Локомотив Пловдив най-после живна и постигна победа в шампионата след 7 мача без такава. Точно това се очакваше от Бруно Акрапович, който пое тима през есента и въпреки, за не стигна до успех в първите си мачове, му бе гласувано доверие да изгради нов отбор през зимната пауза. Е, днес Локомотив изглеждаше по коренно различен начин. Черно-белите футболисти, въпреки огромното напрежение заради нужния задължителен успех, показаха организиран футбол, а за разлика от есента играчите знaеха, какво точно да правят, когато топката попаднеше в краката им.

Пред празните трибуни на стадион “Локомотив” срещата започна с лек домакински натиск, който обаче не доведе до нищо сериозно пред вратата на Георги Георгиев. След десетата минути Пирин се изнесе в по-предни позиции и на няколко пъти стигна в близост до вратата на Илко Пиргов. Първата по-сериозна ситуация в мача дойде едва в 16-ата минута, когато след центриране отляво Димо Бакалов на първа греда продължи топката назад, където капитанът Веселин Марчев стреля с глава, но над вратата.

[wpdevart_like_box profile_id=”https://www.facebook.com/Loko-PD-News-818876684886783/” animation_efect=”none” show_border=”show” border_color=”#fff” stream=”show” connections=”show” width=”300″ height=”300″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Малко преди да изтече половин час игра, шампионът на България за 2004 година откри резултата. Анте Аралица намери технично Марчев, който майсторски се освободи от Костадин Ничев, напредна отдясно и центрира прострелно във вратарското поле, където необезпокояваният на втора греда Бакалов се разписа за шести път през настоящия сезон.

В 38-ата минута Тодор Паланков се освободи в центъра и напредна, но ударът му малко пред границата на наказателното поле бе изключително неточен. Три по-късно Локомотив можеше да удвои аванса си, но вратарят на “орлетата” Георги Георгиев се намеси отлично след страхотния рейд на Аралица между няколко футболисти в зелено и последвалия му удар по земя.

През второто полувреме гостите се опитаха да се съвземат, но не успяха да застрашат сериозно вратата на Пиргов, освен при едно негово неразчетено излизане при центриране. Черно-белите имаха своите шансове за нов гол, но Аралица и Марчев не намериха целта с изстрелите си. След грубо влизане на съперник терена контузен напусна Асен Георгиев, а на негово място в игра се появи гиганта Стивън Езе.

В продължението на срещата Илко Пиргов запази вратата си суха след удар от близо с глава на нападател в зелено.

35 КОМЕНТАРИ

  1. Ей, Гаменчета, избършете си пяната от устите и изпуснете парата малко! Споделил съм мнение на човек, който е на работа в клуба и толкова.Какво сте се разпенили толкова?! Колкото до играта на отбора не сме показали кой знае какво, че да се превъзбуждате сякаш играем, като Арсенал.Не са лоши новите, но не са и кой знае каква класа.Имаме отбор за златната среда тва е.Самият треньор в интервюто си ясно каза, че за да играем така както той иска трябва да се привлекат 3-4 по-класни футболисти.Какво сте се наежели толкова срещу мен? Ясно казах, че по-добър отбор ще имаме от лятото, когато се очаква да дойде аржентинеца и се надявам да се подсилим с още 2-3 попълнения.Трябва ни един плеймейкър в средата и един хубав таран-голаджия.Тогава може да се надяваме на нещо повече.Какво ми скачате, като ужилени сякаш сме размазали с игра и резултат, някой отбор от топ 6. Ще се получат нещата, ако се работи професионално и имаме нужното търпение.

    • Ами след като се разбра, че това не е вярно няма ли да се извиниш, бе жълта ку.рво?!
      И ти наистина нищо не разбираш от футбол!! Отбора играе така, както не е играл с години, а плаймекари си имаме и то не един. Оставам ти за домашна да питаш “твоя приятел, който е на работа в клуба” кои са? Извинявай, но да не това да е чистача??!!
      И какъв таран та гони – та ние имаме поне 2-ма в момента…
      А и извинявай, но с таран и плеймейкър вече играят само отборите от селските дивизии. Но ти няма как да го знаеш това, защото нищо не разбираш от футбол. На единия ден плюеш, на другия хвалиш. Психо!
      Айде остани си със здраве – макар, че явно си безполезен и никому ненужен….

