Родната „Марица“ поздрави подобаващо Христо Стоичков за 52-я му рожден ден

3
491
Христо Стоичков на 90 годишния юбилей на родната "Марица", до него Запрян Раков снимка: podtepeto.com

Със специален пост футболният „Марица“ поздрави Христо Стоичков по случай 52-я му рожден ден, който е днес – 8 февруари. Постът е придружен от две снимки, които можете да видите под текста. PlovdivDerby.com се присъединява  към пожеланията:

► Честит 52-ри рожден ден на гениалния ХРИСТО СТОИЧКОВ – най-успелият български футболист! Нека му пожелаем здраве, както на него, така и на цялото му семейство и още много успехи в начинанията му! Направил първите си стъпки в школата на „Марица“, той и до ден днешен е пример, а постиженията му мечта и цел, пред децата и юношите, занимаващи се с футбол. Той е човек, който винаги е говорил с гордост за годините край Захарната фабрика. Израснал в „Кършияка“ с топка в крака, великият Стоичков достигна висините на световния футбол и се превърна в истинска легенда с неизброими успехи в своята кариера. Поклон ИЦО, бъди здрав! Винаги ще се гордеем с теб!

„ХРИСТО СТОИЧКОВ е най-успелият български футболист, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на купата на Европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ 1994. Христо Стоичков е трикратен шампион на България и петкратен шампион на Испания. Избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти…“

Христо Стоичков /долу, вторият от ляво на дясно/ в младежките си години в „Марица“
Христо Стоичков на 90 годишния юбилей на родната „Марица“, до него Запрян Раков снимка: podtepeto.com

 

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.

3 КОМЕНТАРА

  1. 3
    1

    Ицо,много,много здраве,щастие!Пожелавам ти още няколко пъти да станеш ДЯДО!

  2. 2
    2

    Това хубаво ,ама бате и Ицо и той малко да вземе да помогне на Маричката , а не само да гледа отгоре! Бате Ицо обича да забравя корените си!

Comments are closed.