Отборът на Евроколеж изпусна да вземе точка или три при визитата си на Карнобат в мач от 12 кръг на Трета югоизточна лига. Колежани загубиха с 2:3 от домакините след като изпуснаха повече от 15 голови положения пред вратата на Карнобат. Точни за колежани бяха Сезгин Четин и Георги Куртев, а за победителите Петър Колев, Пламен Димитров и Мартин Димитров. Две принудителни смени трябваше да направи щабът на Евроколеж заради травми на Серафим Михайлов и Тодор Тимонов. В последните минути се контузи и Мирослав Караилиев и колежани доиграха срещата с десет души.
Срещата започна добре на пловдивчани, които още в 10 минута чрез Серафим Михайлов можеше да открият резултата. След комбинация между Караилиев и Сезгин Четин беше изведен Михайлов, но диагоналният му удар мина покрай гредата в аут. В следващата атака на Eвроколеж отново Михайлов беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но ударът му прати топката в  напречната греда. При добавката пак не намери мрежата, но получи и контузия и напусна терена. В 23 минута Петър Колев изведе Карнобат напред в резултата. След едно грешно връщане към вратаря Апостол Стоянов топката попадна в Колев, който на напразна врата вкара за 1:0. Колежани отговориха с две положения, които бяха пропуснати от Иван Джогалов. Първо с глава от няколко метра нападателят прати топката покрай вратата. След няколко минути Джогалов с удар от дъгата прати коженото кълбо опасно над напречната греда. С два пропуска се отчете и Тодор Тимонов между 30 и 33 минута.
Втората част започна вихрено за колежани. Бърза контраатака на Кирил Нушев и Мирослав Караилиев по дясното крило завърши с пас към Сезгин Четин на точката за дузпа. Халфът прати топката в далечния ъгъл за 1:1. Малко след това гол на Четин беше отменен заради засада. В следващата атака съдията подмина игра с ръка в наказателното поле на домакините.
В 55 минута домакините вкараха втори гол чрез Пламен Димитров. Четири минута по-късно два удара на Куртев бяха с мъка избити от стража на домакините. В 68 минута капитанът на колежани намери път към мрежата на Карнобат.  След центриране на Васко Гуджев от корнер в ляво от вратата на домакините Куртев се извеси над всички и с глава изравни – 2:2. В следващите минути двата тима си размениха по няколко пропуска. Петко Гешев и Димитър Янчев Точка в спора за колежани можеше да сложи Сезгин Четин в 85 минута, когато беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но би покрай мрежата. В последните минути Мартин Димитров донесе трите точки на Карнобат.
В следващият кръг пловдивчани приемат Раковски.
В друг мач от 12 кръг на Трета лига – Югоизточна група “Гигант” Съединение загуби с 4:1 визитата си на “Ямбол” и остава в долната част на таблицата.
21 октомври 2017, събота, 13:30 ч / XII кръг:
Ямбол 1915 (Ямбол) - Гигант (Съединение)                  4:1 
21 октомври 2017, събота, 13:45 ч / XII кръг:
Карнобат (Карнобат) - Евроколеж (Пловдив)                 3:2
21 октомври 2017, събота, 16:00 ч / XII кръг:
Верея II (Стара Загора) - Арда (Кърджали)                  - 
Раковски 2011 (Раковски) - Димитровград 1947 (Дмгр)        - 
Борислав 2009 (Първомай) - Розова долина (Казанлък)        - 
Асеновец 2005 (Асеновград) - Атлетик (Куклен)              - 
Свиленград 1921 (Свиленград) - Сокол (Марково)             - 
22 октомври 2017, неделя, 16:00 ч / XII кръг:
Тунджа 2006 (Ягода) - Загорец (Нова Загора)                - 
Левски (Карлово) - Миньор (Раднево)                        - 
снимки: “Евроколеж”