Ботев Пловдив май май приключи с амбициите си в шампионата на България. Канарчетата не успяха да победят Верея като гост въпреки ,че на почивката водиха с два чисти гола. След паузата Верея набързо изравни, а до края пловдивчани не успяха да стиган до трите точки. Така канарчетата остават на минимум 4 точки от четвъртото място, което дава право на бараж за Европа, а шансовете да се преборят за него с Левски сериозно намаляха.

Резултатът бе открит от Стивън Петков в 40-ата минута. Нападателят се разписа с глава, след отлично центриране на Филип Филипов. Преди това първата част на срещата не предложи почти нищо вълнуващо, освен два далечни удара на футболисти на пловдивчани, които не затрудниха особено Богомил Цинцарски.

В началото на втората част Ботев можеше да удвои преднината си. При едно центриране от фаул Радослав Терзиев върна топката, към Петков, който нямаше много време за реакция, но все пак игра с глава, но кълбото се отби в горната греда на Верея. Скоро обаче резултатът бе удвоен. Милен Танев загуби една топка в собствената си половина и тя попадна у Жоао Пауло, който с прецизен удар извън наказателното поле реализира в 57-ата минута. Само 180 секунди по-късно обаче Верея намали. Венцислав Бенгюзов центрира към Пламен Тенев, който с глава направи 1:2. Няколко минути по-късно резултатът вече беше 2:2. Денислав Станчев изравни със страхотен удар с левия крак.

Съвсем скоро Верея можеше да постигне пълен обрат, след като комбинация между Георги Андонов и Валери Домовчийски изведе последния на чиста позиция, но ударът му бе спасен от Даниел Кайзер.

В края на срещата Минев от Ботев бе изгонен и така той ще пропусне домакинството на жълто-черните на Лудогорец.

34 КОМЕНТАРИ

  1. 14
    6

    ЖАЛКИТЕ КОМПЛЕКСИРАНИ МАНГАЛЧЕТА КАКТО ВИНАГИ ЧЕТЯТ САМО СТАТИЙТЕ ЗА ВЕЛИКЯ БОТЕВ ОТБОРА НА ПЛОВДИВ ,ГОРДОСТА НА ТРАКИЯ !!!!
    ДЕРЗАЙТЕЕЕЕ ЖАЛКИ АНОНИМНИ АМЕБИ

  2. 12
    9

    Много циганин много нещо. Ако тези мангали, където са писали тука само, ходят на лайнута, джесика монети малко от малко ще живне.

  3. 14
    16

    Кънари сезона е нулев!
    Славия ще ни отсрани за купата!
    В първенството твърдо пето място!
    Защо повярвах че Белия ще ни отведе на финала и ще сме трети в Първа лига?
    Жалко!

  4. 11
    12

    Женичките с жълти полички да стискат кълките по-здраво до края на мача , пак ги изпраскаха в дивия

  5. 12
    16

    Не взимаме важни мачове. При добра игра и резултат. Мисля, че Белият започва да се изчерпва. Нямам нищо против него, даже мисля, че по-добър от него за тези пари няма да намерим, но да си кажем истината: Белият допуска фатални грешки във възлови моменти. Дано не съм лош пророк, но ми се струва, че пропуснатият разгром над трупата на Чичо Венци може да ни струва скъпо при реванша. Киров, благодарим ти за всичко, но започна да допускаш много и съществени грешки. Все пак защитата, вратарят и измислената нова бразилска голова машина са изцяло дело на треньора. Жалко, защото този сезон имахме шанс за нещо повече. Защо не и бронз…

    • 6
      10

      че то Белият не е имал никога капацитет, че да се изчерпва.

  6. 11
    15

    Циганчетата в женски поли, както им го каза Венци. Днес 10 души на стадиона. Предишното гостуване 15. На домакинство по 100 жени. Катуна създаден 2011 се закрива!!!
    Има ли смисъл от тото проститутката играеща в коматево?

  7. 18
    7

    Тия 50 бона заплата на Тошко Тъпото как се изкарват

  8. 15
    11

    Жълти помаци стига сте ревали като жени

  9. 16
    5

    ТЪПАНАААА, ТЪПАНАААА…. БИЯТ ТЪПАНААААА

  10. 19
    7

    Пичаги бат Стоян канара от Стряма ми каза че днес сме играли за равен и сме направили малко порно…..та затова не ми пука ва…….ся жа ида да са напия у хоремака уа.

  11. 12
    14

    Loko kato bie ne e toto BOTEV kato bie ili da zavirshi x ili da padne toto eh kolko jalko da si lykotiv

  12. 25
    19

    Или ТОТО или сме трагедия. Верея да не можем да бием. Мойко мила. Белия да се маха на секундата. Изчерпа се.

  13. 20
    17

    Всъщност какво толкова е станало в един мач без особено значение?! След като нямаме лоби в съдийската комисия , след като БФС постоянно се гаврят с отбора и го съсипват от глоби след като ни унижават със съдии като В Железов. Да се напъваме ли? За какво???Майната им. Публиката на Ботев за това е велика. Защото си обича отбора!

    • 25
      13

      Глупак. Как мач без значение. Ако бяхме били днес спокойно 3 място можеше да гоним. Последните 4 мача са ни супер лесни. Домакинсто на Верея и Берое и гости на Лудогорец. Ей сега с тая издънка вече стават безмислини мачовете до края. Днес това беше предтъпление от футболистите на Ботев и белия некъдърник.

      • 17
        12

        Не си прав приятелю!Третото място е резервирано за “говеждата сган”. Никой няма да позволи на Ботев или на марулите да го заемат! И за купата ще е безобразна сеч,защото ГМО литекс – София,трябва да вземат някакъв трофей!Лично за мен,остава удовлетворението,че момчетата /с малки изключения/ играят много мъжки и красив футбол!Без собственик и без стадион ще е така!Надявам се на по-хубави времена и то в близко бъдеще!Само Ботев,отбора на Пловдив!

        • 12
          9

          Обаче четвъртото място дава право на участие в ЛЕ ако не греша, тъй че…

          • 4
            4

            Ако бяхме били марулите,имахме шанс за 4 място,но след загубата … невъзможно е!

        • 12
          9

          Така нареклия се “Бултрас” не е нищо повече от провокатор под прикритие. Какво 3-то място,бе , ооо…псссттт?! Всичко отдавна е наредено и нас никой не брои…

        • 11
          2

          Е как литекс ще елиминират Левски? Но срещу тях сечта ще е още по-голяма, тия не са взимали купа от 100 години!

  14. 20
    8

    Безобразна защита, тва просто е престъпно безхаберие.

  15. 16
    2

    въпреки ,че на почивката водиха с два чисти гола.
    реализира в 57-ата минута
    ———–
    Авторът наред ли си?

  16. 20
    18

    Хахахаха голямо тото изиграхте с тея верея бе селяндурииииии, за малко да им върнете за предната обращалка !!!!
    То е ясно че следващия сезон ще разчитате на бюджет от залози на мачовете си ама не го правете чак толкова очевадно дори и за фиенувите ви от долни воден де хахахах

    • 16
      17

      Манго, пише се “обрЪщалка”,но ти от къде да знаеш?

      • 9
        4

        Прав си, жълтите мъстии разбирате повече от тото.

    • 15
      14

      Майка ти е доволна, че и пръснах задника.

Коментарите са затворени