03.04.2017 г.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заявява пред медии следното:

„Проблема е, че не е ясно кой е собственика в Ботев. Палийски е едно, но той не е собственик. Проблема е, че 4 пъти се е променял концесионния договор и то по желание на Ботев. Те навремето  бяха сигурни в стабилността на спонсора си. Дори отмениха клаузата за разваляне на концесията по взаимно съгласие. Ние се разбираме с ръководството, но в момента сме изпаднали в тежки юридически казуси. Някъде около 4 000 000 милиона ще е минималната неустойка за разваляне на договора. Още няма официално искане за разваляне на концесията. В Ботев трябва да се разберат, кой е собственика на отбора. Ако това се случи общината би съдействала за разсрочването на този дълг при развалянето на договора. Но собственикът трябва да е ясен.“

22.01.2018 г.
Кметът на Пловдив Иван Тотев разкри, че се работи по нова концесия за стадион Христо Ботев. Той разкри, че старата концесия ще бъде развалена, за да се подпише нова, която ще включва още 7-8 декара. Той разкри, че неустойките по старата концесия ще бъда доста по-малки от 4-5 милиона лева.

13.03.2018 г. (ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ ДАТА):

„Имаме писмо от ръководството на футболен клуб Ботев, за това че искат да продължат срока за дострояване на стадион Христо Ботев. Аз не знам това нещо, дали е възможно чисто юредически. Нашите юристи в момента проверяват ситуацията. През декември имахме среща с Палийски и тогава говорихме за разваляне на концесията.

Тази седмица ще ги потърсим за среща, за да видим, какво точно искат, но първо трябва да видим юристите, какво ще кажат. Искаме да им съдействаме максимално, но работим и в рамките на закона. Ако има нова концесия, тепърва ще се прави обхват на концесията. Защото в свободни разговори има заявени намерения за 7-8 декара зад стадиона. Ако до края на март не постигнем някаква договорка и не стигнем до съвместно решение, стартираме процедура по развалянето на концесията.“

—————————-

Това са последните три изказвания на кмета на град Пловдив Иван Тотев по повод концесията на стадион Христо Ботев. Всъщност градоначалникът е напълно прав да твърди в последното си изказване, че не знае, какво точно искат от Ботев Пловдив. Това е така, защото през 2016 г. Ботев Пловдив е входирал в общината искане за разваляне на концесията, вероятно с идеята да се направи нова такава. Тогава обаче в клуба управлява дуото Чандъров – Самуилов, което в последствие на 50% в лицето на столичния бизнесмен се оттегля от клуба. Преди няколко седмици от Ботев Пловдив внесоха в община Пловдив искане за удължаване на настоящата концесия. Договорът за нея сключен на 13.03.2013 година, а срокът за изпълнение на инвестицията е 60 месеца. Тоест, последното изказване на кмета никак не е случайно. То идва точно в деня, в който Ботев Пловдив е трябвало да е приключил с инвестицията си на Колежа. А градоначалникът гласно даде срок на Ботев до края на месеца да решат, какво точно искат. Разваляне на концесията или удължаването й. В момента Ботев Пловдив явно е на мнение, че трябва “удължаване”.

Eдна тема обаче повдигна много въпроси покрай изказванията на Иван Тотев.

Как от 4 милиона неустойката станаха много по-малко?

Всъщност концесионера би трябвало (според документите и без да претендираме, че сме юристи) да дължи около 500 000 лева при евентуално разваляне на концесията. PlovdivDerby.com се порови в разни публични документи и откри, че всъщност концесията на жълто-черните за стадион Христо Ботев е за 14 450 000 лева.

Ни повече, ни по-малко. Това става ясно от решение №61 взето с протокол №4 от 28.02.2013г на общинския съвет. На 13.03.2013г. Ботев Пловдив и Община Пловдив сключват концесионен договор на базата на гореспоменато решение, според който договор канарчетата ще дължат “10% от стойността на неизпълнените инвестиции”.

До момента в стадион Христо Ботев в Пловдив са инвестирани малко над 9 000 000 лева. Това разбира се е неофициална информация, а точната цифра я знаят само от Ботев Пловдив.  Тоест при евентуално разваляне на концесията Ботев Пловдив ще дължи неустойка равна на 10 процента от разликата между заявените (14 450 000 лв) и направени инвестиции (Предполага се, че те са поне 9 000 000 лв.) или около или под 500 000 лв (В зависимост от обема на направената до този момент инвестиция).