      • Ей, Джендър на мен знаеш ли колко ми пука за твоето мнение -ще си го преместя в другия крачол! И кои ни са плеймекърите, бе жълтък – Банович ти е разбивач, Парвиз не е плеймейкър а да ти играе зад нападателя.Това че Бруно го мъчи на тоя пост не го прави играч тип плеймейкър.Даже Андрю му намекна на по време на пресконференцията на Бруно.Ванчо също е разбивач.Аралица и Буна си сменят местата в атака.Поне научи футболистите, жълт пъдпъдък преди да се изказваш неподготвен, Гаврош! Колкото до разбиранията ти за модерния футбол да те питам големите отбори Реал, Барса, ПСЖ използват ли тарани? Какви са според теб – Бензема, Суарес и Кавани. Не става само с ядене, Пальош иска се и акъл! Ще се извиня, когато Крушарски има дела за това…за сега го докарва само на думи.И аз искам да направим отбор, който да бие наред, но отборът е според възможностите на собственика.Крушо нема парите на Делян или на Домуса.Каквото може, и колкото може се старае човека.За нас е важно да си подкрепяме отбора защото слаб или силен това си е нашия Локомотив.Айде, сполай ти, макар че и ти не знаеш защо живееш!

        • Ами подкрепяй си го тогава. А не да говориш глупости че сме били изпадащи.
          Нямам намерение да ти давам уроци. Късно ти е. А и не си умен за да разбереш. Стана за смях на всички.
          И на жалките ти обиди нямам намерение да отговарям.
          А на Крушарски можеш само да му носиш куфарите. Иска се достойнство и интелект за да се извиниш. А ти си прост гастарбайтер!

    • Значи ние сме за златната среда, а Ботев са “голям отвор”.
      Застреляй се, жълтур!!
      Акрапович иска играчи за конкуренция. Ако дойдат и са дори и по-добри, то ще се борим за титлата.
      А за да станем Арсенал, то ти трябва да купиш Меси и Роналдо.
      Вземи прочети някоя съвременна книга за футбол и не се излагай

    • Искам само да те попитам ти възрастен човек ли си? Ако е така ще те разбера и извиня.

  2. 7
    1

    смешнико, ще започнем да играем като Арсенал когато ти започнеш да даваш парите в Локомотив и докараш Меси и Роналдо.
    Е.баси утрепката!!

    • 8
      1

      не му обръщайте на този. Той е жълт трол и самозванец

  3. 10
    2

    Къде е онзи глупак, който тръбеше, че “човек от щаба” му казал, че новите за нищо не стават?! Били сме изпадащ отбор!!!

    • 1
      8

      Кажи, бе глупак, какъв ти е проблема?
      Пениш се, че си позволих да споделя мнение на човек, който е на работа в клуба ли?
      И какво толкова видя днес, че така си се превъзбудил…да не играхме като Арсенал?
      Отборът стои по-добре кондиционно, но само това! Съгласен съм, че имаше някои хубави неща в атака, но също така се видяха и много стари слабости, като връщане на топката назад – наследство от “бащата” и изритани дълги топки напред. Малко по-добри сме от Пирин, ако това толкова те радва. Имаме не лоши играчи, но се иска много работа, мачове и спокойствие, за да дадат максимума от възможностите си.По-добър отбор ще имаме лятото, когато ще разполагаме и с повече време да се привлекат по-качествени футболисти…чакаме и аржентинеца, който с Езе се надявам да бетонираме центъра.От дясно Муса си е класа, и ако другия нигериец Абудулахли го бива защитата ни става – мечта.Чуй интервюто на Бруно…човека си казва, че му трябват още 3-4 качествени футболисти, които да вдигнат нивото на отбора.Самият треньор ти го казва, какво си се разпенил толкова?

      • 10
        1

        Ти кога ще се извиниш, бе жълтур?! Нали щеше да гониш Крушарски с павета?!
        Глупак!!

      • 9
        1

        А и забравих – ти абсолютно нищо не разбираш от футбол. Ти си един смешен самозванец, който просто търси внимание… жалкар!

        • И какво толкова е станало, бе идиот?
          Стадион ли имаме? Бази ли? Школа ли?
          Какво толкова е направил Крушо, че да се извинявам?
          И жълтур ще викаш на майка ти сина!

