Фенклубът на Локомотив Пловдив продължава обратното отброяване на дните до Дербито на 1 март.:

6 дни до „Дербито на Пловдив“

6 като 6:1 за Градско първенство!

14 Май 1942г., Спортклуб (Пловдив) – Ботев (Пловдив) 6:1 (присъден 6:0 служебно заради напускане на терена от Ботев), градско първенство; Най-голяма победа в пловдивското дерби на ниво градско първенство.
Сезонът 1941/42 г. от градското футболно първенство имал необичайно начало за Спортклуб. Поради различни неуредици, спортната федерация забавила участието на тима в надпреварата. Спортклубци се включили чак през м. април на 1942 г. и затова трябвало да наваксват мачовете от есенния полусезон. Ето защо отборът играел в изключително сгъстен цикъл.


На 26 април 1942 г. той разгромил Левски с 4:1 в двубой от „есенния” полусезон, а на 1-ви май надвил и Ботев с 1:0. Впоследствие, тимът записал още три победи. При това го направил само в рамките на 15 дни – пет мача, пет поредни победи!
Оглавявайки убедително таблицата, спортклубци ги очаквал нов мач, три дни по-късно – вече от редовния пролетен полусезон. Той щял да бъде техният шести за 18 дни и затова се явявал изпитание за физическите им сили. Ала далеч по-голямо било моралното предизвикателство – защото двубоят бил срещу вечните съперници от Ботев.
Те, от своя страна, се устремявали към второто място, осигуряващо участие в държавното първенство. Но не само заради този залог на дерби мача ботевистите излизали на терена мотивирани – а и с настроението от наближаващите големи тържества, които клубът подготвял за своята 30-та годишнина.
Спортклубци обаче не можели да бъдат лесно стреснати: освен прегазващата си форма от 5 победи за 15 дни, те имали и огромен превес в скорошните двубои срещу Ботев. И то какъв само: за последните девет мача, официални или контролни, записали осем победи и едно равенство!

От тази изходна позиция двата тима се изправили един срещу друг на 14 май 1942 г. Макар делничния ден и ранния час, 15.30 ч., на игрище „Ботев” се събрали внушителен брой привърженици. Дерби мачът протичал равностойно до почивката, дошла при резултат 2:1 за Спортклуб.
Оттам насетне обаче, играчите в черно-бяло-червено се развихрили и въпреки пропиляването на множество шансове, довели резултата до 6:1 малко преди края. Тогава, недоволен от отсъждане, един от играчите на Ботев отнел свирката от рефера Георги Коков – който се видял принуден да даде две минути по-рано край на мача.

56 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    Значи няколко човека от Спортклуб преминали в Локуту и това дава основание на гей-бандитите да лапнат цялата история на Спортклуб. Еми ако тези хора бяха дошли от Барса примерно не ми се мисли, кво щяха да правят циганите днес 😀 😀

  2. 5
    2

    Истински цигани-лъжливи,крадливи и най-важното с черно бяло райе. Те са имали 2 отбора – ха ха ха.

  3. 4
    5

    КЛОШАРИ ЖЪЛТИ БЕЗДОМНИ ВЪРНЕДЕ ЕМБЛЕМАТА ДОМАТ НА РАПИД ВИЕНА…2010 ВИ СЪЗДАДОХА 2019 ЩЕ ВИ ЗАКРИЯТ…КРАДЛИВА ПАСМИНА!

  4. 7
    6

    ЗАЩО ЛИ СА НЕРВНИ ЖЪЛТИТЕ МОМИ ТЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ЗА СВОЯТА НЕЩАСТНА СЪДБА НО НА 1.03.2018 ЩЕ ПОЕМАТ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ОТ БРУТАЛНО ИЗНАСИЛВАНЕ КОЕТО ЩЕ ВЪРНЕ УСМИВКИТЕ НА ТЕХНИТЕ ЛИЦА ВСЕ ПАК СМЕ ПРАВИЛИ И ПАК ЩЕ ГО НАПРАВИМ И ЗАТОВА… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ…… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ

  5. 9
    4

    това е най големия виц локо пд 1936 били спортклубъ1926 и победили БОТЕВ 1912 С 6-1 но да не забравят че бият с 11-2 жск което е истинското локо пд 1936 и всичко става една голяма сиганска работа която и те се бъркат сменят годините и вълчо атанасов им го каза когато бащами беше майка помоли на негу на нея ювето стана напулитани годината 1936 на 1926

  6. 14
    5

    Годишна клубна ранглиста на УЕФА от 21 август 2017г.Лудогорец-50 място,Ботев Пловдив 218м.,Берое – 244м.,Левски -255м.,Литекс-270м,Черно море- 289 м.,ЦСКА-290м,Дунав -302м.,Славия-304.За други отбори няма данни. Що ли?Ако има напишете къде сте.

  7. 14
    4

    Гъза си с рози накичи, насраното да не личи. Точно това правите в момента, мангали.

  8. 9
    12

    Спасов що не пуснете и вие новината за папагала дето вика “само ботевЪ”??? Там е истината! Тук само Рачо си пише и избива! Пусни му сродната душа от клипа да му чуем мнението на простака!?

