпълнителния комитет на БФС да нарушава разпоредбите на съюза, свързани с цените на билетите за гостуващите привърженици, както и да си позволява лъжи и обиди в национален ефир. Надяваме се, че компетентните органи ще се самосезират за тези нарушения.

Ако Вие откажете да спазите собствените си правила за честна игра и не накажете виновните с горепосочените санкции, то ние също ще откажем да ги спазваме и вината за последствията ще тежи изцяло на Вашата съвест. Няма да спрем борбата си и ако тези, изпълняващи поръчки, убийци на спорта, не бъдат отстранени от футбола за цял живот ние ще се чувстваме длъжни да излезем на улицата, докато това не стане факт!

От организираните привърженици на Ботев Пловдив

28 КОМЕНТАРИ

  1. Ай кънерьие! Ай чао! Аз ше си хода,че нещо парити свършаха! Само Ботяф и успех в преиграването.

  2. 1
    2

    Трябват още декларации. Да покажем лъде ни е силата

  3. 3
    1

    аве пияндето е постоянно поркан и няма и да разбере за тая декларация.
    трябва да идем в София и под прозорците да ги стреснем.

  4. 2
    4

    Паоагали като имате претенции що не излезете на улицата, пред БФС че да ви видим колко сте? Нали сте хиляди, милиони? Излизате и всичко се оправя. Иначе декларациите валят. Все едно кой знае какво се е случило? Щеше да е интересно ако бяхте отстранили славия по същия ндчин? Дали след като сте такива радетели за справедливост щяхте да протестирате отново? А подобни случаи във ваша полза колкото щеш.

  5. 2
    3

    Е и? Просто поредната декларция. Смешна картинка!

  6. 2
    9

    Не ви ли омръзна да се излагате бе жълти селяни? Нямаденбез декларации!
    Ревете повече от жени, а цялата история в крайна сметка се оказа, заради Левски! Спас трява да бъде дарен с трофей! Затова вие не тряваше да сте на финала и го знаете много добре това! Ама нали трябва да ревете вечно!

  7. 7
    1

    Всичко е ясно момчета Левски взима купата Славия духа супата

  8. 5
    9

    Трябва да отидете да протестирате пред БФС…. всичките 30 жени…
    Да ви види цяла БГ колко милиони сте… щото телевизията на собственика ви ги беше срам да ви дадат в общ план…
    Не спирайте да ни забавлявате…

    • 7
      2

      14 мангала от Локо няма ли да дойдат на протеста

  9. 5
    12

    Този Стивън тотото само голове от засади е свикнал да вкарва….

  10. 5
    9

    Междудругото “гола” нямаше как да стане гол ако слависта не спря да играе заради вдигнатата засада…

  11. 10
    12

    Ще си го преместя в другия крачол, че банда декларация реват като жени

  12. 8
    14

    Прецедент в историята на футбола да не се даде дузпа и да се отмени гол.
    По на тия нагли тъпири логиката всеки втори мач трябва да се преиграва. Жалка картинка

  13. 20
    11

    Циирк мангалски. Пришълците от Кюстендил били пловдивчани. ХАХАХАХАХА

  14. 8
    16

    Отнел мечтите на цял град…Коматюво е квартал, в Пловдив играе Локо Пд

    • Локуту играе в ПЛОВДИВ от 80-те . Преди това ПЛОВДИВ може би не е бил град…или тези мисли се раждат само в СЕЛОТО НА СМЪРФОВЕТЕ И В ГНЕЗДАТА НА СВРАКИТЕ.

      • Преди 80-те бяхте на квартира или приют за да получите гражданство

  15. 11
    23

    И Г- Михайлов имаше спестени червени картони на Минев и Димов.Искаме да ни се дасе каквото е имало в мача!!!!

    • 16
      9

      Само ти си видял червени картони за Димов и Минев. Смени си ника от анонимен на анален,повече ще ти подхожда,като активист на гей-бандата

      • 5
        5

        Ами няма ка 100 малоумника с жълти очила да видят неудобната истина.
        На никой друг не му пука!!! Кои сте вие, бе жени, та си мислите, че някой се интересува от вас!!??

  16. 10
    10

    Феновете мълчаха когато им откраднаха стадиона и Виваком, вместо да блокират магистралата и посетят кметството и знамето на Ботев да се вее над общината.
    Затова софиянци ви взеха Виваком и НЯМА да построят Колежа а ще го направят Мол, защото феновете само в интернет са герои.
    Казано беше и написано че отдавна трябваше да се съблече съдия и представител на БФС директно в ефира на Диема.
    Също така да се посети централат на БФС.
    Без натиск винаги ще се гаврят с Ботев и никога няма да има колеж.
    Ами ако феновете блокират магистралата за София в деня на финала?
    Ами ако феновете на Ботев решат да блокират стадиона на финала на Купата?
    Христо Ботев навремето в тръгнал със 200 четника, Фен клуба на Ботев нали има 10000 фена – да направят нещо, защото още гаври ще има.

    Трябва да се прати и писмо до УЕФА да разследва БФС за уреждане на мачове.
    ЦСКА беше също ощетена от съдии!!!

    Какво ще стане ако агитките на ЦСКА и Ботев блокират финали ?
    Улици , магистрали и институции ?

    • 1
      1

      вие шопите за нищо не ставате и трябва да ви оставим с мафията и лайноходеца в отделна футболна федерация, и само първия след бараж от 2,3,4 федерации да ходи на шампи лига…

  17. 11
    17

    Правите грешка. Трябва да се иска преиграване докато биете!! А не само едно!!

Коментарите са затворени