Ботев Пловдив гостува днес на Берое в дербито, носещо прозвището “Битката за Тракия”. Жълто-черните има за какво да играят в този мач. Момчетата на Николай Киров все още не са изгубили шансове и желание да гонят четвъртото място, което по всяка вероятност (Ако Славия не вземе Купата) ще даде право за участие в баража за Лига Европа.

Ето малко интересни факти за двата тима преди днешния мач:

teamLogo1001 БЕРОЕ

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Тимът на Александър Томаш записа пет победи, две равенства и само едно поражение в последните 8 кръга. Берое спечели три от последните си 4 мача, в които регистрира и едно равенство.

ДОМАКИН
“Зелените” загубиха само едно от последните си шест домакинства. В останалите срещи записаха три победи и две равенства. Тимът запази вратата си без гол само веднъж в последните 4 мача у дома. Берое няма победа срещу отбор от Топ 6 на свой терен от началото на сезона. Трите успеха на тима срещу представители на първата шестица са постигнати навън.

АТАКА
Берое не се разписа само в един от последните 4 кръга. 25 от общо 38 гола на Берое са дело на Педро Еуженио (14) и Мартин Камбуров (11).

ЗАЩИТА
Берое запази вратата си без гол в четири последните си шест двубоя в Първа лига.

ДИСЦИПЛИНА
Тимът има само един червен картон от началото на сезона заедно с Лудогорец и Славия. Единствено Дунав продължава без червен картон.

ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Милен Желев (27 мача като титуляр) и Мартин Райнов (27 мача като титуляр) са двамата футболисти на Берое с най-много участия до момента. Те пропуснаха само по една среща в редовния сезон.
Когато Мартин Камбуров бележи, Берое печели или взема точка. Нападателят записа името си в историята на българския футбол, след като вкара два гола в миналия кръг и закръгли сметката си на 200 попадения в родния елит. Той е на второ място във вечната ранглиста, като пред него е само Петър Жеков с 253 попадения.


ГРУПАТА ЗА МАЧА: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Серджио Негрут, Иван Бандаловски,  Веселин Пенев, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Карлос Охене и Мартин Райнов.
НАКАЗАНИ:
КОНТУЗЕНИ:
ПОСЛЕДЕН МАЧ: Верея – Берое 0:3


teamLogo1002 БОТЕВ

РЕЗУЛТАТИ И ФОРМА
Ботев записа четири победи в последните си пет мача. „Канарчетата“ загубиха само три от последните си 20 мача в Първа лига.

ДОМАКИН
“Жълто-черните” спечелиха 8 от последните си 11 мача на собствен терен, в които записаха също две равенства и само едно поражение. Тимът не допусна гол във вратата си в 7 от последните 11 домакинства.

АТАКА
Ботев разполага с третото най-силно нападение в Първа лига – 46 гола. Само Лудогорец и ЦСКА-София са отбелязали повече голове от “канарчетата”. Тимът не се разписа само в един от последните си седем мача.

ЗАЩИТА
“Жълто-черните” не допуснаха гол в четири от последните шест срещи.

ДИСЦИПЛИНА
Ботев е един от отборите с най-много изгонени футболисти – 5. Толкова картони имат Пирин и Септември. Локомотив (Пд) е лидер по този показател с 8 червени картони.

ИНДИВИДУАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ
Лъчезар Балтанов е взел участие в 26 от 28-те мача на тима.
Стивън Петков е на върха при реализаторите в Ботев заедно с Тодор Неделев. Всички 9 гола на нападателя са отбелязани като резерва.


ПОСЛЕДЕН МАЧ: Ботев (Пд) – Левски 1:00


Факти и статистика
Мачовете през сезона до момента: Берое – Ботев (Пд) 1:1, Ботев (Пд) – Берое 1:1

24 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    За съжаление отново слаби! Постоянно повтарям че Белия се изчерпа но никой не чува! Страхлив треньор е и всичко хубаво от време на време е късмет!

    • Истински Бултрас, не някъв фейк, като горната мърша!
      2
      1

      Хахаххахахахха, жалка недоклатена твар, не пипай Белия, нямаш грам акъл в смотаната ти кифирица, за да го коментираш!

  2. 4
    6

    Преди малко минах покрай Копнежа … Е, не е истина какви криви кратуни в жълти фланелки имаше! Ужас! И се наричат Пловдивчани??? Чак единият стъпил на пътя, да го видят, че е облякъл жълт парцал! А приличаше на Джаба! Дано не са минали майки с малки деца в този момент!

  3. 14
    6

    Абе да ви еба майката локомотивоциганска миризлива. Искате да вкарам на жълтити, а никой не ми честити именния ден. Нито на мен, нито на Райнов. Бързо забравихте. че бяхме на Лаута. Циганска работа. Затова другия път пак ще ви го набутам, мангали смотани…

  4. 12
    6

    Кюстендилските циганки от долната земя да мислят за мега дербито с Етър 1924.
    Нас не ни мислете,ние се готвим пак да вдигаме купата и да играем в европа.

    • 3
      6

      МЕТАЛИК Сопот-Ботевъ2011г.!Столипиновско-помашко недоразумение!

      • 5
        2

        Това на раздумка пред лалут джамия ли си го разправяте…бедни душици с пръснати черепи…

  5. 8
    10

    Ясно е, че ще загубим, но дано имаме късмет да е с по малко!
    Аллах да е с нас!!!

    • 10
      5

      Споко, манго. Етър ще ви набутат максимум два парцала.

  6. 13
    18

    Успех на Берое срещу бездомните селски беци!

    • 17
      13

      Ние скоро с циганите от задния двор на аграрния няма да имаме мач. Днес обаче играем в Битката за Тракия с отбора на Пловдив – Ботев. Нека по-добрият да победи!

      • 7
        11

        Битка няма да има, защото ще ви изнасилим брутално!

        • 9
          4

          Няма да е много брутално, Заре, моето момиче. 1-2 тека ще бъдат, защото трябва да им е густо на марулите.

      • 2
        5

        Крива ,уродлива,жълта муцуна!Според Бат Венци женска!

  7. 14
    17

    Марто , селянките са ти абонати , напълни им кошницата !

    • 6
      7

      арто първо е канар а след малко и селски кирливан мангасарян…

  8. 17
    16

    МАРТО ТИ СИ ЗНАЕШ .. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ….. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ.. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ

    • 13
      10

      Както и да шиба, няма да е както изшиба Кюстендилското ГМО.Хем ги сложи на Камбуровия , хем им го наби насред свлачището!Явно им е харесало,защото вече им е лИгенда ,и признат за един от тях!Но той за туй и бега с 330,не иска да бъде член на банда даваща наклон на….

      • 1
        4

        Изроде недоклатена,Паси си козите и не се бъркайте в мъжките работи!По здрав от Езе!

    • 11
      8

      по-убавото е чи гу нашибъх на бело-цръните мангали

Коментарите са затворени