Стивън Петков не спира да носи победи на Ботев Пловдив в мачове, в които канарчетата трудно намират пътя към вратата на противника. Златната резерва на канарчетата донесе поредни 3 точки в актива на жълто-черните след като само 4 минути му бяха нужни за да се разпише във вратата на Пирин при резултат 1:1.

Срещата започна мечтано за домакините. Още в 7-ата минута бившият играч на “канарчетата” Станислав Костов засече центриране на Аймен Суда. Талантливият нападател заби своя четвърти гол от началото на сезона.

В 19-ата минута Фелипе Бризола пробва изстрел от далечна дистанция, но опитът му не затрудни Благой Макенджиев. В 22-ата минута “жълто-черните” изравниха, след като Дуде Ндонгала много хитро пусна пас към Тодор Неделев, който без да се замисли разстреля стража на домакините.

В 29-ата минута капитанът на гостите Лъчезар Балтанов отправи много коварен изстрел, който обаче бе спасен с вещина от Макенджиев. След това положение последваха доста скучни минути в Благоевград, през които нито един от двата тима не можа да стигне до голова ситуация.

Втора част започна по-добре за гостите. В 56-ата минута “канарчетата” организираха бърза атака през центъра. Топката се озова в Дуде Ндонгала, който шутира, но отново Макенджиев се намеси, за да спаси Пирин.

В 75-ата минута резервата Стивън Петков отново се превърна в главно действащо лице. Младият нападател засече с глава центриране на Йордан Минев. Юношата на Левски вкара четвъртия си гол от началото на сезона с “жълто-черния” екип. При попадението останаха известни съмнения за засада.

С победата си канарчетата подгониха третия във временното класиране Левски, които са вече само с точка преднина, но и с мач по-малко, който е гостуване на Лудогорец.

 

60 КОМЕНТАРИ

  1. AIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII JALTI UBIICIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. 15
    17

    Днес се радваме на победата, но нека не забравяме колко груби грешки правим, особено в защита! Чворович направи огромна глупост в края на мача, а освен това на няколко пъти показа липса на синхрон със защитниците. Да не говорим, че 90% от топките ги изритва панически, вместо да я подаде на крак. Минев е бледа сянка на миналото си. Изобщо лявата зона е трагична. Мангала се прави на Неймар и всяка топка започва да я мота, лъже и какво ли не още, но не и да покаже малко колективизъм. На няколко пъти можеше да обърне фланга, но се страхува да опъне дълъг пас. Виана явно беше много уморен от предния мач и се загуби тотално. Стивън, въпреки, че вкара, показа, че не е готов за титуляр. Първо не може да се пази от засадите, второ не може да задържа топката, когато е нужно, трето физическата му издръжливост я няма. Всички тези слабости в следващите мачове ще бъдат наказани, още повече, че ще играем срещу Софийските отбори и ще има големи съдийски тесли! Гарантирам Ви го! Белият трябва час по-скоро да намери централен защитник играещ със силен ляв крак, а К. Димитров и останалите млади момчета да ги прати да се обиграват в други отбори! Иначе ще останат вечни надежди и няма да играят никога голям футбол! Бих искал да видя в някоя контрола как един К. Стоянов ще играе като централен защитник?! Ако и там не може да хваща Тасев за ръчичка и да заминават! Аз страшно харесвам бързите футболисти, но тяхната техническа несръчност граничи с безкрайност! Да не говорим, че и мисловната им дейност не е най-силната страна! Идеята е във всеки трансферен прозорец да се взима по един до двама нови и от толкова, но наистина най-слаби футболисти да се освобождаваме! Младите надежди да бъдат пращани в сателитни отбори, където да трупат игрова практика. Явно в Ботев не могат да се наложат. Един талант, ако до 19 години не е пробил в първия отбор, трябва да бъде пращан в сателит. С 5-10 минути не става. Обърнете се назад и вижте кой футболист пускан тук там е станал титуляр. Няма такъв! Някои били връзкари. Ами те им правят мечешка услуга, освен ако въпросът не е само заплатата! Всичко по-горе написано съм сигурен, че треньорите го знаят, но нека знаят, че и ние го виждаме и не го харесваме и желаем да се преборят с лобистите и ходатаите! Крайно време е открито да се говори за слабостите и с наша подкрепа да се отстраняват своевременно! На края да благодарим на треньорите и останалите, допринасящи радостите, защото помним и лошото, но винаги може и по-добре! САМО БОТЕВ!

