И вторият трансфер на Ботев Пловдив, за който ви разкрихме първи в PlovdivDerby.com вече е факт. Преди няколко седмици ви информирахме, че българският централен бранител, който Белия желае в състава си е Димитър Пиргов. Днес той официално парафира с канарчетата. Към края на есения шампионат от Меридиан Мач разкриха за интереса на Белия към Пиргов и всички в България писаха за него (ВИЖ ТУК публикацията от 2 декември), но по време на трансферния прозорец именно PlovdivDerby.com ви разкри за същинските преговори между двете страни.

Преди Нова година пък първи ви информирахме за Диого и няколко дни по-късно той също позира с жълто-черния екип. PlovdivDerby.com ви информира и за друг харесан от Белия играч, холандския бранител Кресчендо ван Беркел , но до трансфер там не се стигна, заради високите му финансови претенции.

Пиргов парафира с жълто-черните за 2 години и половина, съобщиха преди минути от официалният сайт на канарчетата.

18 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Белия няма да рискува с Алваро.Ще върне Лъчо дефанзивен, а зад Стивън ще играят Густаво и Диого. Крилата са ясни-Тошко и Дуде.Освен ,ако не реши Стивън пак да е резерва.Тогава Серкан или Алваро ще започват.

    • Знаете ли защо Белия пуска рядко Алваро ?Според мен е добър футболист .

  2. 10
    2

    Пиргов е защитник за 2017 г. Много точно попълнение. Алваро е класа над Меледже.

    • 4
      1

      Братле…. говорим за коренно различни футболисти,с коренно различни функции на терена.Меледже за ръста и килограмите си беше страхотен бияч(играеше,за да руши играта с опция картон).И макар в дадени моменти да изглеждаше неориентиран успяваше с хър и себераздаване да компенсира грешките си.В редките случай,в които се включваше в атака не пропускаше да притиска противниковите играчи и печелеше терен,за да може играчи като Неделев,Ндонгала и Виана да разгръщат потенциала си.

  3. 8
    5

    Белият бил приключил със селекцията.Ами дефанзивен халф Николайчо?Или Серкан ще играе титуляр нон стоп

    • 3
      2

      Аз ги виждам нещата с дефанзивен Лъчо или Серкан,като ще се редуват в офанзивен план,кой да се включва!Много от вас подценяват Серкан… а за мен това е футболист с прекрасна техника и пас,който с всяка изминала година се развива и подобрява във физически аспект.Точно след година Серкан ще е един от титулярните футболисти на Ботев.

  4. 12
    3

    Минев,че е стабилен спор няма.Но това беше пожарен вариант.За 2,3 мача става.Той цял живот е бил ляв или десен защитник.Сега на 37 да го правим централен не е решение.И аз съм на мнение , че Терзиев страшно много израстна.Въпреки грешките.Няма безгрешни хора.

  5. 16
    1

    Аз лично благодаря на Plovdiv derby за добрата работа! Дерзайте ,момчета

  6. 21
    3

    Левскарите винаги са играли с успех в Ботев .Като вземем Гунди,Христо Илиев ,Сашо Костов,Наско,Боби,Балтана и др.
    През годините са размазвали ведомствения отбор на БДЖ! И сега ще е така!

    • Сомо гледай чеповете им да не размажеш говежда главо крива

  7. 36
    3

    Да ама още не сте обявили, че на еден Локомотив ще играе в Б група! Ето, днес 24.01.2018г аз, Хасан Клошарски – помака от село говедаци, ракетен производител и майстор на обещанията, които никой не може да изпълни заявявам ексклузивна новина:
    ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – КЮСТЕНДИЛ ще играе в Б група през сезон 2018-2019 а може би и след това! Саде Локо! Аллах акбар!

  8. 22
    4

    Да ,за някои новини наистина сте първи,но за повечето сте последни.Повечето новини ги научавам от софийските сайтове.А за трансфера смятам,че е добър.Не може да имаме само 2-ма централни.Вариантът с Минев видяхме ,че не е добър.Да пожелаем успех на Пиргов пък каквото стане.

    • 10
      1

      Вариантът с Минев на мен лично ми допадна, игра стабилно на този пост. Аз също съм много доволен от трансфера и се съгласявам напълно, че не е нормално да имаме само двама централни защитници. Дано му провърви при нас и защо не пак да се върне в националния отбор чрез изявите си в Ботев.

  9. 8
    23

    То първи обявихте и трансферите на холандеца и словеница, ама кво стана греда. Нормално е от 5-6 варианта все езин да излезе. Иначе тоя Пиргов с нищо няма да ни помогне. По добре Радо Терзиев да играе.

    • 11
      2

      И кога е обявен трансфера на холандеца ве КЛОШАР?И Пиргов няма да помогне щото не е два метра ли ве гейбандит? Ба си малоумниците!Верно,гей банда,ама си има мярка.

  10. 16
    4

    Хубаво че е дерби, че как щяхме да я караме до сега ако първи не научим трансферите. А питате ли ни как сме я карали до сега, малееееееееееее мъкаааааа

Коментарите са затворени