Феновете на футболния Спартак “Варна” отговориха на кмета Иван Портних, който по-рано днес заяви, че Общината няма юридически лост да развали договора със Спортен комплекс “Спартак” АД, който е собственик на стадиона и имотите на клуба.

Над 1200 спартаклии са се събрали до Общината на поредния си протест, който включва и демонстративен футболен мач между таланти от школата, съобщава Петел.бг. Лидерът на привържениците Стефан Калименов откри събитието и попита всички присъстващи ще оставят ли имотите им в чужди ръце и какво биха казаи на кмета. Последваха мощни възгласи: “Кмете, ние няма да си дадем стадиона и имотите. Ще воюваме докрай за тях и един ден ще си ги върнем”.

Феновете размахваха знамена с цветовете на любимия си клуб и продължават да скандират: “Спартак, ти си най-велик! За теб живеем ние!”

Пред поколенията спартаклии, които присъстват са известни бивши футболисти и ръководители на тима – Красимир Зафиров, Иван Петров, Радостин Станев и Мартин Зафиров. Последните двама дойдоха преди малко от София. Тук е също и бившият съдия Димитър Момиров, както и ветерани, деятели, футболисти от школата и представителния тим и треньори.

По късно вечерта над 200 членове на футболния Спартак – Варна блокираха движението на кръстовището пред община Варна в двете посоки за повече от три минути.

Ултрасите развяваха знамена и пееха песни за любимия си отбор,докато колите чакаха на светофарите. Наоколо имаше и полицаи, но не им се наложи да се намесват. Преди минути феновете се изтеглиха от кръстовището и пътния трафик е нормализиран.
Ултрасите ще продължат протеста си с шествие по улиците на Варна.
Припомняме, че на последния шампионатен мач на “Ботев” феновете на пловдивския отбор подкрепиха варненци в тяхната кауза.

източник и снимки: Петел.бг

10 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    1

    От фенове за фенове – подкрепа за Спартак Варна!!! Стига кражби и мъки,върнете вярата в хората и съживете един легендарен отбор и морското дерби.САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ

  2. 1
    6

    Един и същи човек писал 8 коментара и сам си благодари. Това само фен на Путяф може да го направи.

  3. 20
    1

    Благодарим на феновете на Ботев Пд. за подкрепата.

  4. 19
    1

    Футболът е за феновете! Свобода за Спартак Варна! Спрете кражбата Спартак! Благодарим за подкрепата!

  5. 19
    1

    Благодарим на БОТЕВ ПЛОВДИВ за подкрепата !!!

Коментарите са затворени