В момента първи избор за вратата на Локо (Пд) е Мори Диау, след като титулярът Илко Пиргов се контузи. Французинът от сенегаски произход има успешни проби при „черно-белите“, за да заслужи своя договор. 24-годишният вратар обаче има доста интересно и скандално минало, което направо му е затворило вратата за футбола във Франция. Оттогава той е принуден да търси реализация далеч от страната, в която е роден.

Младият вратар започва да се занимава с футбол още на петгодишна възраст в скромния отбор АС Поаси. Още от самото начало той застана на врата, като негови идоли са Тони Силва и Едвин Ван дер Сар. На 15-годишна възраст той се премества във ФК Версай. Преди това към него е имало интерес от Рен, но треньорите му казват късно и прехвърлянето му се проваля. По време на мач със Сент-Уен той е забелязан от Пиер Рейно, който тогава е скаут на ПСЖ. По това време парижани имат нужда от вратар, а Диау се възползва от проблемите на своите конкуренти. Така той заиграва за втория отбор на ПСЖ, където се конкурира с настоящия вратар на първия тима Афонс Ареола. През 2013-а ПСЖ му предлага първи професионален договор, което е изненада за Мори, който вече се оглежда за нов отбор. Той получава фланелката с номер 40 и става четвърти вратар след Салваторе Сиригу, Никола Душез и Майк Менян.

В средата на месец май 2015-а избухва и големият скандал с неговото име. Изкарват на бял свят негови стари съобщения в социалната мрежа Туитър, която по това време съвсем не е толкова популярна като Фейсбук. Той най-вече се забавлява и пише глупости, но това уронва престижа на клуба. От ПСЖ не могат да му простят, че той публикува в мрежата мобилния телефон на мегазвездата на парижани Златан Ибрахимович и, че се обявява за фен на Марсилия. Самият футболист едва ли е предполагал, че ще се разрази подобен диспут заради него, но това със сигурност променя изцяло кариерата му. По това време той преговаря със скромния клуб Шамбли от трета лига. След като се разчува скандалът обаче от потенциалния му нов клуб се отказват от него.

В крайна сметка ръка на Мори Диау подават от португалския Мафра, който през 2015-а е новак във втора дивизия. Той започва като резерва, но става титуляр и играе два месеца, преди отново да изчезне мистериозно, като причината не е контузия. През януари 2016-а той получава директен червен картон в мач със Спортинг Ковиля и тъй като отборът му е направил всички смени, на вратата трябва да застане полеви играч. Следва негово изолиране в отбора и Диао сяда отново на пейката. Прави неуспешни опити да бъде трансферират в Молде и Лийдс. В крайна смета Диоа се озовава в Локо Пд преди няколко месеца, а след два дни ще е на терена срещу шампиона Лудогорец. След толкова много проблеми, може би кариерата на Мори най-после ще тръгне на горе и той ще продължи да мечтае да се превърне в национал на Сенегал.

СКАНДАЛЪТ В ТУИТЪР

Мори Диау, както и някои други юноши на ПСЖ, дълго време са се забавлявали да пишат щуротии в социалната мрежа. Това е в периода 2012-2013, когато мрежата все още не е толкова популярна, а младите играчи, сред които има и едно момиче от женския тим на ПСЖ, явно го ползват като чат. След като съобщенията изтичат в мрежата по-късно, от клуба обявяват, че профилите на играчите са били хакнати. По-малко от месец след това обаче Диау е изгонен от клуба. Той е обвинен в вулгарни, сексистки и раситски изказвания. Ето и някои от съобщенията на вратаря, публикувано от Меридиан Мач.

  • Ето ви телефона на Златан Ибрахимович -0613423707
  • Този Гомис е прекалено грозен.
  • Бях съгласен с Дешан до момента, в който викна Род фани. Той дори не знае дали рита с десния или с левия крак.
  • Играя за ПСЖ, но викам за Марсилия.
  • Камара е мръсно копеле
  • Здравейте, банда порно актьори.
  • Пасторе също има супер топ гадже.
  • Разбирам поне малко бисексуалните жени, но, педали, вас не ви разбирам.
  • Няма само партита в живота, има и секс все пак.
  • Случвало ми се е сутрин да се събуждам със странна течност в боксерките ми.
  • Много пъти са ми казвали, че имам много голям….

11 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    На мангала с гомняната фланелка от биг брадър дето се ебе с мъже ще му излезе късмета.

  2. 7
    1

    В постовете му не се вижда нищо скандално!
    Човека си има мнение и го е споделял!
    А мнебието му за гейовете е много добро!
    Значи мрази жълтурите!

  3. 1
    7

    Супер е това момче, много съм доволен как качествено залегна на Герена та да оправим точния резултат! Машалла!

  4. 3
    4

    ХАХАХАХАХАХАААХХАХАХАХААХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХХАХАХАХХАХХАХАХАХХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХ
    ВЕЛИИИИИИКАН !!!!!!!
    ВЕЧЕН ЖИВОТ !!!!!!

    • 17
      17

      Крушо го е взел да оножда гей бандитите си. Голям си Крушарски, голям.

    • 10
      10

      Сега жълтите тролчета, като се наспят и дойдат тук, ще кажат, че това е фотошоп, или че сме дали пари на някой гей да се направи на жълтур! Като им знам изкривеното самосъзнание…

    • 11
      10

      Бандата се опитва да избие комплекс, ама не става,след като и президентът им ги разкри.Иначе тоя му е провървяло, от ПСЖ,до бандата гейове, та резерва на джуджето Пиргов.

    • 6
      8

      Защо този на снимката да е педал?Просто го е натопорил,и чака следващият клиент от гей бандата.

Коментарите са затворени