    • 25
      5

      Извинявай кой точно е тоя Мангала?

      Осъзнаваш ли че само заради това си заслужаваш целия ти коментар да мине в графата “Еби се в гъза, тъпанар”?

      Не че и другите ти многословни баналности имат някво значение, понеже тея неща ги говорим тука след всеки мач, да не говорим че тва за Крумката централен защитник ме докара до истеричен пристъп от смях…

      • 5
        4

        Ало, Великия, не се изживявай на последна инстанция и не обиждай! Аз никога не съм те обсъждал, нито съм те репликирал, макар да е имало много поводи да го направя. Човек само като ти прочете претенциозния ник и може да прихне да се смее. Може би си велик, но само в твоите очи и в очите на слепите! Недей да мислиш, че не мога и аз да те наредя, както ти си си позволил. Изживявай се на тартор, но не и пред мен. Що се отнася до Мангала, не съм имал в предвид циганин, а улеснение в сложното име на футболиста! За това съм го написал с главна буква! Пожелавам ти и ти да напишеш някакъв анализ, а не само да си го говориш с приятелите. Защото написаното остава и днес и завинаги. По него можем да ти оценим и възможностите. Що се отнася до експеримента със Стоянов, наистина очаквам да се справи по-добре от младия Димитров. Остани си със здраве и когато друг път се напънеш да лапаш нещо голямо, първо си го примери отзад, дали можеш да го изходиш!

        • 2
          3

          Улеснение?

          Ми айде тогава вместо Кавала, да ти викаме Педала, става ли?

          Да съм напишел такъв анализ?!?!?!
          Пфахахахахахаха, ебати претенциозния олигофрен си честно, уникален цървул си братле.

          • 2
            1

            Я се виж малко по-долу какво си написал за Стивън: “Лудия е тормозител на защити и нагло говедо, което им бърка с пръст в гъзовете, плюе им в ушите, скубе ги,кара ги да плачат, да страдат и да търсят майките си”. Кое според тебе е по-голяма обида: да те наименуват Мангала ( има друг футболист с такова име), или да те нарекат нагло говедо и т.н.? Понеже съм писал друг път кой съм и какъв съм, мислех, че не се налага отново да припомням: бивш университетски преподавател, научен работник, изобретател, баща на 3 деца- двама икономисти и един архитект, собственик на хотел и т.н. Ето защо как ще ме наричаш ти не ми пука, а кой е цървул хората ще определят. Освен това, дори по стила и употребяваните изразни средства хората ще те познаят. Не е необходимо дори да те обиждам, защото си личи, че нито си ми на годините, нито на образованието, нито на положението , нито на …..

    • 12

      Хубав и верен анализ,но си пропуснал най-важното. Ние не сме Раел или Барселона., а беден български клуб с много проблеми ,най-вече в ръководството.
      На фона на това,резултатите са невероятни.
      Дори и Реал и Барса си имат слабости,какво остава за нас.
      И най-големите отбори губят, и най-продължителните серии свършват.
      Рано или късно ще загубим някъде.Няма как да е иначе.
      Въпросът е след тази неизбежна загуба,да не почнем типично по български да плюем и да правим трагедии, а да отчетем страхотната игра на нашите момчета.

  3. 27

    Тежка вечер. Много работа. Линейките не смогват. Обаждания само от циганските махали. Сърдечни удари и прерязани вени. Сигурно Ботев пак са били. Все така става…

    • Нещо ново няма ли да измислите,тези линейки станаха банални,без значение за кой квартал летят

  4. 26

    Отново мъка за малцинствата. Успокояват се с тото, засади, съдии, късмет, атмосферното налягане и какво ли още не, обаче болката не намалява. Вече 7 мача жълтите не падат, а тях ги бухат кой къде ги хване. Сега цял Пловдив желае успех на Етър срещу гей бандата. Ни-ньо ни-ньо ни-ньо ни-ньо…

  5. 32

    Не се радвайте канари. Мачът е нагласен. Домуса го е купил. За да дразни циганите от локуту.

