Реконструкция на стадион “Пловдив” ще има, но тя ще е колкото пловдивските отбори да има къде да играят своите срещи от първенството, каза днес кметът Иван Тотев.

Вчера в Общинския съвет беше прието решение бъдещият проект на спортното съоръжение да бъде изготвен според критериите на двете футболни централи. Това пък накара пловдивчани да мечтаят градът им да приема футболни срещи от най-висок ранг.

Ентусиазмът им обаче беше попарен от кмета днес. Причината е банална: липсата на пари за реконструкция в такъв мащаб. Решението на местния парламент пък притеснила сериозно градоначалника.

“Реконструкцията ще предвижда премахвaнето изцяло на зала “Чайка”, както и на насипните трибуни. Това ще отвори място за нови спортни зали, места за журналисти, както и за ВИП зони”, уточни Тотев.

В близките дни пък му предстояла среща с архитект Валентин Маринов, който има пълните права върху проектите на стадиона.

Кметът коментира и спряния строеж на стадион “Христо Ботев” – тема, която също вълнува освен привържениците на Ботев Пловдив, така и целия град: “Аз не знам какво се случва със стадиона. Нека някой ако знае, да каже”.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    Просията да започне сега. Аз съм в Италия и не се чува добре.

  2. 10
    6

    Ей мангал крастав,стига си писал тъпи неща във всяка една статия за Ботев,насраняк миризлив!Цялото Локо сте насрани от всякъде,тръгнал да се прави на много умен,циганина прост!!!Яж на дядо ти уя и мри в кочината на ЛАЙНОЛУТА,помярче смешно и жалко!!!

  3. 18
    2

    Скандалното в случая е, че Тотев моментално взе мерки “по заповед на щуката” да попари надеждите на пловдивчани за градския стадион!!!

    Това е скандално!
    Ясно е, че всичко се дирижира от проклетата ни столица и именно заради това ние стадион няма да видим! Не и докато дървените сувенири не си направят едно бижу, за 300 милиона евро!

    Ама и ние гражданите на Пловдив сме си виновни, защото се хапем на темата Локо и Ботев, а не се опълчим срещу тази гризна тенденция!….

    Всички знаят, че градския стадион би бил идеалното решение, но Тотев и компания бързо взеха мерки!

    В десетки селца и градчета направиха чудни с евро пари от фондове, но Тотев иска да ни убеди, че не ставало така???

    Не става, ама става! Само дето шопето не дава!

  4. 15
    9

    И ти имаш копнеж да биете Ботев ама не мое,дънна рибо.

  5. 15
    6

    Той стадиона не общински та да питате кмета какво става. Питайте какво става с Колежа този който го е взел на концесия, тоест, футболния клуб.

  6. 13
    17

    Естествено че се знае, има копнеж по колеж , ама и дедо ми има конеж ,но не мое го дига !

Коментарите са затворени