 

На 04.09.2013 година, Ботев Пловдив и Община Пловдив сключват допълнително споразумение на базата на постоянно показващите се изисквания на УЕФА жълто-черните да въведат определени обновления към стадиона, за да покрие той възможно най-висока категория.

Увеличаването на инвестицията от над 3 000 000 лева обаче, според договора, не е обвързана и не променя първоначалната такава, която е заложена в договора между двете страни и подлежи на 10% неустойка.

Припомняме ви, че когато концесията се подписва на 12.03.2013г. с инвестиция от 14 450 000 лв стадионът трябваше да изглежда така:

В последствие на 5 март от Ботев Пловдив представиха новия си проект и той придоби следния вид, като инвестицията набъбна на 30-40 000 000 лева (според различните медии), но тези суми не бяха и не са записани в концесионния договор, чиято минимална инвестиция продължи и продължава да бъде 14 450 000 лв.:

Как се е стигнало до цифрата 4 000 000 лева неустойка можем само да гадаем. Може би заради прокламираните в медиите инвестиции за 40 000 000 в съоръжението, които обаче не отговарят и не са обвързани в решението и договора за концесията.

Държим да уточним, че този материал е подтикнат единствено от желанието ни обществеността да бъде информирана максимално, а не подготвяме почвата за разваляне на концесията, каквито съмнение се породиха у някои наши събеседници, с които дискутирахме темата в хода на нашите проверки по концесията.

Повтаряме, че последното желание изявено от ръководството на Ботев Пловдив е концесионният договор да бъде удължен, а не прекратен. Прекратяване Ботев Пловдив поиска през далечната вече 2016-а година.

Факсимилетата, които показваме са публични и достъпни за всеки, който желае да се запознае с тях.

 

 

82 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Спасов, първо кажи истината че тази публикация е с разрешението и съдействието на зам кмета Титюков и съмишлениците му от сдружението и клуба!
    Второ: На каква база кмета преди година каза, че неустойката е 4 милона? После рязко я „намали“!?
    Защо повече от 3 години тази „проста истина“ НИКОЙ не я обяви, а днес една откровено жълтурска медийка я оповестява и публикува???
    Как тази публикация да не е режисирана и да не е определена, като подготвителна, за манипулирането на общественото мнение и за развалянето на концесията,което предстои???
    Само глупак не би разбрал, че именно това е целта на публикацията!
    Всички знаят, че до дни общината е длъжна да започне ликвидация на концесионния договор и всички знаят, че в близките дни развръзка ще има!
    Какво се крие пак? Защо се мълчи така упорито?
    Защо никоя медия и именно вашата, като най-запозната не обели и дума, за мощните конфронтации между Палийски и сдружението по казуса за това, кой да реализира евентуална нова концесия и довършване на строежа?
    Това са все факти, които дават отговори на много въпроси, но умело и чинно се крият от медиите и обществеността!
    Защо не обелвате дума, за Делян Пеевски в чиито ръце са и ножа и хляба след одисеята с КТБ?
    Ботев дължи ужасно много милиони на редица фирми свързани със строежа и инвестициите направени в клуба през времето на Цветан Василев!….
    Има и взаимоотношшения, отново финансови с Гриша Ганчев, Самуилов, Чандъров и Домусчиев!
    Там имаше и има взимане-даване и тези пари никой не би ги забравил! Дори и най-големия глупак!…..Но това е друга тема.
    Неустойката няма как да е по-малка от 4 милиона и това скоро ще се разбере, дори и на първо време да бъде обявена по-ниска такава!
    Делото за КТБ ще започне скоро, защото от ЕС са го поискали от правителството и до година-две ще излязат ужасяващи истини, които ще се окажат пагубни за футболния клуб помещаващ се в Коматево!
    За базата също ще има развръзка!
    Затова от дълго време доста хора работят усилено, но казуса е много сложен и това го знаят мнозина!
    Така че с подобни клакьорски публикацийки само правите опит за поредната манипулация, но истината един ден ще излезе и тогава ще запеете друга песен…

