Военната прокуратура нищи мелето между футболните фенове в Пловдив!

0
1498

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство във връзка с побоя от преди три дни в града на тепетата между футболни фенове, пише Дарик.

Това е така, защото между участниците в инцидента има военнослужещ“, съобщи за Дарик говорителят на военната прокуратура в града под тепетата подполковник Ангел Узунов.

Той обясни, че заради инцидента са били задържани 6 лица с полицейска мярка за едно денонощие, но след това са били освободени.

Говорителят на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив каза още, че на този етап не може да даде повече информация по случая, като подчерта че делото е при тях от по-малко от 24 часа.

Припомням, че 35-годишен мъж беше приет в болница в тежко състояниеслед масовото сбиване в пловдивския район „Северен“.  Според информацията на полицията, става дума за конфликт между фенове на футболните клубове „Ботев“ Пловдив и „Локомотив Пловдив“. Сигналът е подаден около 22.00 часа на 25 февруари, а побоят се е случил на кръстовището между бул. „Дунав“ и ул. „Васил Левски“.
След намесата на полицаи от 3-то Районно управление и екипи на специализираните сили, боят е бил прекратен. В болница са откарани трима души, двама от тях са освободени за домашно лечение.