Нареченият от нас Щурия, след като разкъса фланелката си срещу Верея Стивън Петков, се окичи днес с царска корона, отрязвайки главата на “Царете”. Златната резерва на Ботев Пловдив бе в основата на драматичната победа, която канарчетата постигнаха срещу втородивизионния Царско село с 4:3. Жълто-черните бяха само на 3 минути от “Царска издънка”, но в продължението на редовното време Вияна успя да вкара мача в продължения.

Жълто-черните в първия 1 час игра бяха много далеч от играта, която показваха в последните седмици и която им помогна да се изкачат нагоре в класирането в родната Първа лига.

Още в 70-ата секунда Виана можеше да отбележи гол, но Павел Здравков спаси. В 11-ата минута Лазар Марин стреля лошо от добра позиция. Виана пропусна още една отлична възможност в 16-ата минута, изстрел от фаул минута по-късно не затрудни Кайзер.

Юсеин с глава се размина с попадението в 24-ата минута, след което Кайзер трябваше да избива изстрел на Петков. В 28-ата минута Здравков сбърка, но след това парира удара на Виана.

Все пак в 31-ата минута Ботев излезе заслужено напред, а точен беше Йордан Минев. Ветеранът се възползва от подаване на Тодор Неделев, който проби отдясно и намери връхлитащия бранител.

Две минути по-късно Георги Минчев изравни с глава. Нападателят засече отлично центриране на Божидар Кацаров.

Малко след това Терзиев и Минчев си сблъскаха главите, като играчът на домакините трябваше да получи лекарска помощ и продължи двубоя с превързана глава. Голът стресна “канарчетата”, а футболистите на Никола Спасов пропиляха две добри контраатаки в минутите до края на първата част.

На почивката в игра за Ботев влезе Крум Стоянов, който замени Ндонгала. Тодор Неделев стреля опасно в 53-ата минута, но Здравков изби в ъглов удар.

В 62-ата минута “царете” стигнаха до пълен обрат. Реян Даскалов се възползва от центриране от фаул и с плътен изстрел вкара за 2:1 от няколко метра.

Веднага след това попадение Ботев Пловдив тръгна да изравнява резултата. Тодор Неделев отправи няколко опасни изстрела, които обаче не намериха целта.

Главния съдия пък тотално ощети канарчетата, като не даде чиста дузпа за игра с ръка в наказателното поле на домакините. Бранител на Царско село пък успя да изчисти от голлинията удар от близо с глава на резервата Стивън Петков. Дойде и момент, в който гредата спаси домакините след мощен изстрел с глава на появилия се на терена капитан на Ботев Лъчезар Балтанов.

В 90-ата минута на мача Ботев Пловдив все пак стигна до така нужното им изравнително попадение. Бомбен шут на Фернандо Вияна остави безпомощен стража на домакините и по този начин кариоката се реваншира за многото си пропуски през първата част и прати мача в продължения.

Още в началото на първото продължение и домакините показаха, че не са лабилни психически и Диков със страхотен удар изведе Царско село отново напред в резултата. Три минути по-късно домакините можеха да решат всичко в своя полза, но удар с глава мина на сантиметри от очертанията на вратата на Даниел Кайзер.

В 98′ Ботев Пловдив отново изравни след прекрасно подаване на Стивън Петков към Вияна, което остави кариоката сам срещу стража на Царско село, а бразилецът не сбърка за 3:3.

В 101-ата минута удар на Балтанов бе отразен от стража на домакините. Така се стигна до 115-ата минута на мача, в която Стивън Петков отново взе всичко в свои ръце и отбеляза победното попадение, с което прати Ботев на четвъртфинал.

 

49 КОМЕНТАРИ

  1. Според мен са прави жалтите, че не ни бръснат за кюстендилски сливи!!!! Как да ни бръснат, като от тях имаме подарък сребърни и бронзови медали, а ние лаем като столипинофски псета по тях!!!!!! Мафиотската купена титла от бат Жоро въобще не ни я броят! НАПЪЛНО СА ПРАВИ ДА НИ ПРЕЗИРАТ И ВЪОБЩЕ ДА НЕ НИ СМЯТАТ ЗА НИКАКВИ СЛИВИ!!!!! ПУФ ПАФ………….КЕНЦ!!!