  2. 2
    3

    Много бихте Левски,когато станахте шампиони 3-0, разпраха ви алките

  3. 5
    4

    АПАПИ, ХРАБРИ ЛАЙНОМЕТИ, НИЕ КЛОАКОМОТИФФ ВИНАГИ СМЕ СУЧЕЛИ ОТ 2 НЯНКИ!!! оТ БДЖ, И ВОЕННИТЕ ОТ ТРАНСПОРТНИ ВОЙСКИ!! БКП НИ ПОДКРЕПЯШЕ МОЩНО ЗАЩОТО СЕ ВОДЕХМЕ КАТО ОТБОРЧЕ НА ДЕПОТО И СТОЛИПИНОФО!!! НИЕ СИ БЯХМЕ ХРАНТУТНИЦИ И ЕДИНСТВЕНИТЕ СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ НИ ГИ ПОДАРИ БОТЕВ ПРЕЗ 1973 ГОДИНА, КАТО В ПОСЛЕДНИЯ КРЪГ БИХА СЪС СЪРЦАТА ИГРА КОНКУРЕНТА СЛАВИЯ, А НИЕ СЕ ОКЪКАХМЕ СРЕЩУ СОФИЙСКИТЕ БРАТЯ БУФЕРИ!!!! ТОВА Е…………..ПУФ ПАФ И КЕНЦ……ОТИВА СИ НАЩО ОТБОРЧЕ НА ДЕПОТО И ШЕКЕРА:(((((((((

  4. 9
    10

    Колкото и да нямам време няма как д а не уважа любимата си тема за ботевЪ…Покрай африканската колония на ЛОКОМОТИВ , потърсих неща от африканската култура.Ето какви мъдроси ми попаднаха от Африка- “ Никой не проверява с двата крака, колко е дълбока реката.“ Извод: Нежният е мъдър човек, натопи единия крак(бутна една трибуна) видя, че няма да преплува и се отдръпна. Жълтите скочиха във водата с двата крака и се удавиха- бутнаха цял стадион. Езе жълтите го мислят за подскачаща по дърветата маймуна,но понякога една маймуна надминава цяла общност.Докато ги има жълтите винаги може да настъпи филмът- „Планетата на маймуните“, но в Коматево…

    Втора африканска мъдрост:“Не обиждай крокодилът, докато пресичаш реката.“Аз бих добавил и не обиждай и хипопотама…г-н Цветан Василев, господ безсмъртие да му даде, обиди ХИПОПОТАМА чичо ви Делян доката преминаваше рерката и видяхме какво се получи.Просто, който се докосне до жълтата идея НЕИЗБЕЖНО оглупява! Баси, ХИПОПОТАМ ДА ТИ ГО ВКАРА, СТАДИОН СЪБАРЯ!!!…

    Поредна африканска мъдрост:“Когато делата говорят, думите са НИЩО!“ Когато си бутнеш стадиона(това е делото), всичките ти оправдания са само думи, т.е. НИЩО!!! Докоснеш ли жълтата идея, до жълтия морал, до жълтата религия- ти си свършен като човек, ти си просто един глупак, от който и Исус бяга!!!ЗАВИНАГИ БЕЗДОМНИЦИ, ЗАВИНАГИ В КОМАТЕВО…

    • 3
      5

      направо е нямало смисъл да се изморяваш.
      личи ти и друг не го прави , нема сми.

  5. 11
    9

    Бате, бате, гладен съм , дай , дай , не прося бе, така съм се научил в Коматево.

  6. 14
    13

    Общината няма какво да се ослушва, ами да вземе заем и да довърши стадиона.
    Това бижу трябва да види бял свят веднага.
    После ще връщаме заемите.
    Само Ботев!

    • 11
      10

      ами върнете първо тези, който имате, селски….
      после вика, “човека”…

  7. 11
    6

    Жоро Илиев завинаги един от нас.По- чист и изряден собственик никога не сме имали.

  8. 7
    4

    само дето тази инвестиция e по-скоро пречка за бъдещето предназначение на терена. Какво пише по този вариянт?

  9. 14
    7

    ееееее, бълха ви ухапала , жалтури.

  10. 16
    7

    Абе не е лошо “проверка на plovdivderby да установи”, кой е истинския собственик в сянка на БотевЪ 2011…. само казвам, де. иначе знам, че ви е страх….

    • 4
      4

      Как кой?
      Знае се че е ”КОЙ” !
      Само коматевските потурнаци и пуми се дърпат наужким.

  11. 17
    10

    Накрая общината ще има да дава ?!?
    Нека си спомним съвета на бай Ставри за Централния Софийски затвор и този , който подпише да е наясно с това.

    • 11
      13

      Хееехехехехеее…..Бря бря бря.Това ли измисли мъничкото ти мозъче?Малкото радост която таеше в г.. бандитските среди се разпада,и представете си сипят се закани!

      • 8
        2

        Доводи изтъкни шмульо , не само плач , ама така сте си свикнали в света с розови очила.

