Ужасяващи наказания надвиснаха над Локо Пд и ЦСКА след ексцесиите на стадиона в парк „Лаута“. Според дисциплинарния правилник на БФС и двата клуба ще бъдат наказани заради масовото нахлуване и сбиване на фенове на пистата, показва проверка на колегите от 7 дни футбол.

Това действие на феновете, което бе провокирано от агитката на домакините, според старши-комисар Илков, ще коства и на двата клуба лишаване от домакинство минимум за по един мач. В 19-ия кръг на Локо гостува Верея, а ЦСКА трябва да  приеме Септември в четвъртък. Сигурното е, че тези два мача ще се изиграят на стадиони различни от „Локомотив“ в Пловдив и „Българска армия“ в София. Нахлуването на привържениците е „с последствия“ и това определя и глоба от 10 000 лева.

 

По-лошото за Локо и ЦСКА е, че може да играят на стадионите си чак през 2018 година. Това зависи изцяло от описаното в доклада на делегата. Ако той е видял нанасяне на удари по полицаите, които влетяха да прекратяват мелето, двата клуба като допълнение на сигурният 1 мач далеч от дома може да получат и допълнителна максимална санкция от още 4 мача. Финансовата глоба отново е 10 000 лева.

 

За ЦСКА такъв сценарий означава, че двубоят с Лудогорец за Купата на България може да не бъде игран на „Армията“. Освен споменатото домакинство на Септември, „червените“ имат само един мач на собствения си стадион до края на годината в Първа лига – на 10 декември срещу Берое. Всяко наказание прехвърлящо два мача лишаване от домакинство, ще означава, че ЦСКА ще се бори за място на полуфинала за Купата най-вероятно на „Васил Левски“.

Локо Пд пък има само един двубой от първенството на „Лаута“ до края на полусезона – на 5 декември срещу Верея.

 PlovdivDerby.com стигна до важна информация. Точно 18:37 часа делегатът на мача заяви пред наш репортер, че към този момент няма данни за последствия от нахлуванията на двете публики. Това изказване на делегата може да се окаже решаващо и двата клуба да се разминат с по леки наказания.

21 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    3

    Айде моля хора дето се предават с вдигнати ръце и се молят да не ги бият повече и микренските доносници дето са на заплата при гришата да не се обажда че стават смешни

  2. 6
    2

    Закривай двата измислени отбора. И без това никаква полза няма от тях.

  3. 6
    2

    След един бой, Цески и Уесека станаха Витоша и Средец!!! А, сега да видим новите имена на тези “великани”!!!

  4. 10
    5

    Когато мятахте копия по вратарчето на славия пак ревахте!Брутални наказания и полиция пред всеки сектор-който си подаде ръчичките да му ги правят на сол

  5. 14
    9

    ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК Е ПУБЛИКАТА НА ГОСТУВАЩИЯ ОТБОР..ЗАЩО МАЧА НЕ БЕШЕ ПРЕКРАТЕН КАКТО И ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ И ЛИТЕКС ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕН ОТ ГРУПАТА…

  6. 14
    7

    АХХАХАХАХАХАХААХАХХААХАХА
    СВАЛИ МАНГАЛСКИТЕ ОЧИЛА БЕ ЦАРВУЛ!!!
    АХААХАААХАА

  7. 10
    13

    Днес имаше един виновник и той беше публиката на гостите! Фактите говорят за това! Всичко друго е жалко и смешно като версии!
    Този мач не трябваше да продължава, а гостуващия клуб трябва да бъде заличен от футболната карта на България! Както и да се казва той!

  8. 7
    6

    Панджарката да не се скатава, а веднага да излиза с версия, че грозен резил се получава.

  9. 23
    6

    ХААХАААХАХААХАААХХААХАААХАХААХАХАХААХАААХАААА
    МАНГАЛИТЕ БЯХА БИТИ И ЕБАНИ НАСРЕД ЛАЙНУТ ДЖАМИЯ !!!!!
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХА

    • 3
      11

      Ти ли коментираш бе палячо,дето на магистралата вдигаш ръчички или си на кръщене или сватба

  10. Дисциплинарна комисия на БФС(немногокорумпирани)
    25
    6

    ЦСКА-СОФИЯ ГИ наказваме 100г да са ЛИТЕКС ,а на велбъждокоювенаполитани 19?6 г-н КЛОШАРСКИ им стига даже ще ги подпомогнем със социалния министър защото им е прекаллено тежко наказанивто

  11. 17
    4

    Понеже прасетата ме провокираха, може ли да си извадя АК47 и да ги застрелям половината? Просто да си стрелям по жени и деца. Ами те и терорустите явно са провокирани, но това оправдава ли ги??!!

  12. 22
    9

    Как се провокира, за да счупиш метални врати и да нахлуваш на централната да се биеш????
    И накрая, чак Локото виновни ще изкарат???
    Няма такава държава! Гнусна работа!!!

  13. 33
    6

    Перука, така ли ще издигаш БГ футбола – тия се млатиха, като животни, деца пищят и викат -бой, бой, а за наказание по 1,2 срещи без публика и задължително големи финансови глоби, да може да се напълнят гушите в БФС. Изхвърляй и двата отбора от групата, че тва вече не се търпи- разни наркомани и подчовеци, да се млатят като животни.

  14. 28
    9

    ”Защо ревахтеее в ловеч като путкиииии,оо вие черно-бели проститутки…” Истотията се повтаря,нотози път на лалут джамия… мъка

  15. 19
    4

    Под “двата клуба”, разбирайте ГМО-то Литекс и Чавдар…

  16. 17
    4

    какво значи “провокирали ги”?!! Такива “провокации” между двете агитки има на всеки мач!!

Коментарите са затворени