    • 11
      7

      Защо не си сменихте името “Локомотив (Пловдив) ” с оригиналното “Спортклуб (Пловдив)”?

  9. 10
    22

    Жълтите амеби с измислената година да са тихички. Ние имаме два тома книги с документи, вие освен лъжливи лайняни усти друго имате ли малоумници негодни

    • 12
      3

      Защо не си сменихте името “Локомотив (Пловдив) ” с оригиналното “Спортклуб (Пловдив)”?

    • 7
      3

      Спри дрогата миризлив циганин

  10. 23
    8

    Няма ли да припомнят победата на Спортклуб над ЖСК (бащата на Локомотив) с 11-2? Защо се излагате така от малцинството,малко ви е бил боя от цесекарите когато ви счупиха главите на Лаута!

    • 7
      11

      Но… айд бе измислената година… я прочети хубаво(ако можеш да четеш разбира се) какво са написали твоите мургави братя:а и с настроението от наближаващите големи тържества, които клубът подготвял за своята 30-та годишнина… Айд сега бавно с каруцата на лекар, тъй като хаповете които пиеш явно не ти действат… Нещастник…. ??

    • 7
      8

      … айде бе измислена година… я прочети хубаво(ако можеш да четеш разбира се) какво са написали твоите мургави братя:а и с настроението от наближаващите големи тържества, които клубът подготвял за своята 30-та годишнина… Айд сега бавно с каруцата на лекар, тъй като хаповете които пиеш явно не ти действат… Нещастник…. ??

  11. 11
    18

    В ГРЕШКА СИ..ПОВЕЧЕТО В КИЧУК ПАРИЖ СА ФЕНОВЕ НА БОТЕВ, ЗАЩОТО КАТО СЕ ЗАСЕЛИЛИ В ПЛОВДИВ ОГЛЕДАЛИ СЕ И СИ КАЗАЛИ ОТ АФД ТРАКИЯ ЩЕ СМЕ ТЕ СА СИЛНИТЕ АРМИЯТА..
    ТОВА ОБЯСНЯВА И ПО ВРЕМЕТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЗАЩО СТАНАХА ПОВЕЧЕ..СЛАБИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ СИЛНИ, КАТО ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ…ОТИВАТ ПРИ ТОЯ С ПОВЕЧЕ ПАРИ, КАТО К..ВИТЕ..
    ПЕТАЙТЕ ДЯДОВЦИТЕ СИ ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ В ГРАДА!!!

    • 13
      7

      Вие заради Цветан Василев ли сте останали по 100 човека на мач на циганското Локо от Столипиново?

      • 5
        10

        Я кажи ние като сме 100, колко сте вие? Базата от сума ти време не може я напълните! Само с нас и говедата може да я понапълните, ама пак не е сигурно!? Селски кратуни!

    • 1
      7

      А ние които живеем на -рибница- що сме Ботевисти…я погледни от къде са нашите деди…

  12. 12
    16

    Много нервни доматевци , ще се изпуснат ….

    • 15
      4

      Комплексар с раздвоение на личността и загуба на памет говори за… нерави… класика в жанра на лилавите венци… Така те искам лошо псе… ??

      • 3
        6

        Сра , а …или пак се изпусна жълта мъстийо ?

  13. 15
    7

    ЕЕ…. к’во стана… драги ми буфери, нали нашата година беше измислена а защо сте го написали това :… а и с настроението от наближаващите големи тържества, които клубът подготвял за своята 30-та годишнина…. Според мен страдате, освен от огромни комплекси и загуба на памет вече и от раздвоение на личността…. Смешници… съжалявам ви…. ???

    • 6
      9

      30 год от основаването на физкултурно дружество Ботев ! Тъпчо !!!! А не от ФК

  14. 16
    4

    XХахахахххххаххххаахаахаахахахахххахххахахахахахахаххааахахахахахахаахахахахахахахахах
    Е НЯМА ПО ЖАЛКИ КОМПЛЕКСАРИ !!!
    МАЛОУМНИ АМЕБИ . ПЪРВО РАЗБЕРЕТЕ КОИ СТЕ ??
    КАКВО СТЕ ???
    КОГА СТЕ СЪЗДАНЕНИ ????
    И ЗА КАКВО СЕ БОРИТЕ ТОГАВА СЕ ИЗЛАГАЙТЕ ПО МЕДИЙТЕ
    НО МОЛЯ КЪЖЕТЕ КАКВО ОБЩО ИМАТЕ С ПЛОВДИВ ???????
    ХАХХХХАХАХАХАХААХ

  15. 16
    10

    Незнайте историята на славния Локомотив,а тя е:
    През1910 г. група младежи предимно ци гани и арменци се отделят от Бешикташ и сформират клуб,по късно наречен Локос( вижте екипите са еднакви)
    То оттук започва историята на Локоту!