  2. 3
    15

    Феновете на Локомотив са прави! Аз няма да ги обиждам, защото имам претенциите на добро възпитание и култура! Имаме един Самуилов, който дори и на хартия НЕ ни се води собственик! Дори и акциите не иска да вземе, нека да се гледаме в очите, когато си говорим за Ботев.Сложен е за парлама само от Бойко, не че не дава нищо, но колко си мислите, че дава, милиони ли? Този отбор, който имаме в момента не може да се издържа с бпджет по-малък от 4-5млн.лв. Откъде идват тези пари?! От Самуилов и малките фирми ли? Дайте да си говорим истината, вместо да си заравяме главите в пясъка, като щрауси.Отборът ни е част от ТОТО-то оглавявано от Перукан и свитата му. Вижте първо, от какви хора са управлявани футболните клубове, нека първо да започнем с това! Затова и футболът ни е такъв -фалшив! Затова ги няма и хората по стадионите.Хората НЕ са прости!!! Просто виждат истината и отдавна са казали баста на бг-футбола.Вчерашният мач си беше едно гнусно тото, каквото и червените си спретнаха.ГРОЗНО И ПОШЛО! Даже и Домуса се включи вече.Първите 1-2 г. игра докато се ошупери, сега и той вече прави полюции! Резил и Срамота!

    • 9
      1

      Феновете на Локомотив сте цигани, живеете в Столипиново, миришете зле и вече ви казах че всичко което изливате като жлъч, злоба и комплекси срещу Ботев Пд ще ви се връща двойно и тройно право в обраслата с гъсти шубраци задна градинка.
      За пореден път призовавам-съсредоточете се върху Аржентинския проект на Ел Гранде Президенте Дон Крушон, обсъждайте собствените си проблеми и лека полека и при вас нещата ще потръгнат.
      Надничането в паницата на съседите няма да ви доведе до нищо положително, само още мъка ще ви причини.
      Запомнете го добре!

    • Аз мисля, че не си прав. Ние толкова години участваме в тото мачове, че вече взехме да си ги измисляме. Все пак Коко Динев ни беше президент. Да не забравяме че само наши футболисти бяха викани от прокуратурата за черно тото. Абе кво да се лъжем, благодарение на това тото и титла взехме. Сега жълтите направиха отбор, играят супер, нас ни шибат кой къде ни хване и кво да правим освен да си пеем тото та тото. То нашето стана крадеца вика дръжте крадеца… Те са прави като ни питат 3:0 като ни шибнаха тото ли е. Мълчим за тоя мач, нищо не казваме.

  3. 2
    17

    Днес малката и голяма кочина хванаха тотото. Не искат пак да фалират горките…

  4. 2
    19

    Това си беше яко ТОТО порно. Ето от къде идват заплатите в БотеЪ 2010. Цацаров, спиш ли?!

  5. 23
    2

    Скъпи приятели ботевисти и вие миризливи цигани от Лаута, минавам да споделя некои философски разсъждения относно принципността на нещата, които са следните: има едно нещо наречено закон на каузалността, единствения закон, който е вечен и никога няма да бъде променен, опроверган или направен невалиден.
    Най-общо казано, въпросния закон гласи че всяко едно нещо-действие, мисъл, думи…си има последствия, всяко едно нещо задължително води след себе си друго нещо.

    Знам че миризливите ни приятелчета от Столипиново се затрудняват да ми следят високата мисъл затова ще дам примери от живота, слушайте добре и внимателно (тук Лошо куче и останалите чернобели мастии отговарят: Yes, Venerable Sir, ето например предната седмица когато вече споменатите подчовеци, изкарващи насъщния си от кофите за боклук в ЖеКа Изгрев, Аджисан маала или Шекера не спряха цяла седмица да излъчват негативизъм, зловония, обикновени миазми и най-прозаични конски пръдни в теми за ГРАНДА на град Пд-великия БОТЕВ, та тази седмица завърши по изключително злочест начин за тяхната хомо-дружинка.
    И как завърши?
    С три могъщи черноморски паламуда от страна на Попай Моряка в срамежливия заден двор на кадъната Фатиме.

    И така, понеже виждам че се продължава същата линия на поведение, можем с голяма вероятност да предположим че утре Чичо Венци ще намести огромния си тумбак върху задните бузки на въпросната Фатиме, ще и забучи главата на Дебелия право в леко олабената напоследък анална фунийка и ше вика ОООХХХ МАШАЛАААААА докато клати чернобялата кадъна.

    Поуката от цялата работа каква е: Всичко което се генерира като злоба, помия, комплекси, завист, жлъч, омраза и прочее се връща двойно и тройно право у аналния колайдер на столипинските многостаночнички от Скобата.