  6. 27

    Мога да кажа, че Пирин играха по добре до гола и в заключителните минути имаха някво напънче там. Останалата част беше жълто-черна доминация. Капитан Лъчо и Тошето ги развинтиха тея орленца. Фернандо тоя мач зле ама Стивито оправи работата. Поздравления за целия отбор, ей така най ме кефите!

  7. 24
    1

    Прекрасен резултат приятели, по-добре от тва не можеше да бъде, 4 победи от последните 5 мача плюс един равен, доволно.

    Виждам тука чудения защо хората пляскали на ТОДОР НЕДЕЛЕВ, еми фактите са си факти а те са, че всички българи, независимо от кой друг отбор са, харесват БОТЕВ ПД, отбора който играе най-атрактивен футбол, съответно всички искат д апобеждава, напълно нормално, всеки харесва красивото.

    Иначе, аз съм супер доволен че прогнозата ни за Стивън Петков се оказа на 100% вярна и всичко което казахме когато подписахме с него се изпълни.
    Лудия е тормозител на защити и нагло говедо, което им бърка с пръст в гъзовете, плюе им в ушите, скубе ги,кара ги да плачат, да страдат и да търсят майките си. ОТЛИЧЕН нападател.
    Супер доволен съм че играе за нас.

    За защитата ни, както и за умрелите-или добро или нищо, така че ще си замълча.

    Айде сега да наебеме Чичо Венци у дебелия гъз и гледаме към Микре-Етрополе. Е тея ако може да ги наебеме ше умра от густо.

  8. 23

    Братя локомотивци, цигани, копанари, лайняхи, катунари, калайджии и бургуджии, идва тежък мач с Етър, толкова много треперя, че днес за малко да ме хванат в метрото докато преджобвах поредната жертва! Моля се на всевишния всеки ден, всеки час да даде малко помощ на любимото Локо, че ме е срам да се прибера в Столипиново, по-умерените братчеди ми се подиграват! Тежко е братя цигани, много тежко! Жалтити бият, ние падаме……. Аллах да ни е на помощ!

  9. 24

    Жална ни майка локомотивоциганска!

  10. 9
    18

    Ботев в момента играе най-добре, заедно с Лудогорец! Вярно е, че късмета тази година им е убийствено гокям, но играят добър футбол! Факт!
    Защо обаче само “Гонг” наблегнаха на факта, че днес победния гол беше от чиста засада?
    Когато сме обективни, трябва да бъдем докрай!

    • 19

      Чиста… Колко да е чиста засадата? Забележи десният крак на защитника къде се намира.

  11. 4
    44

    На този “мач” най-прилягаше да го свири Сватбата 🙂 Се даде македонската булка, али я зеха? 🙂
    Домакините не протестират за гол от засада! И то в Благоевград! Имаме феърплей за износ! 🙂

    • 18

      Много интересен факт от живота е как БОТЕВ ПД го посреща най-засуканата местна мома, белосана и червосана, с вдигнати бели кълки, а храбрите мюмюни от Столилипиново ги засреща най-курестия местен ерген и докато разберат кво става, той им смъкнал потурите и им отпрасква ПЕТ тека в аналните зарзали.
      Кво нещо е живота деба…

  12. 40
    2

    Започнаха масови самоубийства в циганските квартали,моля спрете да си режете вените , че линейките не достигат .

  13. 46
    3

    Да го духат всички черно-бели приятелки. Завиждайте на гранда на Пловдив. Боса ще ви завърти на дедовия. Ха, смях, цирк…

    • 2
      44

      Куматюу не е Пловдив бе сески тъпунгер.

      • 23
        1

        Ха мастийо я се завърти на дедовия на Крюшо и много тих те искам. Банда гейове ха-ха-ха.

