Ботев Пловдив продължава серията си от поредни мачове без да допусне загуба след 1:1 на Армията срещу ЦСКА-София. Жълто-черните вече са в серия от 10 срещи без поражение, като 8 са в шампионата и в 2 в турнира за Купата на България.

Срещата започна равностойно, като двата отбора залагаha на преса по целия терен. В 5-ата минута дойде и първата опасност, когато Тодор Неделев опита да излъже двама футболисти в червено в собственото си наказателно поле, Манолев му отне топката и стреля от 12-13 метра, но в ръцете на Чворович.

Ботев отговори подобаващо в 23-ата минута, когато канарчетата откриха резултата. След грешка на ЦСКА-София при изнасянето на топката Ботев организира бърза контраатака. Виана нахлу в наказателното поле и чукна топката покрай Бодуров, защитникът на червените го спъна и реферът Волен Чинков отсъди дузпа, която Неделев реализира. Положението обаче бе доста спорно и в крайна сметка повторенията показаха, че Вияна е преметнал съдиите.

Само четири минути по-късно пловдивчани организираха нова добра контраатака. Крум Стоянов намери добре непокрития Ндонгала, който шутира от границата на наказателното поле, но Недялков се хвърли самоотвержено и блокира опасния шут.

До края на полувремето ЦСКА-София опита да натисне своя съперник, но контраатаките на Ботев продължиха да носят опасност. При една от тях към края на полувремето гостите стигнаха до корнер. След неговото изпълнение Черниаускас не се намеси убедително и чукна топката в ръката на намиращия се пред голлинията Кубемба, но този път реферът не посочи бялата точка.

Преди това и домакините претендираха за дузпа за задържане на Манолев, но съдията прецени, че няма основание да я отсъди.

Втората част започна с домакински натиск. В 51-ата минута Тиаго Родригес изпълни добре фаул, но стреля покрай левия страничен стълб. Постепенно гостите изнесоха играта в по-предни позиции и в 68-ата минута като по чудо не стигнаха до втори гол. Резервата Фелипе Бризола центрира опасно отдясно, а Барт при опита си да изчисти за малко не изпрати топката в горния десен ъгъл на Черниаускас.

Червените отговориха моментално с добра атака отдясно. Манолев получи извеждащ пас и опита да намери оставения на празна врата Кулма, но сантиметри не достигнаха на червения нападател да изравни.

И когато не се виждаше как домакините ще стигнат до попадение, Лазар Марин си вкара автогол, опитвайки се да изчисти центриране отдясно на Кулма.

В 88′ топовен изстрел на Тодор Неделев бе блокиран от Барт току преди да влети в мрежата. В 90′ Бризола пропусна да донесе победата на канарчетата след като бе изведен очи в очи със стража на домакините, но позволи ударът му да бъде отразен.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    25

    Жълта трагедия. Всичко е прах в очите на изстрадалите канари. Скоро ще ни няма. Плаче ми се, но това е истината.

  2. 23
    3

    Ачо и Рачо,не ви ли е срам?
    Вместо да пишете глупости за Ботев, да бяхте отишли да си подкрепите отбора.Срамота

  3. 44
    3

    Позволявам си да наруша мълчнието си спрямо ТОТО спама,
    който се изпраща от малобройна лумпенизирана, маргинална
    групичка от привърженици на градкския съперник, със следния
    съвет към всички ботевисти:

    Просто не им обръщайте внимание…. Не го заслужават..

    • 2
      41

      И на мен ми понамирисва резултата , нищо че съм ботевист.

  4. 2
    41

    Благодаря за мазната баница и тавата са кебаБчета от тотото.

  5. 62
    2

    Малко късмет и си тръгвахме с 3 точки…браво са мъжката игра

Коментарите са затворени