Част от феновете на канарчетата, които утре ще се съберат в родния град на своя патрон Христо Ботев, вече са в Калофер. Те ще пренощуват там и утре ще се съберат пред родната къща на революционера точно в 10 часа сутринта. За да запълнят времето до тогава обаче, тези бултраси, които избраха да пристигнат в Калофер днес, в момента заедно с кмета на градчето правят сериозна раздумка в местна кръчма, предаде човек на PlovdivDerby.com.

Този януари е по-специален за всички българи, защото се навършват 170 лета от рождението на революционера и в тази връзка родният му град ще бъде залят от българи изказващи почит и преклонение към подвига му.

През годините “жълто-черното” семейство винаги е ставало част от големите Ботеви чествания, като за юбилея Клуба на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас приканиха да се включат повече хора.  “Знаем, колко е важно всеки един от нас лично да застане под внушителния паметник на Христо Ботев, издигащ се над Калофер и да вдиша от историята, да поднесе своето цвете и да се слее с родния му град. Знаем също така, че и колкото сме повече на този ден, толкова успехите ще ни спохождат през цялата година”, обявиха преди няколко дни организираните фенове на канарчетата.

Ботевистите призоваха и пловдивчани да не нарушават обичаите на местните и не да влизат с тях в реката, защото тази традиция не е масова, а е само за калоферци.

 

8 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    КРИЙТЕ ШОКОЛАДИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ ТИЯ ЗУЛЯТ ЯКО….

  2. 20
    5

    Циганките от Лаута нещо се отварят кой знаел за Ботев и кой не знаел! Всички Ботевисти носят Ботев в сърцата си, мангали столипиновски. А вие знаете ли какво е Локомотив? Защо петните името на тази транспортна машина?
    Велик е Ботев!

  3. 11
    39

    Тези уроди нямат идея, кой е великия Христо Ботев!
    За тях това е само името на клуба им и нищо повече!
    Жълтия парцал няма място на подобни празненства!

  4. 12
    36

    ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ АЛКОХОЛИЦИ НЕ ЗНАЯТ ПО КАКВА ПРИЧИНА СА В КАЛОФЕР. СТАДОТО СЕ НАСОЧВА НАТАМ И ТЕ С НЕГО… ДАНО НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА КОЙ Е БОТЕВ, ЗАЩОТО ТЕ СВЪРЗВАТ ТОВА ИМЕ ЕДИНСТВЕНО С ОТБОРА СИ!

    • 13
      3

      Смешен циганин
      с кокото и големи букви да напишеш ПЛОВДИВ
      никога пловдивчанин няма да станеш

  5. 14
    39

    КРИЙТЕ ШОКОЛАДИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ ТИЯ ЗУЛЯТ ЯКО:))))

  6. 17
    41

    Бълха в гащите си вкарах с тези пиянгурници !

Коментарите са затворени