По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС – г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК “Ботев” Фернандо Виана, желаем да заявим следното:



Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретният случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря.В много от мачовете на “Ботев” през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК “Ботев” ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК “Ботев” АД

10 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    6

    Нормално. Пипалата (копитата) на Пеевски са пуснати….

  2. 6
    3

    Аве,пичове съдията е на 10 м зад ситуацията с Вияна и Бодуров е тогава всички видяхме,че Бодура не успя да си прибере крака и като е станал предпоставка за спъването си е дузпа!Факт!На Пашата на времето му казваха майстор на дузпите!Буфери шопите са ни били вечни врагове,ама щом е удобно да си чешете езиците….

    • 5
      6

      а дали щеше да говориш така ако дузпата беше в полза на ЦСКА?

  3. 11
    5

    Както винаги първите коментари в темите за великия Ботев Пловдив са на черно бели гей бандити. По големи комплексари от черно белите цигани няма .

  4. 5
    4

    На вас пък, кой ви е искал мнението бе лайнари. Я марш обратно в дупката

  5. 6
    12

    ТАКАВА ЯВНА СИМУЛАЦИЯ НЕ Е И ЗА ПЪРВИ ПЪТ.ТОЗИ Е ВТОРИ РОНАЛДО ГЕЯ.
    СЪДИИТЕ НЕ ПЛЮЙТЕ ДАДОХА СУМА ИЗМИСЛЕНИ ДУЗПИ МИНАЛАТА ГОДИНА.
    СИМУЛАНТИ ЖЪЛТИ!!!

  6. 14
    48

    А случайно не ви ли мина през ума да се извините за явната симулация?!

    • 9
      22

      ти пък!! Извинението е за достойни хора, а селяните кога са имали достойнство?!!

  7. 16
    55

    Мошеници, симуланти и крадци, това са Путяф в момента

Коментарите са затворени