Историята на школата на Ботев Пловдив ще бъде събрана на едно място и описана в сайта на академията на жълто-черните. Инициативата е на администратора на сайта Тодор Благов, който се е заел със задачата да събере всичката информация за люпилнята на канарчетата и да я опише в специална секция. “Ботев Пловдив е клуб с голяма и велика история и е добре подрастващите да са наясно с успехите на предшествениците им“, заяви Благов пред колегите от Glas.bg.

10 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Най-измесленото нещо в света е книгата “От тук започва любовта”! Второто най-измислено нещо е годината на създаване на Лукумутиф 1926 и третото най-измислено нещо е македонската нация!

  2. 4
    14

    Преди много години , в една далечна галактика , през 2010 г фалирал един от пловдивските клубове и привържениците му , главно от селата от родопската яка създали друг, който нарекли с името на починалия с много дългове клуб.
    Толкова за историята – тя е факти , без интерпретации от Сульо, Пульо и шайката доносници с вдигнати меки ръчички.

  3. 8
    1

    Браво за историята ,браво и за това че по всички гарнитури деца и юноши мачкат ,но таланти не излизат -губи се връзката и не само в Ботев, а в цяла България!Тук таланти на 17 години ги пращаме в селските отбори да се обиграват 2- 3 години и освен да обиграят кючек там друга полза няма.В България на 21-22 години си много млад футболист и ти е много рано за мъжкия отбор-е как в Барселона дебютират на 17 и после стават звезди!Чакай нашия талант да чака до 22 да почне да играе в мъжкия отбор.Ми то като го пратят на 17 на село да се обиграва и след месец в главата му са курви ,агнета ,прасета-младо момче живее му се -чакай таланти -чакай национален отбор.БСФС спи и мълчи ,спи и мълчи докато може.От Фифа и Уефа изпращат доволно мангизи за всеки мач на националите дори и на официални контроли -тук всеки кръг има глоби хиляди левове -добре им е така и как “БФС”не построи една тренировъчна база?Как не се замисли че нещо куца-100 смяни на треньори на националния и все тая и още 100 да има пак ще е все тая не е виновен треньора!Колко от младежите които се класираха за Европейско са титуляри в мъжкия си отбор- 0 или 1 другите на село да се обиграват.В нашата футболна Родина се губи връзката когато един футболист стане на 17 -да подписва ако е талант с добър отбор и не играе !Млад е неопитен като стане на 22 пак е млад ама тогава може:))))))))))))))))Не мога да си обясня каква е тая политика на всички водещи отбори- вместо млад талант по -добре безизвестен чужденец с 3-4-5 пъти по голяма заплата .И Ние бяхме в това число по Христолово време -футболисти от трудовата борса на Италия.Ама Левски ,Цска ли е Литекс ли е ,че малко ли таланти обираха от цяла България ,че ако седна да смятам колко безизвестни чужденци са се извъртяли в тия 2 отбора за последните 15- 20 години дето никой ама никой за нищо не става! За сметка на талантите от цяла България!Спирам че почвам да се ядосвам:)

  4. 4
    32

    Каква школа ? Кви 5 лева?
    Хайде някой да излезе и да каже, какво е създала тази школа?
    Кой известен футболист на Ботев е продукт на тази школа в годините?
    Колко играчи от тази школа са играли в Ботев?
    Готвят поредната грандиозна лъжа и измислица, както годината на съдаване и редица подобни измислици!
    Чико, Тумби, Пашев, Зехтински, Славков….кой от тези е от тази школа?
    Школи и то продуктивни имаха Марица на първо място, после Локомотив и Спартак! Ботев никога не е могъл да се нареди до тях и винаги е разчитал на играчи взети от тези и други отбори, но най-вече от Марица, Спартак и от спортното училище! Това са фактите, които само болен мозък би се помъчил да оспори!

    • 28
      2

      Школата на Ботев е университет, а не начално квартално училище. Не умаловажавам по никакъв начин работа на много по-малки школи, но за да те вземат в нашата школа, особено при по-големите, трябва първо да се докажеш някъде из другите по-малки школи.

      ПП. Най-добрия реализатор на Локо Пд на коя школа е кадър?

Коментарите са затворени