    Има ли изход от това положение? Има, и аз ето сега ще ви кажа кой е той: Спирате да серете в темите за Ботев, съсредоточавате се сърху собствената си циганска кочинка, въздържате се от плюнки, жлъч избиване на комплекси към по-успелите и лека полека нещата и за вас се променят.

    Ако ли пък не, ще горите вечно в мъки, цигания, метил и пичи въшки, клетници столипински, ПУДАВИЕБАМАЙКАТА ЦИГАНСКА!!!

    Амин!

    • 2
      17

      Този пък само за локомотивци говори. Много ги мрази горкия

    • 17

      Аз няма да използвам чуждици с цел да блесна, а просто ще те попитам какво ще е последствието от твойте действия?! Или не си напълно разбрал закона, лойто цитираш… мъка, мъка… много мъка по селата. И черно тото….

      • Приятелю Ремзи от Шекера, маскиран като Фейзи от Факултето, последствията от моите думи, надявам се да са това че част от чернобялата ви циганска пасмина ще се замисли (да, знам че звучи абсурдно, но надежда винаги има и сме длъжни да опитваме), ше разбере истината и ще спре да грачи и да хвърля лайна по успелите в живота.
        Трябва да разберете основното нещо-лайната са като бумеранг-задължително се връщат и попадат ама точно между гурелясалите ви цигански очички и се стичат надолу по лилавите венци.

        Като казах венци, та се сетих за Чичо Венци Дебелия, който по всяка вероятност днес ше ви разпори трътките и се надявам тогава да почнете поне да разбирате какво ви се казва.

  6. 18

    Ето го решението на проблема с циганската раждаемост! Откак БОТЕВ ПЛОВДИВ само бие, циганките не зачеват. Манго ни ибе Айшето, саму гу бий.
    Ей го, днес поредното сиганско дежавю. В 91-та откъде се появи тоя Виана…спаружи се на Айшето путката засмяна…Мюмюн вече я гледаше любовно, изведнъж положението стана отровно. Жалтити изравниха, на Мюмюн мерака затриха.

  7. 21

    Пореден тежък удар върху изстрадалата черно-бяла душица. Много им се насъбра напоследък. Започна се с Купата на България. Има-няма 2 месеца и хоп – още една купа. Суперкупа. Мачове в Лига Европа. 3 победи, 2 равни и 1 загуба. Дерби на Пловдив (ако въобще Локо е пловдивски отбор). 3:0! Класика! След мача повечето мангали останаха доволни, защото бяха разсипани, общо 2 пъти минаха центъра. Вече 6-7 мача чакат така жадуваната загуба на Символа на Пловдив. Опитват се да притъпят болката като се “самосезират”. Обаче пак боли, не минава. С цялото си внимание към жълтия хегемон даже ей така си минават някакви загуби от отборчета, които не са вкарвали голове от 3 месеца, на тях пак тройка. Както казваме ние пловдивчани – ех, циганска мъка…

  8. 2
    23

    Прокуратурата да се самосезира!
    Двете села Коматево и Царско село си спретнаха хард тото порно!
    Цацаров, спите ли?
    Знаете ли, каква е разликата между селяните от коматево и гражданите?
    Когато отборът на гражданите Локомотив играе тото, щото всички отбори в първенството го правят, гражданите си признават, а когато селяните от Коматево си спретват очеизвадно тото за тях мачът е истински. Ако не знаете, жълТУРЦИ защо ви наричаме, селяни, пасмина, сган да знаете вече!

    • 5
      1

      Abe ti si mnogo tupo jivotno kvo toto te goni be,izobshto macha gleda li?Cherno toto znaesh li kvo e be onova mejdu loko I slaviq predi vreme e cherno toto,dai sega kato arsenal obyrnaha evetyn 5:2 da e cherno toto.Smeshkaaaaaa

  9. 36
    2

    За кой ли път само гей бандити пикаещи оцет тука. Съжалявам за късното включване но исках да изгледам излагацията на червените недоразумения от Етрополе.
    Искам да поздравя момчетата за добрата игра и себераздаването. На тая нива толкова. Тея селяци ако ги барнем на наш терен и ще ги съсипем. Теренът не случайно е избран. Защо Славия не иска да домакинства там? Мастикаааа, не ти мина номера майна!
    Не ми хареса централна двойка в тоя мач. През тоя трансферен прозорец ни трябва задължително нов централен защитник. Но пък за сметка на това ми хареса нападението, можеше и 10 да влезнат, без да броим неотсъдената 1000000% дузпа. Което ме навежда на мисълта – как така мача е нагласен пък съдията не дава дузпа при 2:1 за селяците. Вече ми ставате смешни с тея изказвания.
    Но както и да е, мога да отлича Стивито, много ме кефи, Тошето беше на ниво, Фернандооооооооооо, а пък Лъчето е просто номер 1!

