Футболният “Спартак” вече има нов собственик разбра PlovdivDerby.com. Той се казва Динко Миленчев и е съдружник във верига казина “Империя”. Този слух отдавна витаеше в южния пловдивски квартал, но сега вече факт. Клубът вече има и нова регистрация – “Спартак Пловдив 1947”. С това име възроденият клуб ще стартира новия сезон 2018/2019, като новоучреденият клуб вече е член на БФС. Старият “Спартак С94” ще остане в историята. Представителният тим ще започне от най-ниското ниво на родния футбол – “Б” ОФГ.

Новият собственик на клуба ще се опита да вземе на концесия стадион “Тодор Диев” още на следващата сесия на Общински съвет, за което са направени нужните постъпки. Припомняме, че старата такава беше прекратена поради неизпълнение на инвестиционната програма от страна на клуба. Предвижда се последващ ремонт на стадиона, като той ще включва подмяна на седалките – 5000 места, изграждане на два изкуствени терена на територията на стадиона, които ще се ползва от ДЮШ. Освен това ще бъде направен ремонт на сградата на стадиона, както и на самия терен, който в момента не е в добро състояние. Предвижда се и изграждане на осветление на по-късен етап. Общата инвестиция ще бъде на стойност около 3 млн. лева. Всички треньори от ДЮШ на клуба вече са назначени по установения ред. Основната цел пред новият клуб и неговото ръководство ще бъде изграждането на силна школа.

Припомняме, че “Спартак” няма мъжки отбор вече втора състезателна година. През последните няколко години PlovdivDerby.com не еднократно ви е правил съпричастни към съдбата на клуба и случващото се около него. В момента в клуба тренират около 180-200 деца разделени в 6 възрастови групи. “Спартак” е основан на 15 ноември 1947 година. През лятото на 1967 клубът се влива в АФД “Тракия” заедно с клубовете на “Ботев” и ССК “Академик”. На 2 декември 1982 г. “Спартак” възстановява своята самостоятелност. През 1998 г. поради тежка управленска и финансова криза се обединява с другия клуб от пловдивския район „Южен“ – “Сокол`94” Коматево, който по онова време е и значително по-стабилен финансово. Под името “Спартак С94” тимът играе до 2016 година.

Спартак:

„А“ група:

  • Шампион (1): 1962/63
  • Вицешампион (1): 1961/62

Национална купа:

  • Носител (1): 1958
  • Финалист (2): 1955, 1959

Балканската клубна купа

  • Носител (1): 1964

Освен тези успехи, според рейтинговата класация на УЕФА именно “Спартак” е най-успешният пловдивски отбор в най-авторитетния турнир – Шампионска лига /КЕШ/.

15 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    5

    След като комунистите в жълто убиха Великия Спартак,помните ли на кой отбор младежката формация по-късно станаСпартак?Това беше Локо Пловдив!Вие долни жълти мекерета никога нищо не сте създали!Вие може само да решите по знамената на любимата ви БКП!

  2. 11

    Една хубава новина за Пловдивските фенове ай дано след 5-6 години да видим и Марица и Спартак в А група и дано да се превърнат в грандове !

  3. 25

    Много добре помня 1994-та тогава Спартак победиха ЦСКА с 4:0 в Пловдив…направи ги смачкахме.

  4. 14
    30

    Този път Спартак ще възкръсне за сметка на фалшивия БотевЪ. Да видят едно време как сме се чуствали като ни обединяваха с Тракия.

    • 21
      12

      Лошу на негу пак трету отбор става нашту Юве на сърсето отборъ!

    • 21
      12

      Ще възкръсне за сметка на ГМО то от Кюстендил,които които ще си отидат като катъри-без история.

      • 2
        8

        Рачо,ти път си Гомното от Коматево!

    • 19
      24

      Как защо!? Защото така казва партията 🙂 за да може едно измислено отборче да го пишат първия 🙂 заради това същото отборче затриха Спартак за да направят урода Тракия !!! Хубавато е, че този отбор вече умря !!! Сега има едно сопотско недоразумение от 2010та

      • 12
        4

        И още едно недоразумение от 2001г от град Кюстендил !

        • 2
          4

          Ти действително си шизофреник изродче жълто!Локомотив никога не е закриван за разлика от Ботев на Бат Митьо!Има литература,която казва истината за разлика от вашите жълти измишльотини!Селяци в отвратително жълто!

Коментарите са затворени