  12. 30
    11

    аНДРЕЙЧО, поредната поръчкова статия платена от господаря ти пАЛИЙСКИ. Жалък си, като пЧЕЛАТА. Вие сте долни подлоги и сте срам за БОТЕВ.

  13. 22
    15

    Цигани да реват за морал и справедливост.Кога жоро застреляния ви купи титлата не ревахте или кога Коко ви издържаше отборчето с черно-тото?Знаете си че стане ли стадиона един ден сте свършени като отбор,като публика отдавна ви няма.

  14. 20
    11

    Абе Ювета,като сте толкова морални и мислищи за държавата хора,що не кажете,един поне да напише:
    Като станахме шампиони и ни държаха борците,парите с който ни финансираха бяха от рекет,контрабанда ,далавери ,тото и тн.
    Сега станахте много големи следователи и ревизори!

    • 10
      8

      Абе жълти глупаци, вас не ви ли държаха брокерите? Славия още ги държи SIK! Черно Море TIM! Гришата да не е ангел? Най-големия престъпник! Делян Пеевски дето сега сте му в ръцете какво? И той ли е честен човек?…..
      Тоя Жоро с тая титла ви еба майката!
      Ми беше силен човека, имаше пари, направи отбор и станахме шампиони!!!!
      В целия свят е така!
      Я покажете един беден клуб с беден собственик да е направил нещо? Ми няма такъв!
      За вас ставаше въпрос, че сте дуржавен клуб на хранилка и никога не сте постигнали нищо без помощ от партия и държава! Примери мога да ви пиша до утре!
      Ние изгонихме всички, които не ни хатесваха, нищо че после страдахме!
      Вие никога не го сторихте! 10 гидини Митьо ви разката, а вие си стояхте и даже пари взимахте! Сега Палийски да не би да го обичате много??? Ама пак се натискате, че иначе лошо! За тва става въпрос!

      • 3
        5

        Не се прави на неразбрал умньо! Човека е написал отговор на рева ви за чест, достоймство и как можело да сме собственост на пеевски. Знам, че трудно следиш дълъг разговор и доводите ви ги пишат трима ЕнтЕлигента ама не слагай всичко на твоето ниво. Колкото ние сме комунисти, синове и внуци на партийни членове и фатмаци, толкова и вие. Тия изтъркани “доводи” с единствен автор Дончо стават смешни вече. Що сме повече? Ами щото партията майка ни присъединява. Даже и за теб съм сигурен, че е тъпо, ама си го повтаряш дано някой ти повярва. Клакьорствате по цял ден, ревете като бити мастии все едно любимия ви отбор го няма вече и само ние ви запълваме деня. Онзи по-надолу пък искал да ни уважава ама не можел, щото не сме играли по правилата. За феърплей говори наглия цървул. Феърплея на Коко или на Жоро визира? Ако искате да звучите сериозно сменете “доводите”. На първо място направете темите за локо толкова активни, колкото тези за Ботев.

        • 5
          4

          Цървул, ние дори и при Жоро не сме били на заплата, като г-н 500лв и неговата шайка, нито ни е давал пари за гостувания, както ви даваше Христолов.Дари и сега просите пари за хорео и за гостуване от Ачо сълзата. Ти ли ще говориш за морал, бе цървул? Жоро бил мафиот, купил ни титла нищо че си бихме и Левски и ЦСКА. Вие при брокерите, които окрадаха парите на хората и имаше километрични опашки пред банките ми хората да си вземат парите постигнахте едно 4то място, нищо че изсипаха една могила пари по вас, то не бяха бобита, насковци, гибоновци кой ли не дойде да играе при вас да си напълни гушката.Вие сте сган и ще си останете сган! Вечно по втория начин, безочливи, нагли, крадливи, измамници защото манталитета ви е такъв на вас жълтите, каткто и на по-големите ви братя от столицата. За морал тръгнал да ми говори, палячо!

          • Ти имаш някви съмнения ли бе циганин смешен, че титлата ви е купена? Били цска. Ами точно с благословията на черепа станахте шампиони. Чувал ли си, че двамата с любимия ти жоро прекараха доста време заедно на една яхта? Чувал си естествено. А и с тая къса памет? Забравихте и жоро, и коко, и тасев, и наков, и седмици, и висаджии, и турци…. Забравил си май и умброто, той никога не е взимал пари за нищо. Забравил си и нежния дори. И другите циганета си забравил. Уж сте млади циганета а забравяте като дърти мангали. Иначе цяло Столипиново сте били като сме взимали пари от христола и разписки сигурно имате. Ей лъжлив и късопаметен мангал, има хора, които ви познават номерата и имат спомени дори. Хайде сега бързо към следващата тема за Ботев да сереш и пропагандираш.

