Ботев Пловдив се изправя днес пред едно от най-сериозните си предизвикателства в шампионата. На базата в Коматево предстои Битката за Тракия. Жълто-черните не се дадоха в първия двубой, когато бяха гости на Берое и измъкнаха точка от своите съперници. В последните срещи обаче съперникът на канарчетата от Стара Загора е набрал скорост и като че ли намира желаното си лице. В състава на гостите има едно име, което не е безразлично на никой ботевист – направилия дебют в А група с екипа на Ботев, но превърнал в се в легенда на Лаута Мартин Камбуров. Свиленградчанинът ще е тройно мотивиран в тази среща. Веднъж да донесе трите точки за своя отбор, втори път – за да постигне победа именно срещу Ботев и трети път, че именно срещу канарчетата Камбуров може да изпревари Чико по голове в родния елит. Освен Камбуров още трима основни играчи на зелените са минали през градския съперник Локомотив. Това са Иван Иванов, Павел Виданов и Мартин Райнов, който е и капитан на Берое.

Същевременно Ботев Пловдив е в серия от 11 мача без загуба във всички турнири. Канарчетата не познават вкуса на загубата от 2 месеца и половина, когато на 18.09 загубиха като гости на Лудогорец. Жълто-черните обаче днес ще искат не само да не загубят, но и да победят. 3 точки срещу Берое донякъде ще  компенсират няколкото равенства, които канарчетата записаха в последните 5 мача. Така те ще могат да се върнат реално в битката за четвъртото място, което в края на сезона може да се окаже, носещо европейска квота.

Предстои ни една интригуваща и пълна с емоции, лични и задочни войни Битка за Тракия. Не пропускайте най-интересното от нея в PlovdivDerby.com.

 

teamLogo1002 БОТЕВ (ПД)
Ботев е серия от серия от три поредни равенства с резултат 1:1. Пловдивчани записаха четири ремита в последните пет кръга.
Ботев няма загуба в 9 поредни мача. В този период “канарчетата” записаха 5 победи и 4 равенства. Последното поражение е срещу Лудогорец.
На свой терен Ботев има само едно реми. В останалите мачове в “Коматево” тимът има 4 победи и 3 равенства.
Ботев разполага с третата най-силна атака в първенството – 29 гола. Само Лудогорец (40) и ЦСКА-София (37) имат повече попадения.
Тимът запази вратата си без поражение само в един от последните пет двубоя и общо само в 4 мача (срещу Локомотив, Септември, Верея и Дунав).
“Канарчетата” не се разписаха само в един от последните 16 мача  – при гостуването на Дунав. В този двубой “жълто-черните” записаха и единствената си “суха” мрежа навън до момента.
Ботев е част от първата шестица от 11-ия кръг насам.
Когато Неделев бележи, Ботев побеждава или взема точка (Берое – Ботев 1:1, Ботев – Левски 2:1, Ботев – Локомотив Пловдив 3:0, Пирин – Ботев 1:2, ЦСКА – Ботев 1:1, Септември – Ботев 1:1).
Фернандо Виана e водещият голмайстор на тима с 9 попадения и заема второ място при реализаторите в Първа лига. Тодор Неделев е втори при реализаторите на своя отбор с 6 гола.
Единствено Фелипе Бризола е играл във всеки един мач от първенството. В девет мача е сменян.
Групата за мача: Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Лазар Марин, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Алваро Юлиано, Серкан Юсеин,
Меледже Омнибес, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Фелипе Бризола, Дуде Ндонгала, Крум Стоянов, Тони Тасев, Фернандо Виана, Стивън Петков
Контузени:
Наказани:
Последен мач: Септември – Ботев (Пд) 1:1

teamLogo1001 БЕРОЕ

Берое е в серия от три поредни победи навън с резултат 1:0. “Зелените” записаха шест победи от последните си седем гостувания.
Берое постигна 4-и победи от последните 5 мача в Първа лига.
Тимът на Александър Томаш се намира в най-добрия си период от началото на шампионата с 13 спечелени точки в последните 5 кръга.
Шест от осемте победи на отбора са записани навън. Берое  е един от 4-те отбори, които имат повече победи като гости, отколкото пред своите фенове. Останалите са Лудогорец, Черно море, Септември и Пирин.
Берое не допусна гол в 8 мача до момента. Повече “сухи” мрежи имат единствено Левски 13) и Лудогорец (11).
Когато “зелените” поведат в резултата, тимът побеждава или завършва наравно.bot ber2
Старозагорци имат само две загуби в последните 10 кръга.
“Зелените” са един от 2-та отбора, които нямат червен картон. Другият е Дунав.
Педро Еуженио е водещият реализатор на тима с 6 гола. Португалецът не се е разписвал от 4 поредни срещи. Той и Мартин Камбуров са отбелязали повече от половината голове на тима – 11.
Душан Перниш не е пропуснал нито минута от началото на сезона.
Педро Еуженио е взел участие във всички двубои на тима, като в 3 от тях е заменен.
Групата за мача: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Георги Динков, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Кохей Като,  Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Милен Желев, Веселин Пенев, Серджио Негрут, Карлос Охене, Емин Ахмед и Мартин Райнов.
Контузени: Михаил Михаилов, Марко Адамович, Драгуш Фиртулеску
Наказани:
Последен мач: Берое – Славия 2:0

