Пловдивчанинът Георги Аргилашки е първото ново попълнение на Берое за 2018 година, след като подписа своя договор с клуба. Вратарят е привлечен като свободен агент, а за последно игра във Верея. Днес той ще направи първа тренировка с новите си съотборници в първото занимание за годината, което ще започне с половин час по-късно от обявеното – 14:30 на Спортна база “Берое” (бивша “Локомотив”).

Георги Аргилашки е роден на 13 юни 1991 г. в Пловдив. Играе като вратар и е висок 187 см. Той е юноша на Марица (Пловдив), започва своята кариера в Брестник, където през сезон 2011/12 г. записва 15 мача за тима. През същия е привлечен в Лудогорец (Разград).

Там Аргилашки записва 9 срещи за представителния тим и 18 в дублиращия отбор. Играе под наем в Пирин (Разглог) – 7 мача, Пирин (Благоевград) – 5 мача. За последно Аргилашки бе под рамките на вратата във Верея, където през този сезон записа 18 срещи.

Дебютира за Лудогорец в “А” група на 31 май 2015 г. в срещата Лудогорец – Берое, завършила наравно 1:1. Аргилашки има 3 мача за юношеския национален отбор на България. Шампион на страната три пъти, носител на Купата и Суперкупата на България два пъти.