      • 13
        2

        Тъунгер е баща ти, който/ако те е направил!!!

      • Пловдив е,но за манговците Пловдив е само Столюпеново.Пък и ти от къде да знаеш,все пак когато е трябвало да ходиш на школо,ти си бъркал по казаните.

  14. 24
    15

    Браво на канарите,големи. Пак Радко Терзиев не знае на кой свят се намира в пореден мач,време е да си ходи.

      • 10
        4

        Какво по кротко бе приятелю,ти сляп ли си искам да те попитам? Колко ситуации сме получавали гол заради сгрешен пас или неуместна намеса на Радо ? Също така отново днес в 91 минута, когато щяха да изравнят изпусна човека и се въртеше буквално като невестулка и се оглеждаше за топката,факт. Можеш отново да видиш този момент във видеото.

  15. 39
    1

    Дейба вашта мама локомотивско циганска дейба канарите пак биха , очертава се още една безсънна нощ за черно белите гей бандити.

    • 1
      36

      Не ни пука за Норич,а за жълтите патъри пардон папагали да биха -голмайстор:страничния съдия.

  16. 34
    2

    Тия цигани знаят ли какво е ОБРЪЩАЛКА,та само това повтарят…или от злоба вече не знаят какво пишат? Мача днес беше X/2,къде е видяха обръщалката?

    • 2
      23

      Абе миризляш научи какво е обръщалка първо и пиши ……

      • 30
        1

        Анонимник, човека ти го е обяснил, обаче как да ти го набие в тъпата циганска кратуна. Обръщалка е 1ПП и 2 КР. Прост мангал, едва ли пак схвана.

  17. 2
    45

    Никой не споменава ,че гнусните жълти селяни от”Ботявъ”- Куматюу биха с гол от половинметрова засада.

    • 30
      1

      Тъпанар, от графиката се видя че няма засада, кьорав мангал.

    • Как половин метрова ве,цял беше метърът. Хахахаха.

  18. 12
    2

    Mishocite, zashto ste kopirali statiqta ot sportal I to 1 kym 1? Samo zaglavieto ste promenili !!!!!

  19. 43
    1

    Моите гей бандити бяха отнесени от Пирин с 5 македонски наденици , а канарите ги биха с лекота .

  20. 2
    31

    Тия ако ги хванем ще ги скъсаме, жълтите ги биха с 300 зора.

  21. 40
    2

    Браво на момчетата , на треньорския щаб и на лекарския екип.

  22. 60
    2

    Едно голямо браво и поклон пред треньора и целият отбор! Благодарим Ви!

  23. 5
    53

    пак удесна обращалка. честитон на печалившите!c

    • 42
      2

      То обръщалки има в много мачове по света.Сигурно всичките са тото,нали така.Страшна логика.Избивай,комплекси и се самоуспокоявай.И един съвет ,не гледай мачовете на ВЕЛИКИЯТ БОТЕВ,и не коментирай,защото не те интересува, за да ти е по леко.

    • 26
      1

      Нещо ти треперят ръчичките…

  24. 53
    4

    Отивам да си режа вените… Баси ужаса…

  25. 60
    3

    Баси, с тва тото медали ще вземем… 🙂

  26. 62
    2

    ЛУУУУУДИЯЯЯЯЯЯ ЕБЕЕЕЕЕ!!

    Стивън е живото доказателство на приказката Луд, луд Ама му са ебе Ахахахахах, жив и здрав да си Ствииии…

  27. 65
    2

    Шшшшшш тея жалтити играха все едно вчера са си разделили 200 000 лв отборна премия!

  28. 63
    2

    Гела го купи тоя мач!!Цацаров спиш ли?Хаахахахахаха,очертава се безсънна нощ за 323 папука. Давайте сега,успокоявайте се.Хихихихо.

  29. 70
    3

    Ай сиктир, жАлтити пак биха и Домуса пак купи мача! И пак беше тото, да знаете.Мама си дееба локомотивоциганска ако лъжа. Честна аджисанска!

Коментарите са затворени