На среща-разговор в ресторант „Станимака” на УС на ФК „Асеновец-2005” с представители на бизнеса в Асеновград бе обсъдено финансовото състояние на футболния клуб. Констатирано бе, че субсидията от общината в размер на 85 000 лв. е крайно недостатъчна. Спорадичните целеви вноски от местни фирми също не допринасят достатъчно за укрепването и развитието на футбола в града. Затова присъстващите се обединиха около идеята ФК „Асеновец-2005” да стане общински.

„Футболът в Асеновград е най-масовият и популярен спорт, като мъжкият отбор има вярна и многобройна публика, каза председателят на ФК „Асеновец-2005” и общински съветник Драгомир Георгиев. След назначаването на Димитър Илиев за треньор тимът се стабилизира и целите са да гони по-предни позиции в класирането. Субсидията за развитието на футбола в града обаче не е завишавана от години. Ето защо предстои да внесем в общината и Общинския съвет мотивирано предложения с конкретна план-сметка за необходимите средства за футбола, за да бъде сложен край на финансовия недоимък на клуба.”

Отбелязано бе, че предстои честване на 100-годишнината на футбола в Асеновград. Затова бе препоръчано да се ускори предвиденият основен ремонт на стадион „Шипка”, като за проектирането му да бъде обявен конкурс.

В срещата-разговор взеха участие архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, Ангел Ангелов от ресторант „Станимака”, Борислав Ангелов от „Любекс” ЕООД, общинският съветник Борислав Радославов от „Алфа сот 2000” ООД, Борис Борисов от „Ляси” ООД, Вакрил Запрянов от „Запрянови-03” ООД, Венцислав Пейчев от „Алпи комерс” ООД, Гавраил Синапов от винарска изба „Дядо Пламен”, Георги Желязков от „Техномонтаж” ЕООД, Николай Моллов от „Никимол” ООД, общинският съветник Петър Филипов от ЕТ „Урожай 64”, Селим Емин от „Селчо” ООД и др.

1 КОМЕНТАР

  1. Плешивият крадлив ренегат Венцислав Пейчев кога ще обясни как получи Мебелна къща срещу задължение да издържа Асеновец и НЕ ИЗПЪЛНИ НИЩО?
    Кога ще му пръснете лилавата тиква в камъните на Асенова крепост?!? Хайде!

Коментарите са затворени