          • Ами ако не му пречеха жълтурите от общината и това ще направи.
            Засега направи само отбор с ред, дисциплина и правилна политика, който в момента играе много по-добър футбол от жълтите селяни на който се възхищаваш.
            А че си жълт трол го разбраха и децата затова си носи гордо подарените купи. Селяндур!

          • Е ти съвсем се оля ! И стадион си имаме и школа си имаме и база си имаме . А ако общинарите се задействат , и базата и стадиона ще станат още по-хубава . От школата тази година 4 момчета подписаха професионални договори с Локомотив . А с новите промени и там се вкарва ред и дисциплина . Но това май те дразни и затова си изпускаш нервите . Затова си поеми въздух и спри да плюеш . Ставаш смешен с коментарите си .

      • 10
        2

        А на теб кое не ти хареса, бе жълт трол?
        Гледам, че си голям почитател на жълтите, да не страдаш от раздвоение на личността

      • хаха. няма такъв човек, “който е на работа в клуба”. Поне не в клуба Локомотив. Там всички разбират от футбол за разлика от вас папагалите, които още се радвате на2 подарени купи.
        Ти просто се опитваше да вкараш интриги. Ти сигурно имаш повод да мразиш много Локомотив след като ни нараче изпадащ отбор…. жълт трол, който се прави на Локомотивец …

      • как да повярваш, че човек, който причислява Локомотив към изпадащите и нарича БотевЪ 2011 “голям отбор” е… локомотивец
        Който се мазни на “братята си” в жълто и обижда локомотивци…
        А и ти наистина нищо не разбираш от футбол. спри да се излагаш с “анализите си” и за Локо и за Ботев
        Много ли те е яд, че ние се оправихме, а при вас се случва точно това, което искахте за нас!?
        И тук май нешо се обърка за стадиона…. явно главата не те слуша.

  4. 13
    2

    Много добра игра! В нападение правят страхотни комбинации. Удоволствие е да наблюдаваш как Аралица я подава и дриблира. Имаше огромно напрежение за този мач, но нашите се справиха много добре с това. Много жалко за Асен – тъкмо започнаха да се стиковат с Везалов. Дано се оправи по-скоро!
    Езе е страхотна класа, но още дори не познава момчетата в отбора. Съдията ми скъса нервите.

  5. 23
    3

    Добра игра като първи мач и доста нови момчета.
    Аралица е супер попадение!
    Буна също не е лош.
    Езе е като скала и тепърва ще показва това.
    Сигурен съм че в следващите мачове ще се представяме още по добре.

  6. 19
    6

    ДО ТУК ДОБРЕ НО СЪВСЕМ СКОРО НА ТОЗИ СТАДИОН ПРИСТИГАТ ЛЮБВЕОБИЛНИТЕ ЖЪЛТИ ГАСТРОЛЬОРКИ ЗАТОВА МОМЧЕТА ПОДГОТВЕТЕ ПИЩОВИТЕ ВЪВ ИЗПРАВНОСТ И….. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ…… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ…. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ

  7. 10
    16

    Гледах мача и след първия гол главно се затворихте…Езе с нищо не блесна освен с едно изчистване след корнер.Аралица може би е най силното ви попълнение много бърз и техничен.А за Пиргов само ще кажа, че е най слабия вратар в цялата първа лига .Просто след всеки корнер той изпускаше топката .

    • 17
      2

      Ти какво очакваш от Езе от три дена е България . А колкото до мача не съм съгласен защото през второто имаше по чисти положения които Локо пропуснаха да затворят мача.

    • 4
      1

      Не си гледал добре. Езе имаше няколко чудесни намеси. Ти какво очакваш – та той оше дори не се е аклиматизирал и наспал….

    • 3
      8

      Що ми трябва някакъв Рачо,като тук има цяла гей банда?Ще ги подкарам по домова книга!Без изключение!!!

  8. 13
    6

    ЛЕВСКИ – МЕТАЛИК КОМАТЕВО ( БОТЕВЦИГАНСКИ ОТБОР) ЖАЛНАНИЦИГАНСКАВОТЕВСКАМАНГАЛСКАМАЙКА.

  9. 14
    4

    Честита победа машини. Добра игра добър резултат.

Коментарите са затворени