  15. 19
    13

    Лилави венци,много сте се разпенели в форумите…кръв серете.После защо сте бити и ебани-меки главички.
    САМО ДА ЗНАЕТЕ ОЩЕ КОЛКО МЪКА ВИ ПРЕДСТОИ….

  16. 19
    13

    Подлоги със свалени гащи…

    • 18
      14

      А вие сте курвите на застреляните мафиоти!

  17. 22
    19

    Кънари, Ачо ни е подготвил изненада за празника 1 април.

  18. 19
    16

    Щял да ни погаси дълговете и да ни построи Копнежа!

  19. 18
    14

    Пишат че ще имаме нов собственик? Ачката преговарял с него в чужбина.
    Ъййй кьнарйеее

    • 4
      5

      ай мангалиииии !

  20. 22
    12

    Г-н Тотев,
    Не сме толкова неуки. Кой е собственикът на Ботев можете да се разбере от Търговския регистър и книгата на акционерие, която се намира в канцеларията на дружеството. Разбирам, че правната ви култура клони към нула, но моля ви, не ни принизявайте към вас!

    • 5
      4

      Г-н Колев, и ние можем да четем. Например Държавен вестник. ДВ от 2001г.
      Когато Пловдивският окръжен съд закрива Локомотив.

      • 5
        5

        Щом можете да четете, влезте в Търговския регистър и вижте дружеството с ЕИК 115344271. То още съществува и е : “ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ 1912 – ПЛОВДИВ” АД – в несъстоятелност! Това е отбора на великия Христолов! Пак в ТР потърсете дружеството с ЕИК 201468114. Това е отборчето “ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ” АД , известно но футболната общественост като сопотския Ботевъ! Намерете учредителния му договор и вижде датата на учредяването му – 14.02.1011 год. Ако наистина можете да четете, ще признаете, че съм прав!

        • ами като е отбора на великия Христолов – да си го стиска между краката.

  21. 19
    16

    Кънари, на кой да се молим не знам? Писна ми вече!

    • 15
      13

      На Аллах и чат пат на Буда братя кайнари.

  22. 17
    27

    9 000 000 инвестирани в какво?В това от снимката горе ли?Ало прокоратурата спите ли!?Яко кражби и измами ,включително и за базата в Коматево!По приложените калкулации горе е можело да има вече готов стадион без козирка и осветление!?

    • 7
      2

      Да прочете случайно че това са експертни оценки?А?Ега си гламасака си!!

      • 2
        2

        е , ний чак от експерни оценки не разбирама , ама гори-долу..

  23. 43
    19

    Защо тоя БОТЕВ всички го обичат?
    И фенове има много и властимащи мъже го подкрепят,хора от общината и големци от София.
    Сага въртят сучат и супер – модетен стадион ще им направят
    А мойто Локо никой не го ебава и фенуви няма, само малко циганета,авторитет няма,абе нищо няма,циганска работа!
    Аз го взех да печеля то кво стана,ще ги оставям май!!

    • 17
      29

      Ми ще ти обясня:
      БотевЪ винаги е бил клуб на БКП, теспективно на армията и властта!
      Днес е почти същото, като БКП вече се подвизава под други, различни 3 или 4-буквени абривиатури!
      БотевЪ винаги е съществувал благодарение на партийни и държавни подаяния и винаги е бил клуб чрез който са се крали “перяли” огромни средства! Така и днес! Факти колкото щеш!
      Какво се е променило в държавата, че да се промени и това? Нищо! Вчера обявиха че 16 милиарда ДДС е изчезнало от 2000г до сега! КТБ я фалираха а 4,5 милиарда изчезнаха ей така!….
      Гордей се ти, че пак щели да ви намерят крадени пари за стадиончето и щели сте да бъдете по-добре от Локото! Жалка работа!
      А през това време държавата преживява последните си години като такава! Ама само ботеф нали???

      • 12
        8

        80-те години ГФР – германска федерална република- построи стадиона зад ВСИ. ГоУем си с твоите трибуквеници.

