„Вихър“ (Строево) е представителят на област Пловдив в турнира за Купата на АФЛ

0
755

„Вихър“ (Строево) е представителят на област Пловдив в турнира за Купата на АФЛ. Това стана факт, след като в сряда, момчетата от Строево надделяха след дузпи в областния финал срещу състезаващия се едно ниво по-нагоре тим на „Атлетик“ (Куклен). В редовното време мачът завърши 0:0, като и двата отбора имаха своите шансове. При дузпите домакините от „Вихър“ имаха повече шанс и спечелиха след 4:3. Така строевци печелят областната надпревара и ще чакат следващите си съперници в междуобластния етап. Те бяха един от малкото тимове от „А“ ОФГ в турнира, но се справиха със съперници и от Трета лига.

Област Пловдив е в един поток със областите Смолян, Хасково и Кърджали. В другия поток са Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Победителите от всяка област излъчват един победител в съответния поток, след което победителите от двата потока играят финал на зона „Югоизток“. Спечелилият финала се класира на полуфинал в турнира заедно с победителите от останалите три зони

 

Купа АФЛ – Областен финал:
ФК „Вихър“ (Строево) – ФК „Атлетик“ (Куклен)…0-0 (4-3 след изпълнение на дузпи)

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.