Асеновец ще излезе с юноши срещу Куклен в двубоя за купата Аматьорската футболна лига помежду им, пише marica.bg. Мачът е утре от 14.30 часа на стадион “Атлетик” в Куклен.

Искаме да дадем шанс и на момчетата, които са играли по-малко и на тези от юношеските гарнитури, заяви старши треньорът на “Асеновец” Димитър Илиев. Нашата главна цел е да останем в групата, а не да се разконцентрираме на два фронта. Досега играят около 14-15 едни и същи и трябва да знаем на кой можем да разчитаме и занапред. Имаме най-младия отбор в групата, като се оформя доста добър колектив. Да се надяваме ,че ще можем да разчитаме на тези деца и в близките няколко години, за да израснат като футболисти и ние като отбор, каза Димитър Илиев.

От своя страна “баските” от родопската яка ще трябва да се съживяват след фиаското, което претърпяха именно срещу асеновградчани миналия кръг за първенство с 3:0 като гости. Треньорът Николай Андреев (бивш играч на Асеновец и Марица Пловдив) трябва да измисли начин да спечели регионалното дерби, ако иска да запази поста си.

В момента “Атлетик” заема деветата позиция в Югоизточната “В” група с 19 точки, докато “Асеновец” са под тях с точка по малко.