Шефът на Съдийската комисия Петър Петров обяви, че според него реферът Волен Чинков е допуснал грешка с отсъждането на дузпа в полза на Ботев (Пловдив) срещу ЦСКА и поради тази причина се извинява на ощетения клуб.

“Ние се отлепихме от дъното. Тръгваме нагоре. През 2015 година нашите съдии нямаха никакви назначения в групова фаза, да не говорим за световни квалификации. Тази година имаме сериозен прогрес и подобрение. Във вътрешния шампионат има какво да работим и в посока да не предрешим крайния изход. Да, всички казват, че сме хора и грешим, но не е добре”.

“Извинявам се на ЦСКА за грешката със симулацията. Изкусен симулант се оказа играчът на Ботев. Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било нагло, ако видите този съдия да ръководи някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на резервната скамейка”, коментира Петър Петров.

“Бъдещето са видеоповторенията. Същата вечер, когато съдията Чинков допусна тази грешка, топ реферът на Европа свири Майнц – Кьолн в Бундеслигата и допусна същата грешка. Видя видеоповторение и след срещата се извини на Кьолн. Оборудването обаче струва 2,5 млн. евро”, добави шефът на реферите, като допълни, че грешките на съдиите не са тенденциозни.

“Основната ни цел е да се свири по правилата, да има феърплей. Няма натиск. Да се свири тенденциозно? Това е безумие”, заключи Петров.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    25

    ФАЛШИВ ОТБОР, ФАЛШИВИ ФЕНОВЕ, ФАЛШИВ СТАДИОН, ФАЛШИВИ ДУЗПИ, ТОВА Е БОТЕВЪ В МОМЕНТА

  2. 17
    5

    а този педе.раст извини ли се на Локомотив за недадена ЧИСТА дузпа срещу Левски?! Маминцата им пристрастна!!! Докато няколко отбора в БГ са толерирани никога няма да имаме футбол. Ще гледаме Световни и Ежропейски през крив макарон и ще си търсим извинения защо не сме там… ПОМЯРИ!!!

  3. 9
    10

    Малко ли аванта ни дадоха та да искаме още

  4. 10
    23

    Е то и на малките деца беше ясно, че дузпа за жълтите симуланти няма. С такива аванти и шампиони могат да стана циганите. Изглежда Пеевски е пуснал пипалата си и при съдиите за да свирят за отборчето му. Помашка им работа. То затова цяла България ги мрази.

  5. 19
    6

    А няма ли да се извини на Ботев за недадения червен картон на Бодуров за нагло избутване, изтегляне и изхвърляне с ръка. А така съшо за недадената дуспа за игра с ръка вполето на ЦСКА. Ръката на защитника си беше вдигната, и не се знаеше накъде ще полети топката.

    Евала на Киров, че е спрял да обсъжда съдиите. Дали в плюс или минус на клуба… тишина….

  6. 24
    8

    Ужас, второ полувреме съдията свири всяко единоборство в полза на тирето в следствие на което и автогола, а тоя тъпак им се извинява!
    Ачо, няма ли да кажем и ние нещо по въпроса?

Коментарите са затворени