Вчера на Лаута пристигна хърватският вратар Антони Милина. 28-годишният футболист идва от третото ниво на хърватския футбол, след като през лятото, заедно със съотборниците си от Зупа Добровачка стават първи и печелят промоция. Милина играе основно във второ и трето ниво на хърватския футбол през последните години, след като се прибира от Испания, където е тренирал с първия тим на Кадис, но и играл за втория отбор. Защо обаче някой би избрал аматьорския футбол в родината си пред втора или трета лига на Испания, па макар и във втория отбор? В статия за Милина от 6 януари в хърватския вестник Добровачки, който има и интернет издание, разбираме, че Антони напуска Испания, след като  Кадис изпада в третото ниво на футбола, където тогава футболисти извън ЕС нямат право да пребивават.

Милина започва кариерата си в Ускок, когато тимът играе в Първа лига на Хърватия. Тони Матич го взима със себе си в Белгия, разказват от изданието. След 6 месеца преминава в Кадис (Испания). Според думите на Милина, той тренира с първия тим, но играе за втория. Там е 2 години, докато през 2010 клубът изпада в третото ниво на Испания и той е принуден да напусне, тъй като няма право като чужденец от страна извън Европейския съюз, тогава, да играе в това ниво на местния футбол. Играе във Втора лига за Лучко и в няколко тима от Трета лига на Хърватия.

Когато “пуснеш” играча в Гугъл без да се задълбочиш, първото нещо, което се набива на очи е, че той има профил в социалната мрежа Линкедин, където основно профили си правят бизнесмени, студенти и т.н. В трансфермаркет преминаването от клуб в клуб на Милина е ясно описано, но няма никаква информация, по колко време е играл в мачовете на тези отбори, тъй като те са от ниско ниво и порталът не поддържа тази статистика. “Във всички отбори съм играл като титуляр по 90 минути”, твърдо заявява Милина преди днешната тренировка на Локо Пд, когато го питаме за Вила Милина, последната му месторабота според Линкедин. “Профилът в тази мрежа е направен, тъй като учих в университет по специалност различна от футбола и бе част от курсова работа. Въобще съм забравил за него и не го ползвам”, заяви Антони пред репортер на PlovdivDerby.com. В крайна сметка не стана ясно каква е точно тази Вила Милина и от къде исва съвпадението на имената на вилата и на футболиста. За сметка на това  от чичко Гугъл, видяхме, че е вила с апартаменти и басейнче. Приятно местенце…

На 6 януари пред по-горе споменатият хърватски вестник Милина споделя: “Много пъти са ме питали защо в Четвърта лига? Имах няколко оферти от Втора лига, но предпочетох Зупа. Прецених, че офертата им е по-добра за мен. Тренирах в Сплит с Винко Маленица. В крайна сметка, станах по-силен. Това, че бях в Четвърта лига не значи, че нямам амбиции. Ето сега ми се отваря нова възможност”, заявява Милина.

Поканата от България е приета от Милина, съобщава хърватския вестник в материала си и уточнява, че треньор на Локомотив Пловдив е Бруно Акрапович и че черно-белите се намират на девето място в класирането на 8 точки от Верея, които се намират на последното място, което във втората част от шампионата ще дава право за борбата в първата шестица.

Ще успее ли Локо Пд да възроди кариерата на вратаря Милина предстои да видим през пролетта? Избра ли Бруно Акрапович подходящите футболисти за конкуренти на Илко Пиргов? Също!

Очаквайте в следващи публикации, какви интересни подробности открихме около другите 2 нови попълнения на черно-белите Пардиньо и Аралица.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    4

    Кметът Иван Тотев коментира казуса и с концесията на стадион “Христо Ботев”, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му при “жълто-черните”, за разилика от градския им съперник “Локомотив”, ситуацията е по-различна и доста по-сериозна.

    Тотев припомни, че през 2012 година Общинският съвет приема концесионните условия, съобразявайки се изцяло с желанията на футболния клуб. Тогава обаче “Ботев” се чувстват сигурни заради наличието на силен спонсор и по тази причина от клуба формулират железни условия, които да бетонират концесията и никое условие да не може да развали договора, върна лентата Тотев.

    “Сега изпадаме в сложен юридически казус, на който вече повече от година не може да намерим решение”, посочи той.

    По думите му каквото и да е решението обаче и дума не може да става за опрощаване на минималната неустойка за разваляне на договора в приблизителен размер на около 4 000 000 лева.

    Освен всичко към момента не може да се иска разваляне на концесията, ако всички собственици не са съгласни. “А от футболния клуб официално не са депозирали нищо”, поясни Тотев.

    “Нямаме изявено желание от собственика, първо обаче трябва да се изчисти собствеността и ние да седнем да разговаряме с този собственик”, посочи кметът.

  2. 12
    3

    Какато ясно,си личи от материала, някой се оптва да прави “сензации”, само, че сензации,няма!

Коментарите са затворени