Точно в 14:30 в понеделник представителния тим на “Марица” направи своята първа тренировка за 2018-та година. С проведеното занимание се слага старт на предсезонната подготовка на тима за втория дял от първенството във Втора лига. Наставникът Стоян Димитров изведе 26 футболиста на терена на стадион “Марица”. Както вече ви информирахме Самер Алхусейн прекратява състезателната си дейност по свое желание. От тима до момента са освободени Светослав Читаков, който ще играе за “Ботев” Гълъбово и Цветан Йотов. Двама нови състезатели направиха първа тренировка с “Марица” днес.
Йордан Христов направи първа тренировка с “Марица”
Това са Йордан Христов и завръщащия се в състава след дълго лечение на контузия Пламен Табаков. Към отбора в най-скоро време се очаква да се присъедини и братът на нападателя на “Ботев” бразилецът Густаво Афонсо – Габриел, който е централен защитник и ще изкара пробен период. В случай, че бъде одобрен той ще стане първият бразилец в “Марица” и едва третият чужденец в историята на клуба след италианеца Марко Д’Арженио и босненеца Вук Чосич. С тима започна и още един млад футболист – полузащитник, който ще изкара пробен период. От групата днес, по лични причини отсъстваше Христо Янчев.
До 3-ти февруари тимът ще се подготвя в Пловдив. Предвиден е едноседмичен лагер в Хисаря в периода 3 – 10 февруари. Отборът ще изиграе общо седем контролни срещи, от които шест са вече ясни:
13 януари: Марица - Ботев U19 /Пловдив/, база "Ботев 1912", кв."Коматево", Пловдив
19 януари: Марица - Ботев /Пловдив/, база "Ботев 1912", кв."Коматево", Пловдив
22 януари: Марица - Локомотив /Пловдив/
27 януари: Марица - Оборище /Панагюрище/
3 февруари: Марица - Ботев /Гълъбово/
10 февруари: Марица - Витоша /Бистрица/
17 февруари: очаква се потвърждение за контролата

Времето и мястото на провеждане на контролните срещи ще 
бъдат уточнени допълнително в зависимост от метеорологичната обстановка.
Ето и групата от футболисти на “Марица”, които днес направиха първата си тренировка:
Вратари: Илия Николов, Димитър Грабчев, Теодор Цветков (юноша)
Защитници: Никола Марин, Атанас Ташолов, Мирослав Пушкаров, Алил Кардашев, Атанас Куманов, Юсуф Тарал (юноша), Йордан Христов (нов), Пламен Табаков (нов)
Халфове: Джунейт Яшар, Рангел Игнатов, Николай Колев, Костадин Дяков, Даниел Спасов, Петър Чалъков, Борислав Караматев, Христо Янчев – отсъства на първа тренировка, Свилен Щерев, Йордан Пейчинов (юноша)
Нападатели: Венцислав Гюзелев, Димитър Юруков, Иван Гендов, Георги Георгиев, Ерик Смилянов (юноша)

 

Иван Бернардов/PlovdivDerby.com