      • Мангал, я разкажи в кои държави има отбор Локумутив като говориш за БКП-та. И как още стоите с комунистическото име от 50 -те години, а пък сте били създадени през 20-те. Кажи и как феновете ви ходиха на едни земеделски протести на една модерна 4 буквена партия

  24. 19
    25

    ПРОКУРАТУРАТА СЪЩО ДА НАПРАВИ ЕДНА ПРОВЕРКА И ЩЕ ВИДИМ КОЙ Е ПРАВ.
    КАК ТАКА СЪБОРИХА ЕДИН ОБЩИНСКИ СТАДИОН СЕГА ГО НЯМА И ДЪЛЖАТ САМО 500 ЛЕВА ЕДВА ЛИ НЕ..АЙДЕ МОЛЯ ПО-ПОЛЕКА С ОПИПВАНЕТО НА ПОЧВАТА.
    ЩЕ ИДЕ НЯКОЙ НА ТОПЛО!!!!

  25. 30
    29

    Локомотивци, Пловдивчани, имате ли представа, какво ще стане ако на жълтурите им построят стадиона?
    Представете си техния стадион готов, имат уникална база в Коматево! Те сега ни крадат най-добрите деца и треньори, а стане ли им стадиона срещу тях да тичаме няма да можем да ги стигнем.Всички деца ще ходят при тях, както се случва и сега.Не усещате ли ние локомотивците как малко по-малко без развитие по стадион,база школа и отбор започваме да се топим като публика и днес можем да се сравняваме като публика с адашите от Горна Оряховица? Наистина ли никой не усеща пъкления план на жълтите срещу Локомотив до няколко години да останат единствени в града, както навремето са искали и дори са закрили славния отбор на Спартак.Сега ще затрият и нас защото всички локомотивци ги е хванала апатията, на никой не му пука, никой не вярва на Крушарски.Публиката ни се отдръпна, заседна пред телевизорите и не виждам без план и стратегия за развитие, как ще я върнем тази публика.На никой ли не му пука за Локомотив? Никой ли не вижда, какво се случва с жълтите и с нас?
    Локомотивци, ще умираме ли? Какво ще правим?

    • 26
      11

      Пълни глупости си написал.Локомотив и Ботев винаги ще ги има !Напук на шопите !

    • 19
      8

      Зубаров защо не започна така Какво става с концесията за ст. Локомотив и базата защо опрощават сумати милиони на кривите глави и защо Общинарите си правят каквото си искат или идва времето да ги изметем

    • 23
      10

      Я обясни как точно Ботев и затрил Спартак,а аз ще ти обясня как истинското Локо,онова,заличеното не даде една точка на Маричката за да не изпадне,и как пуснаха на Шумен за да изпадне Ботев.Иначе простотиите които си написал са типични за член на една банда.

      • 11
        20

        Гомньо ти първо си много малък да напомняш такива неща!
        Даването на точки и уговорените мачове са курвенска работа! Нормално е жълта курва да го толерира! Вие в годините оцелявахте не веднъж благодарение на дадени мачове и сте свикнали!
        Все пак партията затри Спартак заради вас! После Локомотив му даде цялата си школа за да му помогне да се възроди!
        Това с недадената точка и другите глупости не е помогнало някой клуб да бъде затрит! Разбра ли тъпо хейтърче?

        • 16
          7

          Доста плитка памет имаш,или така ти е удобно.Вие извадихте Марица от А група.Вие ,вашите фенове се прегръщахте с футболистите на Шумен когато вкарваха голове във вратата на вашето любимо локо,само и само Ботев да изпадне.А колкото до Ботев и Спартак отношенията им бяха приятелски и коректни за разлика от тези с вас.

          • 6
            12

            Рачо , отново лъжеш . Преди време написа същата лъжа , сега пак я повтаряш . Тогава ти отговорих , като мислех , че не си добре запознат . Но сега съм наясно , че за да очерняш Локомотив си готов да говориш лъжи и то съвсем целенасочено . Ще те запитам само кога започнаха да казват на Чико “лъжливото овчарче” ? Това го пиша за хората , които са по млади и не знаят истината .

      • 3
        3

        Я па искъм на топлу Езе да ми гу натрисе!

    • 10
      5

      По-скоро като на Славия публиката тя на Горна Оряховица е по-голяма бе !!!!Има една приказка на крив х*й козината му пречи на вас за всичко ви е виновен Ботев!!!

