Отборът на квартал Любеново за втора поредна година е победител в традиционния футболен турнир на община Първомай, провеждащ се преди Коледно-новогодишните празници.

Тази година 12 футболни отбора влязоха в битка. Разпределени в 4 групи,те излъчиха по двама водачи, които продължиха в елеминационната фаза.

На малкия финал – за трето място, спориха „Хаос“ и ветераните на „Борислав“, които със самочувствие се бяха нарекли „Шампиони“. Макар и да не станаха шампиони, те взеха победата с 2:1 и все пак са в призовата тройка.

Истинският шампион беше определен чрез дузпи.

В редовното време отборът със сложното име „Прийетеле“ не даде шанс на „Любеново“ и въпреки здравата битка голове не бяха отбелязани. Така се стигна до рулетката на дузпите, а там любеновци запазиха по-голямо хладнокръвие и реализираха 1 гол повече. Така с резултат 4:3 беше излъчен шампионът.

Спонсорите на турнира осигуриха наградите и за най-добрите играчи: Митко Димитров – най-добър вратар; Владимир Тилев стана най-добрият защитник; Голмайстор на турнира е Васил Колев. Най-възрастният участник беше Запрян Николов, а най-младият – Стефан Терзиев. Наградите бяха връчени от членовете на УС на ФК „Борислав“ Илия Ганчев и Светозар Славчев.

Снимка: Rocky Beyond