Днес в 20:00 часа Берое посреща Локомотив (Пловдив) в първи мач от 12-ия кръг на Първа професионална лига. Всеки от двата тима излиза в този мач за победа, с която да зарадва привържениците си. Съперниците са разделени от само три точки във временното класиране, така че успехът днес ще бъде от изключително важен за всеки от тях.

Днешният двубой ще бъде и доста специален за нападателя на Берое Мартин Камбуров. Ветеранът, който днес навършва 37 години, ще се изправи срещу бившия си клуб, където е със статут на легенда. Голаджията обаче си тръгна със скандал от “Лаута” и сега е амбициран да се докаже, като е обявил пред треньора Александър Томаш, че е напълно готов да се раздаде до краен предел в този мач и няма да има никакви сантименти да порази вратата на “смърфовете”.

Статистиката показва, че Локомотив (Пловдив) не е от най-удобните противници за Берое. В досегашните 86 мача между двата тима в елита, старозагорци иват 29 победи и 40 загуби, а 17 срещи са завършили наравно. В мачовете под Аязмото обаче Берое е доста по-убедителен с 23 успеха, 11 загуби и 9 равенства.

Друг положителен факт за домакините е, че те не допуснаха гол в последните си два мача на свой терен и вярват, че и днес могат да запазят вратата си “суха”. Още повече, че Локо пък има проблеми при своите гостувания, като не е вкарвал гол в последните си три мача далеч от дома.

В Берое няма никакви проблеми преди днешния двубой и спортно-техническия щаб може да разчита на всичко най-добро. Така се очаква Томаш да стартира мача с Перниш под рамката, Желев, Виданов, Иванов и Леони в отбрана. Охене, Като и Райнов ще движат играта в средата на терена, а в предни позиции ще започне триото Карачанаков, Еуженио и Камбуров.

Локо пък пристига в Стара Загора без наказания Пламен Николов. В негово отсъствие “смърфовете” се очаква да започнат с Пиргов на вратата, Крумов, Везалов, Марков и Муса в защита. Траянов и Фрикеш ще са двамата опорни халфове, а Бакалов и Марчев ще зействат на крилата. Атаката ще води Аяри, а зад гърба му ще бъде Кики.

3 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени