Бившият собственик на Локомотив (Пловдив) – Николай Неделчев, заяви пред Sportal.bg, че е отвратен от опашатите лъжи на боса на “смърфовете” Христо Крушарски. Настоящият шеф на Локомотив обвини Неделчев и още няколко човека, че умишлено мътят водата в клуба.

Ето какво заяви Неделчев по повод нападките от страна на Крушарски:

“Отвратен съм от опашатите лъжи на Христо Крушарски. Нелепо е да ме обвинява, че още с няколко човека работим срещу Локомотив. Нали ние спасихме клуба. Именно това бе нашата цел – да изградим стабилна основа и след това да бъдем мост между Локото и сериозен инвеститор.

Аз съм локомотивец и ми е болно като слушам подобни глупости.

Крушарски казва, че по мое време държавата ни е отпуснала един милион лева за осветление, а ние сме използвали 500 хиляди. Само да припомня, че аз въобще не съм се занимавал с осветлението, тъй като то бе изградено две години преди нашето сдружение да влезе в клуба. Това лесно може да се провери. Очевидно Крушарски не знае какво говори и се оплита в лъжи. Искам дебело да подчертая каква е причината за атаката по хора като нас, които милеят за Локомотив.

Феновете го притискат с пълно право, тъй като в момента състоянието на нашия клуб хич не е розово. Крушарски се чуди как точно да насочи вниманието в грешна посока. Оправдава собствените си грешки и несъстоятелност. Какво може да очакваме от ръководител, който нарича подчинените си “банда гейове”? Това е потресаващо! Не мога да повярвам. Локомотив не познава подобен махленски език. Нашият клуб не е такъв, тъй като винаги е служил за пример.

Крушарски се стреми да подражава на Батето. Нали са били приятели. Със сигурност обаче не му се получава. Батето имаше вродено чувство за хумор, а езикът на Крушарски е махленски. Затова ще си позволя да му дам един съвет – нека не търси черна котка в тъмна стая, когато я няма. Надявам се комсомолският интелект да му стигне дотам да разбeре какво искам да му кажа.

Нашето сдружение предаде властта преди две години. Кажете ми дали оттогава някой от нас се е изказвал по темата “Локомотив”?! Не сме го правили, тъй като искахме да цари пълно спокойствие в нашия любим отбор. Въпреки че виждахме доста нередности. През този период имахме 2-3 среши с Крушарски и единственото нещо, което направихме, е да го питаме с какво може да бъдем полезни. Да ни даде някаква задача, която да изпълним. Това е, нищо друго. Той прецени, че няма нужда от помощ и ние приехме неговата воля.

Преди две години пред Локомотив се отвори отлична възможност Киърън Брендън да влезе в клуба. Имахме среща в Кемпински, сега Маринела, и се разбрахме да подпишем договор. Даже си спомням, че дъщерята на Крушарски му бе преводач, тъй като той не знае нито дума на английски.

Уговорката бе контрактът да бъде сключен на 15 ноември в Дъблин. Киърън дори предложи неговият приятел от легендарния отбор на Манчестър Юнайтед Джони Джайлс и Христо Бонев да дадат началото на баража между Ейре и Босна. Киърън и Крушарски си стиснаха ръцете за партньорство, но после Крушарски се отметна. Хората в Европа правят бизнес за милиони и мъжката дума значи много. За него очевидно не е така. Киърън Брендън дори беше в България и близо един час заедно с него оглеждахме “Лаута”. Идеята му беше още през първия сезон Локомотив да атакува Лига Европа, но през това време и да се инвестира в базата. Крушарски се отметна три седмици преди уречената среща в Дъблин”.

25 КОМЕНТАРИ

  1. явно в клуба се готви преврат. Само да не стане от трън та на глог. Спасителите вече ги видяхме – отбора беше сред изпадащите…. Явно Локомотив е пълно със алчни змии

  2. 3
    1

    Г-н Неделчев, защо досега мълчахте за ирландеца? Това само по себе си доказва, че Крушарски е прав за него. Защо точно сега го нападате? Май той ще се окаже прав, че вие мътите водата в Локомотив. Защо го правите след като нямате пари да издържате отбора? И вие ли искате да печелите от черно тото като Ачо Сълзата?! Много достойно, г-не…..

  3. 4
    4

    Govorish taka zashtoto sam po-krasiv ot teb,nali kazal g-n Hasan Klosharski !!!

  4. 4
    6

    В статията ви представяме кои президенти и представители на футболните клубовете в България бяха убити в последните години.

    Георги Калапатиров – Жоро Италианеца („Локомотив” – Пловдив)
    Член на УС на „Локомотив” от 1993 г. заедно с Петър Петров и председателя на УС Николай Попов. Един от основателите на т.нар. „Клуб 777“, след това става един от представителите на ВИС за Пловдив. На 6 април 1995 г. е убит с един куршум в сърцето край гребната база в Пловдив.

    Георги Проданов („Локомотив” – Пловдив)
    Член на УС на „Локомотив” (Пловдив) от 1994 г. Не е свързан с криминалните среди, занимавал се с брокерство и кредитиране. На 15 юли 1995 загива при автомобилна катастрофа, при огледа се оказва, че спирачките на колата са прерязани.

    Петър Петров – Пешо Патерицата („Локомотив” – Пловдив)
    Член на УС на „Локомотив” (Пловдив) заедно с Георги Калапатиров и Николай Попов в началото на 90-те години. Триото е основало „Клуб 777“, впоследствие стават представители на ВИС.

    Петър Петров – Патерицата е обявен за общонационално издирване, по-късно е вицепрезидент на „Ботев“. На 24 март 1998 г. е разстрелян в колата си в пловдивския квартал „Кичук Париж“.

    Димитър Димитров – Маймуняка („Искър” – София, „Хебър” – Пазарджик, „Беласица” – Петрич)
    Маймуняка взима тима от столичния квартал „Дружба” „Искър” (София), който до този момент няма никакви успехи. Отборът обаче успява да спечели „В“ група и влиза в „Б“ през сезон 1998/1999, следващия сезон 1999/2000 „Искър” вече е във втория ни ешелон и се бори за място в елита, но след първия полусезон Димитров решава да премести тима в Пазарджик и поема местния „Хебър”, като осъществява едно от многото по това време обединения в българския футбол. Тимът се класира на третото място, печели плейофа срещу „Добруджа” след 2:0 и влиза в „А“ група, а в него играят футболисти като бъдещите национали братята Миневи, Александър Тунчев и други. Сезон 2000/2001 „Хебър” играе в тогавашната Висша лига и завършва 9-и в крайното класиране, но Димитров прави ново обединение, като тогава взема и почти всички играчи от „Хебър” в „Беласица” и започват съвместно управление на тима от Петрич, който тогава е в „Б“ група, заедно с Костадин Хаджииванов, по известен като Коце Маца.

    Димитър Димитров е приближен до Георги Илиев и част от групировката ВИС.

    На 28 януари 2002 г. Маймуняка е взривен, след като влиза в блок в жк „Стрелбище” в столицата. Бомбата се е намирала в една от пощенските кутии на блока.

    Илия Павлов (ЦСКА – София, „Черно море” – Варна)
    Илиян Павлов беше един от най-богатите българи. Той е председател на ЦСКА от 1994 до 1999 г. и един от основните благодетели на тима през това време, като на фланелките на „червените“ е неговата фирма „Мултигруп“. През 2001 г. става президент на „Черно море” и е такъв до смъртта си през 2003 г.

    Основател е на „Мултигруп“ и обявяван на няколко пъти за най-богатия българин. Неговото убийство е изненадващо, защото той не е свързан с подземния свят. На 7 март 2003 г. е убит от снайперист, след като излиза от сградата на „Мултигруп“.

    Стоил Славов („Славия” – София)
    Заедно с Венцеслав Стефанов, Димата Руснака, братята Маргини, Младен Михалев-Маджо и Милчо Бонев са членове на УС на „Славия”, когато тимът става за последно шампион на България през сезон 1995/1996. Всички те са част и от групировката СИК, която по официални данни по онова време се занимава със застраховане.

    На 19 януари 2004 г. Славов е взривен заедно с тримата си бодигарда в асансьор в офиса си на столичния булевард „Джеймс Баучър” 87.

    Милчо Бонев – Бай Миле („Славия” – София)
    Член на УС на „Славия” при шампионския сезон на „белите“ и продължава до смъртта си да е в управлението на тима. Един от основателите на групировката СИК.

    На 30 юли 2004 г. е разстрелян заедно с 5-има от охранителите си в ресторант-градина „Славия“, която се намира до стадион „Славия“. Убийциите са облечени в полицейски униформи, след като всички лягат на земята, те започват стрелба и убиват общо 6 души, като други двама от охранителите на Бай Миле по чудо оцеляват.

    Дмитрий Минев – Димата Руснака („Славия” – София)
    Също член на УС на „Славия” при шампионската титла на „белите“. Част от СИК.

    Руснака е убит на 24 октомври 2004 от снайперист, когато излизал от заведение Upstairs в столицата, което се намира на бул. „Витошка” 18А.

    Николай Попов – Мартеницата („Локомотив” – Пловдив)
    Президент на „Локомотив” (Пловдив) от 1993 г. до 1995 г. Водач на „Клуб 777“ заедно с Жоро Италианеца и Пешо Патерицата, след това е и основният представител на ВИС за Пловдив.

    Убит на 2 март 2005 г. в жилището си в столичния квартал „Овча купел“.

    Георги Илиев – Главния („Левски” – София, „Левски” и „Велбъжд” – Кюстендил, „Локомотив” – Пловдив)
    Георги Илиев влиза във футбола чрез местния тим на Кюстендил „Левски”, от 1999 г. „Велбъжд”, който е в елита през сезон 1994/1995 г. След три поредни сезона, когато се класира между 6-о и 8-о място, тимът стига до бронзовите медали през сезон 1998/1999. През следващия сезон клубът печели в два поредни сезона 1999/2000 и 2000/2001 бронзовите медали. Преди началото на сезон 2001/2002 „Велбъжд” се обединява с втородивизионния тогава „Локомотив” (Пловдив), като се използва лиценза на тима от Кюстендил и започва новия сезон във Висшата лига (тогавашното име на „А“ група). Първият сезон „Локомотив” е 4-ти, следва 6-о място през следващия сезон, а през сезон 2003/2004 става шампион на България и се завръща в евротурнирите след повече от 10 години. Любопитна подробност е, че на фланелките на „Левски” през средата на 90-те години е изписано ВИС-2 най-вероятно това е по-скоро реклама на застрахователната компания и Илиев не е давал пари за издръжката на отбора, а само за рекламата.

    Основателят на „ВАИ холдинг” и на ВИС-2 заедно с брат си Васил, убит през 1995 г., е застрелян през 2005 г.

    На 25 август след победата на „Локомотив” (Пловдив) в евротурнирите срещу ОФК-Белград е убит от снайперист в „Буда бар“ в комплекса Слънчев бряг.

    Александър Тасев – Остап („Локомотив” – Пловдив)
    След убийството на Георги Илиев „Локомотив” (Пловдив) успява да намери добър собственик в лицето на Александър Тасев и отборът се стабилизира.

    Неговото убийство е едно от изненадващите, тъй като Тасев не е свързан с ъндърграунда в България. Той е убит на 14 май 2007 г. в столичния квартал „Бояна“, неговото тяло е намерено в личната му кола, прострелян е с два куршума в главата.

    Юрий Галев („Рилски спортист” – Самоков)
    Един от най-култовите футболни босове у нас. Класира тимът от родния си Самоков в елита и на няколко пъти се завръща там, след като изпадане в „Б“ група.

    Бизнесът на Юри Галев беше свързан най-вече с курорта Боровец, като преди години Галев владееше почти целия курорт.

    През нощта на 20 юни 2010 г. Галев е прострелян с пет куршума, след като се е връщал в родното си село Бели Искър, макар и в много тежко състояние, той е откаран в „Пирогов“ жив. На 11-ия ден след разстрела умира в болницата.

    Директорът на „Литекс” Ангел Бончев е отвлечен и държан 50 дни заради откуп
    Футболното дружество „Литекс” (Ловеч) има в България славата на клуба с най-добрата стратегия за продажба на български играчи в чужбина, от една страна, от друга – за доходоносно прехвърляне в други отбори на работещите в „Литекс” чуждестранни играчи. Собственик на клуба е Гриша Г. – бизнесменът, за когото през 2005 г. американският посланик Джеймс Пардю пише в депеша до Вашингтон следното: „Бившият борец е един от тримата най-важни вносители на нефт в България. Г. е един от първите босове на организираната престъпност, използвал спортен клуб, за да изпере парите си“. Междувременно Ганчев се е изтеглил от активния мениджмънт на отбора, но пази значителна част от собствеността си. Негов наследник става Ангел Бончев.

    На 14 май 2008 г. „Литекс” печели Купата на България – триумф за известния клуб и за Бончев. Но само седмица по-късно семейството му алармира полицията – тръгнал да паркира колата си и не се върнал, не отговарял на мобилния си телефон. След 50 дни е намерен недалеч от София в безпомощно състояние и без документи. Полицията съобщава, че е бил измъчван, а същевременно пък е отвлечена жена му Камелия – докато предавала част от поискания откуп от 1,5 милиона евро. В края на юли е освободена – след като Бончев предоставя още 157 хиляди евро на една фондация за борба с рака. И двамата отказват да говорят за отвличанията.

  5. 16
    10

    Не може банда гейове да ми дава наклон на онази работа.Каквото реша това правя.Който много знае да заповяда, да изкара няколко милиона и да взима Локомотив.До тогава ще ви слагам на онази си работа и ще си правя, каквото си искам.Аз коля и аз беся, не някакви си шайка потници.

  6. 21
    21

    Неделчев, каква цел преследваш с тези думи? Смяташ ли, че това помага в този момент? И защо не каза за ирландеца когато това се е случило, а сега?

  7. 25
    19

    Неделев, идваш, показваш милионите и взимаш отбора. Другото е провокация

  8. 28
    14

    Крушарски, помияр, връщай акциите и напускай с 200 в посока Говедарци! Лъжец долен! База бил построил?! Какво си построил бе капут! Две игрища с които Локомотив де юре няма нищо общо! Утре решават и там може да играе и тренира всеки който си плати! Нещастник!

  9. 29
    3

    Знаеш ли, че Бонев от идеането на Крушарски взима 2500 лева заплата плюс премии?
    Как да се изкаже Бонев според теб?
    Дали ирландеца щеше да му ги дава? Никога!

  10. 13
    12

    Subral sum gi edna banda geiove i otivame da se pocherpim kakto drugarya Slavkov me e uchil!

  11. 28
    20

    От това изказване на господина, аз разбрах само едно нещо.
    Няма нормален българин с акъла си, който иска да вземе гордостта на Столипиново, та са излъгали някакъв пиян ирландец, който идея е нямал с какво и къде се захваща. Навярно са го изкъпали с обещания за бази, стадиони, търговски площи и прочее.
    Другото са алабализми и битовизми, несериозна работа. Малко на циганска свада между вражески фамилии прилича цялата тая работа 🙂

    • 23
      28

      И това го казва фен-палячо на отбор без име, без собственик, без стадион играещ мачовете си на база построена на село.Вие сте гордостта на кражбите, авантата, облагите, навеждането и панаирите!

      • 14
        18

        ОТГОРЕ НА ТОВА С ОТКРАДНАТА ЕМБЛЕМА НА РАПИД ВИЕНА КРАДЛИВИ СЕЛЯЦИ:)))

      • 13
        9

        И същия тоя отбор ви би с 3:0, а ако искаше, можеше и с 5:0.
        Значи вие сте по-жалки и от лайното на пичите въшки, загнездили се в къдравите мишници на жена ти, Мюмюне жалък

      • Ужас, циганина лъже та лъже. В едно изречение 6 лъжи. Първо – името е Ботев Пловдив (от създаването си, не както вас), второ – собственик? Никой не може да е собственик на Ботев Пловдив. Стадион имаме (и то пак преди вас), играем в най-модерната база на Балканите. И тя е в Пловдив, не в Говедарци. Между другото това Говедарци има нещо общо с Говеда…

  12. 17
    16

    Много бих искал да разбера истината за този ирландски бизнесмен. До колко сериозни са били намеренията му след като Бонев се изказа против него… атрува ми се несериозно

    • 17
      6

      100% e viarno za Irlandetza!
      Bonev izlyga, zashtoto e na hranilka I tova statukvo za nego e ok. Pri Irlandetza hranilkata shteshe da sekne.
      I kak mozhe da ne viarvash na edin ot nai-uspelite biznesmeni v Bylgaria, dokazal izdignal se chesten trud, a mpzhe da se doverish na tova nedorazumenie ot koeto me e sram pred vsichkite mi priateli!

  13. 24
    24

    Най-после някой да каже истината!
    Никито е наше момче…локомотивец и аз вярвам на него отколкото на изкуфелия комсомолски секретар.
    Дано са намерели нов, сериозен човек, който да поеме Локомотив.

    • Ники не е ли много късно за тоя ирландец мисля че Ти и Доктора нямаше да се Чупите ако тоя даваше пари а заосветлението каква сага беше с обжалването от локомотивци така че изказването е излишно

  14. 32
    16

    Крушата е един ненормален, селски, елементарен простак. Дали са му червени куфарчета и си мисли, че може да прави бизнес в нормална пазарна среда. Да ама не!
    Всяко изкуствено нещо, като насилственото му назаначение е обречено на провал рано или късно!
    На сила хубост не става!

  15. 31
    29

    Круша, усещаш ли дъха на теменужките, скоро ще те изметем от Лаута, а и от Пловдив ?

Коментарите са затворени