Факти и статистика
Общо мачове в елитната дивизия: 94; Победи за Ботев: 36; Равенства: 25 ; Победи за Берое: 33; Голова разлика: 148-125 за Ботев.*
Общо мачове в които Ботев е домакин: 46; Победи за Ботев: 27; Равенства: 11; Победи за Берое: 8; Голова разлика: 88-38 за Ботев.*
В първия мач от сезона: Берое – Ботев 1:1
Последният мача между двата отбора, в който Ботев бе домакин завърши с победа с 3:0 за “канарчетата”. Головете вкараха Косоко, Виана и Вутов.
Берое не се разписа при последните си две гостувания на този съперник, като в тях записа загуби. Преди тези поражения, Берое взе и последната си победа като гост на Ботев 1:0 (Зехиров).
*В статистиката не са включени двата баража от миналия сезон.

18 КОМЕНТАРИ

  1. 14
    3

    Берое са добър отбор, но нямат треньор и не играят нищо! На всичкото отгоре няма да им играят 3-ма важни играчи.
    Днес мача е 2-0 за домакините.
    Много шум за нищо.

    • 9
      1

      Ей бегач тихо да не извикам животните от Литекс

  2. 8
    30

    Тез марули ше ни плякат многу грозну. Камбура, райнов, виданов и иван иванов все буфири от класа. Тия ще ни се изплюят в лицето насред нашата ни базичка и ще ни заебът като проскубани проститутки.

    • 31
      6

      На фона на трите поредни секса, които ви дръпнаха последните кръгове тва звучи леко смешно Ремзи.

  3. 22
    6

    Какво значи “четвъртото място, което в края на сезона може да се окаже, носещо европейска квота” като отсега е ясно че микренско-етрополския урод няма да играе в ЛЕ още две години?

    Не знам кво е времето в Пд, има ли сняг няма ли, но днес е изключително важно да наебем Бироя ако ще с половин гол, не че едно реми ше е супер фатално предвид програмата, но е крайно време да прекъснем серията от тъпи ремита.

    ААААЙЙЙЙ КАНАРИИИИИИИ!!!

    • 5
      20

      “Не знам кво е времето в Пд…” А в Белозем как е?

    • 1
      3

      Що така не знаеш какво е времето в Пловдив?
      Дейба и селяните…

      • Щото повечето време, когато не съм в град София, съм в град Лондон, цигански помияр, други въпроси да имаш?

        • Явно от Столюпеново имат наблюдение за времето в Пловдив,ама от къде да знаят че има хора и извън Пловдив?

        • Кажи на тъпото сиганин какво и къде е лондон.за тях света започва от столипиново и свършва на лаут гей джами

  4. 5
    23

    Камбаненият звън се чува все по ясно. Той отеква в Коматево и сякаш казва с тих глас. “Краят е съвсем близо канари. Предстоящото закриване на клуба дебне в опасна близост и витае около базата. Черните облаци са надвиснали със страшна сила над единсвената трибунка, там където беше ракийджиницата на цял един квартал от покрайнините на Пловдив”. Сякаш съдбата си отмъщава, задето тази базичка съсипа поминака на десетки коматевци.

    • 21
      5

      Камбаните звънят празнично над базата в Коматево, за разлика от трагичния вой на ходжата, носещ се над поляните около лаут-джамия, вещаещ мрачното нещастно бъдеще на талибанската банда травестити. Великият падишах Крюшо заебава скоро гейовете от задния двор на ВСИ и отпрашва с мръсна газ към аржентинските ляноси, където да си гърми пиратките на спокойствие. Сбогом, мангали…

      • Ей бегач тихо да не извикам животните от Литекс

    • 20
      5

      Пфахахаха, Цигани с нежни души на поет, ахахаха, ПУДАВИЕБАМАЙКАТА ЦИГАНСКА!

  5. 13
    2

    На свой терен Ботев има само едно реми. В останалите мачове в „Коматево“ тимът има 4 победи и 3 равенства.
    WTF ?

Коментарите са затворени