  26. 30
    6

    Доста хитро написано..След 3 – години никой да не го потърси това ?Ами друго аз като един ботевист се чуда от къде дойдоха тези 9м. който сме платили(поне така разбрах ) , а досега никой не знае къде са отишли парите от трансфери и от ЛЕ ок някой за заплати ами другите ???Опитват се да се правят някви номера от наша страна и от страна на общината !И аз като всеки друг искам да видя стадиона готов отново да пея песни и да се радвам на играта на отбора.Но нека всичко да става честно и открито.
    Ако е за 500хил. до сега да сме ги платили !
    ПС: Към буферите не знам какво се радват, че стадиона го няма или наще който се радват, че Бесика е съборена.Какво по хубаво от това всеки отбор да има свой стадион и на дербитата да се пръска.Лъжат и нас и вас господа буфери.В пловдив никога е нямало по добър.Имало е по добре финансов и по зле финансов.Винаги един или другия отбор е бил с 1-2 позиции по нагоре !Проблема е сега, че и двата отбора са закъса ли ЯКО !Няма фенове няма го онова дерби на Лаута или Колежа, когато се правиха хореографии за който си заслужава да се видят, когато стадионите бяха пълни и не се правиха номера с билетите, трибуните бяха пълни !Жалко сега гледам -Добър, Ботев на празна трибуна и Борбен Локо на прана трибуна !

  27. 22
    21

    Не случайно ботевЪ е третия държавен храненик след левски и цска!!!
    Винаги са били отбор на властта с другите два по-големи братя от софия.
    Локото е отбор на народа! Отбора на работническата класа.

  28. 14
    19

    Пак шикалкавене, извъртане, изнизване по терлички!
    Типично за жалкия отбор на бившето БКП и настоящ на ДПС!
    Накрая ще се окаже, че по договора Държавата трябва да ви построи стадиона и пари да ви даде за неудобството, което ви е създала! Утрепки!

  29. 26
    8

    Абе какво се опитвате да правите хората на балами бе!?По ваши сметки били похарчили 9 000 000!Ми то за тези пари щеше да има стадион без козирка и осветление!?!?Това е по приложените от вас таблица с цените!!!Мирише якона кражбии далавери!!!

  30. 29
    17

    Спасов, първо кажи истината че тази публикация е с разрешението и съдействието на зам кмета Титюков и съмишлениците му от сдружението и клуба!
    Второ: На каква база кмета преди година каза, че неустойката е 4 милона? После рязко я “намали”!?
    Защо повече от 3 години тази “проста истина” НИКОЙ не я обяви, а днес една откровено жълтурска медийка я оповестява и публикува???
    Как тази публикация да не е режисирана и да не е определена, като подготвителна, за манипулирането на общественото мнение и за развалянето на концесията,което предстои???
    Само глупак не би разбрал, че именно това е целта на публикацията!
    Всички знаят, че до дни общината е длъжна да започне ликвидация на концесионния договор и всички знаят, че в близките дни развръзка ще има!
    Какво се крие пак? Защо се мълчи така упорито?
    Защо никоя медия и именно вашата, като най-запозната не обели и дума, за мощните конфронтации между Палийски и сдружението по казуса за това, кой да реализира евентуална нова концесия и довършване на строежа?
    Това са все факти, които дават отговори на много въпроси, но умело и чинно се крият от медиите и обществеността!
    Защо не обелвате дума, за Делян Пеевски в чиито ръце са и ножа и хляба след одисеята с КТБ?
    Ботев дължи ужасно много милиони на редица фирми свързани със строежа и инвестициите направени в клуба през времето на Цветан Василев!….
    Има и взаимоотношшения, отново финансови с Гриша Ганчев, Самуилов, Чандъров и Домусчиев!
    Там имаше и има взимане-даване и тези пари никой не би ги забравил! Дори и най-големия глупак!…..Но това е друга тема.
    Неустойката няма как да е по-малка от 4 милиона и това скоро ще се разбере, дори и на първо време да бъде обявена по-ниска такава!
    Делото за КТБ ще започне скоро, защото от ЕС са го поискали от правителството и до година-две ще излязат ужасяващи истини, които ще се окажат пагубни за футболния клуб помещаващ се в Коматево!
    За базата също ще има развръзка!
    Затова от дълго време доста хора работят усилено, но казуса е много сложен и това го знаят мнозина!
    Така че с подобни клакьорски публикацийки само правите опит за поредната манипулация, но истината един ден ще излезе и тогава ще запеете друга песен…..

    • 8
      10

      За някой неща си прав…И аз като един кънар се чуда как така точно сега излиза тази информация при полужение , че е публична ?Другото което е защо Самуилов се води някав формален собственик , а не е излезнал да каже една дума! За Василев точно заради това се махна от Ботев за да не бъде затрин нацяло клуба, а кой е собственик може само да гадаем.Но наистина има много въпроси който нямат отговор , а излизат само документи който 3 – години никой не е потърсил !
      Само Ботев и дано един ден да стъпем отново на Колежа , а да видим едно истинско Пловдивско дерби с пълни трибуни !