  16. 22
    8

    25. 06 . 1939 г. – жск – спорт клуб – 2 – 11 за спорт клуб . В края на 1944 г . Жск се обединява с Левски под името жск Левски Пловдив , което дружество година по късно се разпаднало , а останалият като самостоятелен клуб жск бил преименуван на Локомотив , като всички останали клубове жск в страната. Това е вашата история черно бели гей бандити.

    • 6
      1

      Цял живот лъжат като циганини! Лошоти е,че си вярват.„Една лъжа повтори ли се 100 пъти ,става истина.”

  17. 19
    8

    Само не разбрах какво ги интересува фенове на Локомотив колко и какви победи имат други отбори над Ботев и защо не си гледат техния отбор .не съм фен на Ботев или Локомотив

  18. 24
    10

    Колко жалко е да си черно бял селски мангал

    • 10
      18

      50000 хиляди Изгрев бойски цигани,криви селски тикви и слезлите от Родопите българо-мохамедани!Това сте вие-ботевъ Коматево!

      • 8
        8

        В ГРЕШКА СИ..ПОМЕЧЕТО В КИЧУК ПАРИЖ СА ФЕНОВЕ НА БОТЕВ, ЗАЩОТО КАТО СЕ ЗАСЕЛИЛИ В ПЛОВДИВ ОГЛЕДАЛИ СЕ И СИ КАЗАЛИ ОТ АФД ТРАКИЯ ЩЕ СМЕ ТЕ СА СИЛНИТЕ АРМИЯТА..
        ТОВА ОБЯСНЯВА И ПО ВРЕМЕТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЗАЩО СТАНАХА ПОВЕЧЕ..СЛАБИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ СИЛНИ, КАТО ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ…ОТИВАТ ПРИ ТОЯ С ПОВЕЧЕ ПАРИ, КАТО К..ВИТЕ..
        ПЕТАЙТЕ ДЯДОВЦИТЕ СИ ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ В ГРАДА!!!

  19. 18
    9

    XaxaxxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxXXX xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxox xexexexexexexexexexexe ДА СИ ФЕН НА ЦИГАНСКО-АГРАРНО ЗДРУЖЕНИЕ , ДА НЕ СИ ЗНАЕШ РОЖДЕННАТА ДАТА И НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ……ДА СИ ИГРАЛ САМ СРЕЩУ СЕБЕСИ ТОВА!!!!!!!!

    • 7
      14

      Сельо,много сериозно ти бяга българската граматика!Вие нямате нищо общо с Крумовския Ботев,който е на Христолов!

  20. 28
    9

    Утре ще отбелазват 5-иците, които са получили от Ботев!

  21. 35
    11

    А помните ли мача на Спортклубъ с локоту?? Вие сте единствения отбор в света, които е играл официален мач сам стещу себе си! Смешки, трябва да сте по- ниски от земята!!

  22. 26
    11

    Аз помня и как Велбъжд на 28.04.2001 биха жалтити на тахния стадион с 4:1! Я напишете един очерк и за тази победа, тя също си е наша! Велика локомотивоциганска победа!

  23. 23
    15

    И македонците биха ви завидели как гепвате чужда история

    • 6
      11

      Я попитай Гугъл,кои са македонци,кои са шопи,неграмотен изгрев бойски циганин!

      • Не ми трябва Гугъл, за да знам кой какъв е мангал-гей бандит. Има си книги за тая работа, ама ти как да знаеш, като не си виждал какво е това.

        • Вие за смяната на годината на Гугъл ли разчитахте манго?

  24. 25
    16

    1942 ! Интересно,че тогава вече го има и циганския ДОКО 1936 !? Вече незнам сас кой ще играем ! Цигани без минало и измислено настоящо ! Хаха

  25. 20
    24

    Значи това им е в кръвта на селяните, да правят селски номера, да плачат от съдийте. Абе въобще като говорим за неспортсменско поведение по време на мач и след него, олицетворение на всико това е Ботевъъъъ

  26. 29
    19

    Все едно Ботев да си присвои успехите на Спартак пд
    Дейба ваща мама крадлива дейба!
    Няматели корени с някой Истамбулски гранд

    • 19
      23

      ти не говори много,че вие затрихте спартак

    • 16
      14

      Няма такъв град ИстаМбул, неграмотна комплексирана отрепко.

      Ако нямате библиотека в Коматево, ела до града.
      Също така , Пловдив се съкращава ето така – Пд, а не като теб. Защото Пловдив е град, пише се с главна буква, ама ти си гаванка, как да знаеш.Така че, ние , както и никой друг няма общо с ИстаМбул. Вижда се , че и ти нямаш общо нито с Пловдив, нито с книжовния Български език. Но не е късно да станеш истински Българин, успех !

      • 5
        7

        Как циганин ще стане Българин?!Невъзможно,приятелю!

    • 9
      13

      Достатъчно,че вие закритите Спартак Пловдив благодарение на Кочо Гяуров и вашата БКП!

    • 5
      6

      Купи си буквар неграмотен Пумак

      • 5
        2

        Аз пак да попитам грамотния гражданин: “Пумак” на пумата малкото ли е?

Коментарите са затворени