Най-добрият футболист на Пловдив за 2017 година, според спортните журналисти е Тодор Неделев. На второ място бе класиран капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов, а трети е Мартин Камбуров.

В залата присъстваха единствено Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. Мартин Камбуров има ангажименти с настоящия си отбор Берое и нямаше как да е на церемонията.

В допитването се включиха  общо 49 журналисти от 29 медии, както и по двама представители от пресслужбите на ФК Ботев и Локомотив Пд. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена класацията и избрана призовата тройка, според техния вот. Интересно е, че гласувалите са били 51 журналисти, но двама са оттеглили своя вот.

Тазгодишната анкета „Футболист на годината 2017“ бе организирана с активната подкрепа на радио Пловдив, на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари Uhlsport, в лицето на Младен Стойчев – представител на компанията за България, както и на Зоналния съвет на БФС-Пловдив.

16 КОМЕНТАРИ

  1. Kamburov zashto e dopusnat v klasaciata kato toi e futbolist na Beroe i bi triabvalo da uchastva v klasacia za futbolist na Stara Zagora. Kvo revat malcinstvata.

  2. 20
    1

    Аз нямам идея защо буферите негодуват. Тошко е вкарал колкото и Камбуров и има също толкова асистенции. Неделев и Балатанов спечелиха 2 купи и играха силно в Европа и са в основата на страхотната игра през цялата година. Какво е направил Камбуров през това време и какво е спечелил? 2 гола срещу Ботев и това е. Да, стигна до второ място във вечната голмайсторска листа, но наградата е футболист на ГОДИНАТА, а не награда за цялостно творчество! Тези момчета спечелиха 2 купи за Пловдив! Спартак са шампиони 1 път. Локото 1 път шампиони 1 КСА и една суперкупа. Ботев 2 пъти шампиони , 2 купи на България и една Балканска купа преди двете спечелени през този сезон! Общо 9 трофея за цялата история на футбола в Пловдив. Този Ботев постигна нещо много голямо и Тошко и Лъчо са в основата на това. Да ме прощава “императора” Той също направи нещо страхотно, но за 20 години, не през 2017та

    • 1
      18

      9 ГОДИНИ ВИ ЕБЕМ, ЕДНА ВИ ОСТАВИХМЕ ДА СИ РОДИТЕ КОПЕЛЕНЦА

  3. 22
    1

    Честито на Тошко и Лъчо! Напълни заслужено!

  4. 20

    Как очаквате Камбуров да е начело,след като от половин година не играе в Пловдив,а срещу пловдивските отбори.

  5. 6
    22

    Мартин е втори в Българската класация за годината! Втори е във вечната ранглиста на България като голмайстор, като задмина и Зума и Чико! В Пловдив обаче е трети::)))
    Тошко не може дори да си мечтае да се доближи до Мартин!
    Виж, Балтана заслужава, защото без него отбора му не играе нищо. Докато без Тодор може.
    Тотално тенденциозна и жалка кладация, но майната му.
    Да са живи и здрави всичките.

  6. 16
    2

    Ей Буферлята пак акат кръв. Колко жалко е вечно да си втори, а все да се пънеш. Чудеха се как да отвърнат на прозвището си “Цигани”, опитват се да налагат селяни ама не става. Уж те са големите пловдивчани, а на мачовете по 300 души, в дербитата съотношение 6/1 за Ботев (справка Бургас и София), в нета същата работа. Всички гласувания за футболист на Пловдив, символ на Пловдив – все при жълтите. Мъка, голяма мъка. Циганска мъка…

  7. 8
    21

    Ботевист съм, но за мен Камбуров трябва да спечели. Не го харесвам нито като човек нито като футболист, но миналата година счупи рекорди, които друг български футболист скоро не беше правил. Задмина няколко легенди по мачове и голове, така че призът трябва да е за него. Тошко е още млад и има много потенциал в него. Не само че може да стане футболист на Пловдив, но може да стане и на България, нещо което Камбуров мисля че не е постигал. Както и да е успех на момчетата и само Ботев !

  8. 21
    3

    Ми нормално. Циганин журналист виждал ли си.????

  9. 29
    4

    Какъв футболист на Пловдив??? Нали играе в Стара Загора?

  10. 27
    8

    А бе вие като се правите на големите граждани,къде бяхте вчера а не подкрепяхте момичетата от Марица???Или за вас няма други достойни пловдиски отбори….щото ние от “село” Коматево бяхме и подкрепяхме пловдивските момичета!!!Вие сте най големите нещастници и гледайте да не изпадните щото втори Илиев няма да има и няма връщане…

  11. 28
    5

    Много си прав особено единия никога не е играл в пловдивски отбор . Императрицата игра в Локо Кюстендил , а сега играе в Берое , или иначе казано при марулите .

  12. 45
    6

    То в Пловдив, 75% от хората са жълто-черни, Анонимен! Нормално е да сте винаги втори в града!

  13. 9
    39

    Тези и двамата не играят в пловдивски отбори.

  14. 8
    44

    Естествено, че Клепушко ще спечели.
    Та журналистите в Пловдив, повечето са жълти подлоги!
    Но в същност тази класация няма никакво значение!

Коментарите са затворени