Състоя се съвещание с представители на клубовете от Трета лига – Югоизточна група

0
185

Днес в Пловдив се състоя съвещание с представители на отборите от  Трета лига – Югоизточна група. Участие в него взе г-н Румен Вълков, президент на Аматьорската футболна лига и член на Изпълкома на БФС.

   Присъстваха представители на клубовете, играещи в Трета лига, както и председателите на Областните съвети на БФС на територията на Югоизточна България.
   Съвещанието беше открито от Председателя на ЗС на БФС Димитър Енчев. Той разясни различни положения за предстоящия пролетен полусезон в групата – картотекиране, съдийство, стадиони и др.
   Президентът на АФЛ Румен Вълков благодари за ползотворния диалог с Професионалната футболна лига. Той поясни, че от следващия сезон и за Трета лига ще влезе в експлоатация Електронното първенство, като средствата за закупуване на таблети за всеки клуб ще бъдат поети от БФС. АФЛ има договореност със сайта Спортал.бг, за предаване на някои срещи от четирите групи на Трета лига на живо. „Полагаме усилия да повишим наградния фонд за първия и втория тим в надпреварата за Купата на АФЛ на 15 и 10 хил. лв, но това може да стане най-рано за следващата спортно-състезателна година“, каза Вълков.
   След съответното осъвременяване на нормативната база, от следващата година е възможно да отпаднат предсъстезателните медицински прегледи за футболните срещи, стана ясно още на съвещанието.
   След това представителите на клубовете поставиха на вниманието на събралата се аудитория актуални въпроси от ежедневието на своите отбори.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.