Днес в 13:00 часа Дунав приема Локомотив (Пловдив) в среща от 20-ия кръг на Първа професионална лига. Русенци ще опитат да запишат едва втората си победа като домакин от началото на сезона. “Драконите” досега успяха да зарадват привържениците си единствено с успех над аутсайдера Витоша (Бистрица) (3:0).

Локомотив изглежда доста удобен съперник за търсене на тази втора победа. “Смърфовете” не се намират в добра форма напоследък и са в серия от 5 поредни мача без успех на сметката си. Освен това домакините ще опитат да си върнат за загубата с 1:2 на “Лаута” през първия полусезон. Мачът се явява последна възможност за Бруно Акрапович да постигне победа начело на тима през есента. Ако той не направи това днес, ще трябва да чака чак пролетта, за да запише успех начело на смърфовете. В Локомотив Пловдив нямат намерение да сменят наставника си независимо от изхода на днешния мач, въпреки появилите се информации, че това може да се случи.

Дунав обаче също не е цъфнал и вързал. Русенци могат да се похвалят само с 1 победа в последните си 11 мача в Първа лига. Представянето на “Драконите” този сезон няма нищо общо с това през миналата кампания, когато по това време на годината тимът заемаше 6-ото място във временното класиране, докато сега е на предпоследното 13-то място.

Треньорът Малин Орачев не може да използва в този мач четирима контузени играчи. Това са Карагерен, Станоев, Петров и Хубчев. В тяхно отсъствие стартовата единайсеторка вероятно ще бъде съставена от Антонов под рамката и Ненов, Патев, Милчев и Ларин в защита. Жатоба и Димов ще бъдат опорни полузащитници, а Васев и Костадинов ще започнат на крилата. Будинов ще води атаката, а зад гърба му ще действа Шопов.

В Локо контузените са само двама – Бакалов и Крумов, но въпреки това треньорът Бруно Аркапович не успя да събере пълна група от 18 играчи за този мач. Причината е, че през седмицата той реши да освободи Дани Кики, Пауло Серджо и Дино Мартинович, което остави сериозна дупка в състава му.

Очаква се гостите да започнат мача с Пиргов под рамката и Мухамед, Николов, Везалов и Велковски в защита. Фрикеш и Банович ще бъдат опорни халфове, а Марчев и Райков ще действат по крилата. Атаката ще води Аяри, а той ще бъде подкрепян от по-задни позиции от Умарбаев.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Бруно ще направи силен отбор но не с тези футболисти , Шефа трябва да даде пари за трима качествени играчи , Ане за десет заплатаджий

  2. 3
    1

    Че нямаме играчи – нямаме. Че Бруно даде шанс на всички-даде. Мускетарят Серджо е просто ентусиаст с брада,бягащ из парка, браво за което,без грам ефективност. Кики отдавна е силен само във Фейсбук,с Божинов стават само за блогъри. Мартинович замалко да претрепе Марчев с невероятно отиграване на голов пас в малкото наказателно поле с Лудогорец. Марчев пък се събуди и направи няколко асистенции в последните мачове. Дунав искат да сготвят треньора и президента. Готови ли са и на автогол срещу опълченците в черно -бяло…

Коментарите са затворени