БФС въвежда единна Елитна група до 15 години

0
256

Българският футболен съюз въвежда Елитна юношеска група до 15 години на национално ниво, подобно на Елитните U17 и U19, съобщава Viasport.bg. Това ще стане от сезон 2018/2019, като първият набор в дивизията ще е на родените през 2004 г. Решението е взето на Консултативния съвет, обединяващ шефовете на някои от най-големите детско-юношески школи в България и представители на БФС. Предстои да бъде утвърдено от изпълкома на футболната централа. Съветът бе създаден през есента на 2014 г. и още тогава е била обсъдена идеята за единна U15. Наличието ѝ от следващото лято ще означава, че повече няма да има държавно първенство в тази възраст през юни. Последното републиканско ще е догодина – за набор 2003.

В момента Елитните групи до 15 г. са четири – на зонален принцип с центрове София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Единната ще се играе на принципа есен – пролет. Тепърва ще се уточнява съставът на дивизията.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.