  10. 7
    44

    Няма по-големи тотаджии от коматевците!
    Баси наглите, майна, ама то като се замисля, откъде да дойдат пари за заплати, при това без да закъсняват! Нямат срам жълтурите – разтварят се пред всеки за някой друг жълт алтън.

    • 13

      И майка ти до ре си разтваря краката з да й го набуча! А после й давам един грош да те нахрани буферско гейче!!??

  11. 31
    9

    Централните защитници от този мач , трябва да си тръгнат веднага .Това са индивиди нямащи нищо общо с футбола.Такива техни изпълнения са постоянни и вече ни дотягат

  12. 47

    Бъзикай ги, смяхме им се че взеха нападател на Монтана, вместо ние да го вземем докато беше без отбор. Сега ги шие наред…

  13. 61
    2

    Когато мача не върви ,влиза Стивън и всичко е наред.Браво на това момче , за голямата му ефективност.

  14. 37
    4

    Как можах да ви бъда тартор толкова години? И аз съм циганин,но вие сте долни мангали. Тото та тото.Те с това тото,ще станат шампиони.А ние частните гейове, сме шив ташак.
    Циганска работа.

  15. 17
    54

    Този „мач“-спектакъл между Царско Село и Пловдивско Село си е едно очевадно ТОТО!!! За съжаление обаче всички са в играта затова пак няма да има последствия

  16. 10
    58

    На Стивън Петков може да се разчита винаги за тото гол в последната минита.

    • 14
      51

      все пак да не забравяме, че беше наказан за черно тото… намери си точното място

          • 4
            3

            “На основание писмо с вх.№ ІІ-ЕП-589/27.04.2015 г. и получено писмо от Ботевградска районна Прокуратура В-1451/2014 г./20.04.2015 г. е видно, че предварителното производство е приключило и лицето Стивън Валентинов Петков не е привлечен като обвиняем поради което ДК възстановява състезателните му права считано от 07.05.2015 г.” Източник: https://clubz.bg/19433-vyrnaha_pravata_na_sprqn_ot_futbola_zaradi_cherno_toto

          • Е да. То в БГ кой са осъдили?! Наказан ли е от БФС? Наказан е. Другото е мафия

          • Сключил е сделка с прокуратурата и е издал съучастниците си. Колко долно… точно като за коматевдки селяндур

    • 38
      6

      Бъзикай ги, смяхме им се че взеха нападател на Монтана, вместо ние да го вземем докато беше без отбор. Сега ги шие наред…

    • 18
      2

      То и на майка ти на путката винаги може да се разчита…

  17. 60
    4

    – Мамка му! Как така тея жалтити хем уж играят тото, хем всеки път са от печалившата страна, а моите гейове винаги от губещата?!
    Майка си дейба локомотивоциганска, трябва да разбера как става тая схема!

  18. 38
    11

    Много спешно се нуждаем от вратар. Белия трябва да се постарае в мотивацията на отбора. Престъпно е такова подценяване на противника.

  19. 42
    15

    Чакайте да запеят песента за тотото…

    • 33
      11

      Ми те почнаха да пеят.В ефира на радио Пловдив онази мастия Влади Григоров каза ,че мача при 3-3 започва да намирисва.

      • 38
        5

        Редовното време 2:2! След 90 мин. няма значение. Ето колко разбира тоя калъф..

      • 8
        46

        Този мач не просто “мирише” отвсякъде, той направо ВОНИ! Два селски отбора, правят шоу ала “Висша Лига” с 3 гола в последните 10 минутки, та чак и до 98-та… Блажени са вярващите!

        • 33
          5

          Утре ще мирише здраво при бат Венци

    • 2
      10

      Грешиш! Мангалите в Коматево се радват, че облажиха от поредното тото изпълнение! Евала, царе сте, достойни наследници на цар Киро и неговата тайфа, жълти тотаджийки! Трудно се прави такъв “спектакъл”, но днес доказахте, че за вас няма невъзможни обръщалки! Браво!

  20. 65
    9

    Пу да си еба мамата локомотивициганска, отивам да си режа вените. Това не се издържа вече!

Коментарите са затворени