    • 10
      17

      Въпросът ми е ще има ли възмездие за жълтите?
      Ще си получат ли заслуженото, или пак ще ги оправят силните на деня?
      Това искам да разбера!

      • 12
        13

        И като го разбереш с какво ще промени живота ти ??

        • 13
          15

          Ще получа удовлетворение да ти кажа честно, и знаеш ли защо – защото винаги държавата ви е давала да сучи. Защото не играете по правилата!!! Винаги гледате нещо да излъжите, да откраднете, и да погубите. Кажи ми как да ви уважавам? Искам да ви уважавам, но вашата подлост, коварство, измами, кражби нямат край.Честно ти казвам не знам как си станал от Ботев? Не се ли срамуваш, че сте третия държавен храненик? Не се ли срамуваш от делата на партията-майка, която е действала срещу всички други отбори в Пловдив? Не се ли срамуваш, че уж носите името на виден български революционер дал живота си в борба за свободата на родината ни срещу ТУРЦИТЕ, ЗА ДА НЕ СЕ КАЗВАМЕ СЕГА С ТЕБ МЮМЮН И ИБРАХИМ, а днес благодетелят ви е подлога на бащицата на турското общество у нас. Това за мен е равносилно все едно на патрона ви Христо Ботев да му сложите фес! Не те ли е срам от уредените ви мачовете с Лудогорец?Не те ли е срам, че и до дне днешен искате пари от ръководството ви за дербито, щото не можете да съберете 200лв.

          • 11
            8

            Такива глупости и клишета си изръсил,че чак ми се доповръща!Как може такава простотия веее?

          • 13
            5

            Ти имаш много сериозни проблеми моето момче. Сериозни психически, с паметта и с искреността. Ти ще ни говориш за срам и чест. Нямаш спомен сигурно, че турци ви бяха собственици и се радвахте като мангал на баница на този факт? Нямаш спомен сигурно, че човека причинил на България и българите вреда и смърт, колкото всички останали ви беше собственик, купи ви титла а вие му направихте паметна плоча? Нямаш спомен сигурно и за наследнижите му престъпници? Всички тези с чии пари ви издържаха? Коко, Цветин, Жоро, Пешо, Наков, черешовия бос… Сигурно не помниш и Марешки? Може и Крушарски да не помниш вече. Аре стига с тия честолюбиви и загрижени изказвания. 30 години ви издържат мафиоти, измамници, крадци, убийци и тук таме Галя и някой турчин. Търси чест, съвест, отговорност и патриотизъм първо в себе си и останалите буферля и тогава се обърни с гръмките си въпроси към по-голямата част на Пковдив.

          • 2
            2

            аааа, ний сми по краденето и по измамите.
            не ги обиждай жалтурити

  31. 26
    15

    Явно има големи говна в това АФД-ТРАКИЯ та не могат да открият кой е собственика…..да не се окаже първия човек на земята Адам.

  32. 18
    14

    Очевидно, от БотевЪ са имали сериозни съмнения , че проектът ще се осъществи и силно са занижили сумите в договора за концесията. Това мирише на умишлено неглижиране на условията по договора от срана на общината (Тотев, Титюков, …). Бай Ставри ще има нови съквартиранти.

  33. 15
    22

    Жална ни майка локомотивоциганска!

  34. 22
    14

    🙂 Помаци, тая дето си я мислите, няма да стане!

  35. 12
    19

    Браво, Андрио. За пореден път показваш, че си много обективен и макар че понякога се подмазваш на жълтите, за да не ги разгневиш много, не им спестяваш истината. Особенно когато ножЪт е упрял О кокала.

    • 22
      15

      Ножа е опрял в на майка ти циганската шунда! Знам, че ти Ремзи, и всички останали мангали в Столипиново сте адски притеснени относно ситуацията в Ботев, защото ако изведнъж се появи инвеститор, който да завърши стадиона ще означава край за циганският ви катун! А по всичко личи, че нещо около Ботев и стадиона става, някой някъде подготвя приятна изненада за феновете на Ботев и кошмар за вмирисания, цигански катун!

      • 17
        16

        Става нещо, да. Едни жълти мишки сондират общественото мнение и въртят очички, ослушвайки се.

        • 9
          8

          Сондират, на майка ти сиренясалата путка и въртят очички дали ще се появиш, за да сондират и теб! Хо-хо-хо

Коментарите са затворени