Почти целият отбор на “Борислав” Първомай, извоювал рекордното 3-то място през изминалия сезон напусна тима преди няколко дни, разбра PlovdivDerby.com. Причината е неразбирателство с новото ръководство. Решението на футболистите да напуснат е взето след контролата със “Сокол” Марково, която бе определена от местни фенове като “странна”. След напускането на играчите в тима са привикани нови футболисти, а към момента в състава почти няма играчи от Първомай. От футболистите състезавали се през есента само Георги Неделчев и Андрей Атанасов, както и 1-2 млади момчета продължават подготовка с “Борислав”. Припомняме, че след промените в клуба и идването на новия спонсор пръв тима напусна треньорът Спас Колев. След неговото напускане наставник на състава стана Георги Какалов. Напусналите състезатели излязоха с декларация към местните фенове, която публикуваме без редакторска намеса. PlovdivDerby.com ще продължи да следи ситуацията около клуба.

ДО
ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА ФК”БОРИСЛАВ”ПЪРВОМАЙ

Уважаеми дами и господа,
Приятели на футбола,
Въпреки,че бяхме основните футболисти през изминалия полусезон,в който извоювахме рекордното за “Борислав” трето място и въпреки привързаността ни към този клуб,ние напуснахме. Конкретната причина за това наше решение е новото ръководство на отбора. За нас указания,като – “Дузпата трябва да бъде пропусната” и “Резултатът трябва да остане 1:1” са невъзприемливи и недопустими.В нашите съзнания лицата,които веднъж са издали и състезателите,които дори веднъж са изпълнили подобни нареждания си остават завинаги компрометирани.
Благодарни сме на членовете на Управителния съвет ,които безпрекословно ни подкрепиха и напуснаха заедно с нас.
Държим цялата общественост в гр. Първомай да разбере,че рекордното ни класиране се дължи на изключителните ръководни качества на Спас Колев и Димитър Кенлешев. Това са хората,които съумяха от нулата да изградят достатъчно боеспособен отбор. Те успяха да изкарат най-доброто от нас,футболистите,които играхме под тяхното ръководство. Така,че претенциите на разни клоуни,
,които се бият в гърдите,че имат някаква заслуга са крайно неоснователни. 
Сърдечно Ви благодарим и на вас,хората,които ни подкрепяхте и бяхте част от победите и забележителния ни колектив.
Бъдете здрави!

А. Здравчев, Ап. Павлов, Д.Митрев, Дж. Узунов, В.Ангелов, Ш.Османов, И.Янков,
М.Здравчев, Р. Влашев, М. Иванов